Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawstydzona anonimka

nietrzymanie moczu podczas miesiaczki

Polecane posty

Mam problem z nietrzymaniem moczu:( Kiedy mam okres i uzywam tamponu (zauwazylam, ze przy podpaskach w ogole nie ma tego problemu) nie trzymam moczu... co jakies czas mimowolnie popuszczam... Nieduzo, ale to i tak jest okropne... Poza okresem i przy uzywaniu podpasek tego klopotu nie ma. Uzywam tamponow od wielu lat, a ten problem pojawil sie jakis rok temu. Mam 25 lat. Jakbym miala 50, toby chyba nie bylo dziwne - a tak - czuje sie z tym koszmarnie... czy ktos tez tak ma? czy ktos moze mi pomoc? Dlaczego tak mi sie robi? czy tampon cos uciska, nie wiem - cewke moczowa? :( czy ktos wie? :(

Gość jgggghhhasadsfsaf
NIe mam pojecia. A rodzilas juz dziecko?

Nie, nie rodziłam:(

Gość jgggghhhasadsfsaf
To dziwne, ciekawe dlaczego tampany tak na ciebie dzialaja? Boje sie bo ja od pierwszego okresu uzywam tamponow i tylko tamponow, a mam juz 24

No wlasnie, ja tez kompletnie nie rozumiem, dlaczego tak sie dzieje... Skad sie w ogole bierze nietrzymanie moczu? :(

czy autorka dowiedziała sie czegoś więcej o powodach swojego kłopotu????

Gość URSUS C330
Nie wszystkim sluży "kołek w cipie" jedna ma nietrzymanie moczu a druga wstrząs septyczny, więc trzeba polubic piczkoklejki.

Gość Anonimowa sikaczka
Mam podobny problem,żeby nie powiedzieć,że identyczny.Mam 24 lata.Od tego miesiąca,podczas bieżącej miesiączki zauważyłam,że popuszczam.Również używam tamponów.Sprawdziłam czy problem będzie gdy założę podpaskę.Problem znikł,ale dyskomfort przy podpasce jest ogromny.Pozostaje wybór:albo lanie w majty,albo podpicniki...żadna z opcji nie jest komfortowa,aczkolwiek ta druga tolerowana...jaki może być tego powód nie wiem. Może znajdzie się tutaj na forum osoba,która zna się na temacie i udzieli odpowiedzi:dlaczego podczas używania tamponu występuje popuszczanie moczu?

Gość odstaw tampony
zanim problem sie nie nasili i nie zaczniesz mieć problem z nietrzymaniem moczu non stop także poza miesiączką a swoją drogą na co czekasz, już dawno powinnaś być z tym u lekarza, mozesz mieć jakieś anomalie w budowie pęcherza lub osłabione mięśnie dna miednicy, jedno i drugie moze powodować infekcje pęcherza i nerek lub problemy w przyszłosci przy donoszeniu ciaży nie zwlekaj idz do lekarza rodzinnego, ewentualnei pogadaj z ginem koniecznie odstaw tampony, ja nabawiłam sie od nich nadżerki której od lat nie mogę wyleczyć niestety w ulotkach nie piszą że tampony mają skutki uboczne inne poza syndromem toksycznym

Gość odstaw tampony____
proste rozwiazanie, zacznij uzywac podpaski!!! i po klopocie

"zanim problem sie nie nasili i nie zaczniesz mieć problem z nietrzymaniem moczu non stop także poza miesiączką a swoją drogą na co czekasz, już dawno powinnaś być z tym u lekarza , mozesz mieć jakieś anomalie w budowie pęcherza lub osłabione mięśnie dna miednicy, jedno i drugie moze powodować infekcje pęcherza i nerek lub problemy w przyszłosci przy donoszeniu ciaży nie zwlekaj idz do lekarza rodzinnego , ewentualnei pogadaj z ginem" zgadzam się w zupełności! problem z nietrzymaniem moczu może się powtórzyć, a jest to niestety problem coraz częściej występujący. nazywa się fachowo inkontynencją. polecam tą lekturkę http://www.urinal.pl/?c=co-wiemy-o-uk%C5%82adzie-moczowym na dole jest wszystko o nietrzymaniu moczu.

Gość gość
Mam ten sam problem a mam dopiero 19 lat :(

Ja przed urodzeniem nie miałam problemu z utrzymaniem moczu no może czasami ale zazwyczaj kiedy miałam zaaplikowanego tampona. Po ciąży jednak problem się nasilił. Leczenie nietrzymania moczu najpierw rozpoczęłam od tabletek itp, ale potem udałam się do centrum estetyki i poddałam się zabiegowi - http://www.beauty.com.pl/pl/ginekologia-estetyczna - obecnie mam z tym spokój.

Gość gość
Sama miałam problem z nietrzymaniem moczu, nie tylko podczas miesiączki. To potrafi być strasznie uciążliwe i poza dobrym urologiem nic na to nie pomoże. Ja dość szybko wyleczyłam się w http://www.conticlinic.pl/ , to naprawdę porządna klinika.