martusia r24 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 witam dziewczynki, czy są jakieś dziewczyny które od 2 latach widzą tylko jedna kreskę na teście a chcą mieć dzidziusia? odezwijcie się proszę bo ja już nie chcę być z tym sama. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 witaj:) moge z Toba popisac jak masz ochote:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martusia r24 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 mam i to wielka, właśnie się dowiedziałam że znowu dzidzi nie bedzie, a Ty masz podobny problem? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aziczek10 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 noo dziewczynki nie zalamujcie sie i na was czas przyjdzie:p jaaa po kilku razach sie doczeklam 2:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aziczek10 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 i zapraszm na forum tu nas wiecej :dhttp://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2122687&start=11490 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martusia r24 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 ja mam już córeczkę ma 2latka i 9 mscy ale od blisko 2 lat starań ciągle ta jedna kreska, już mam schizę. lekarz stwierdził niepłodność wtórną, leczę się ale mimo że miałam od tych 20 mscy pierwsza owu test jest na nie :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 nie.. ja juz mam coreczke... ale mozemy popisac... moge sie postawic w Twojej sytuacji... tez bym sie zalamala jakbym przez dwa lata na tescie widziala co miesiac jedna kreske.... a stoswalas dlugo jakas metode antykoncepcyjna?? moze to jest powodem trudnosci zajscia w ciaze?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 z tego co sie tutaj naczytalam nawet leczona nieplodnosc wtorna moze spowodowac zajcie w ciaze...nalezy sie tylko scisle stosowac do zalecen lekarza... i miec ogromne poklady wiary i nadzieji... a Ty ja powinnas miec.. przeciez masz juz coreczke prawie trzylatkeoan powinna Ci dodawac duuuzo sily:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 moja ma juz skonczone trzy latka:) jest moim oczkiem w glowie:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lady_panthera 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 martusia uszka do gory! nawet wsrod zdrowych dziewczyn zadko ktorej uda sie zajsc w pierwszym cyklu! a napisalas, ze mialas dopiero pierwszy raz owulacje po dlugim okresie nieplodnosci. to dobry znak, wszystko wraca do normy, leczenie poskutkowalo. zobaczysz, ze za miesiac lub dwa napiszesz nam tu o pozytywnym wyniku testu. trzymam kciuki za ciebie z calych sil. powodzenia! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 dokladnie.... jesli to Twoja pierwsza owulacja... niekoniecznie podczas jej musialo Ci sie udac zajsc w upragniona ciaze...a na pewno bys tego chciala.... jeszcze kilka miesiacy staran... i zobaczysz... ze sie ulozy i beda dwie rozowe kreski na tescie:) tylko tak jak wyzej pisalam... cierpliwosc i wiara w to ze sie uda:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martusia r24 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 dziewcznki dziękuję za dobre i ciepłe słowa aż się popłakałam, naprawdę jest mi już ciężko, też tak sobie tlumaczę ze leczenie ma skutek ale zrobie jeszcze jeeden test za tydzień w terminie @, ale nie spodziewam się niczego ciekawego, już nawet myślałam że w ciąży jestem bo mdłości, bóle cycuszków wrażliwość na zapachy ale test by to już raczej wykazał, tak twierdzi położna. jestescie wspaniałe :-)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 a wykonalas moze test na beta hcg?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martusia r24 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 nie lekarz mi nic takiego nie zlecił, a co to jest za test? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martusia r24 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 wiesz Aga świetna z Ciebie dziewczyna, napewno kidy bedę smutna z tego powodu to pomyślę sobie o Twoich ciepłych słowach, dziękuję, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 :)juz Ci wytłumacze:) test na beta hcg pozwala wykryc gonadotropine ktora jest produkowana przy zajsciu w ciaze i pozwala sie zagniezdzic jajeczku w macicy.. test wykonac nalezy na czczo z krwi... w labolatorium... niestety.. jak wiekszosc badan jest to badanie platke... okolo 25 zlotych... wynik jest na drugi dzien rano... albo juz na sam wieczor... na wyniku otrzymujesz informacje w ktorym dokladnie jestes miesiacu badz tez na samym poczatku trwania ciazy tygodniu ow ciazy...: lekarz Ci tego nie zaleci... ale dziwie sie ze Ci nie zaproponowal tak sam od siebie takiego badania... ja m.in. tak sie dowiedzialam o mojej ciazy:) to potwierdzilo test apteczny:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 dziekuje za mile i cieple slowa z Twojej strony...:) mi tez sie przydadza..:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 martusiu...:) tutaj jest cos wiecej o tescie beta hcg:)Laboratoryjny test krwi Test ten wykrywający hormon hCG z surowicy krwi może wykryć ciążę właściwie ze 100% dokładnością już w tydzień po zapłodnieniu. Poprzez pomiar dokładnej zawartości hCG we krwi, która zmienia się wraz z rozwojem ciąży test ten pomaga w ustaleniu wieku ciąży. Czasami lekarz może zalecić przeprowadzenie zarówno testu moczu, jak i krwi, by być podwójnie pewnym diagnozy. Szansę uzyskania prawidłowej diagnozy jeszcze znaczniej wzrastają, jeżeli po teście zostanie przeprowadzone badanie lekarskie przez lekarza ginekologa. Należy pamiętać o tym, że najczęściej we wczesnym stadium ciąży, gdy organizm kobiety nie wytwarza wystarczającej ilości hCG potrzebnej do uzyskania wyniku pozytywnego często lekarz nie rozpoznaje ciąży. Po upływie tygodnia należy ponownie przeprowadzić testy (najlepiej krwi) i badanie lekarskiego, by rozpoznać ciążę. Jeżeli wyniki testów będą nadal negatywne a u Ciebie nie pojawi się miesiączka należy jak najszybciej skonsultować się ze swoim lekarzem w celu sprawdzenia, czy nie rozwija się ciąża ektopowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 i jeszcze normy badania beta hcg:)Normy beta-HCG tydzień ciąży mlU/ml 3-4 ----------- 9 - 130 4-5 ---------- 75 - 2600 5-6 --------- 850 - 20,800 6-7 ------- 4,000 - 100,200 7-12 ---- 11,500 - 289,000 12-16 ---- 18,300 - 137,000 16-29 ----- 1,400 - 53,000 29-41 ------- 940 - 60,000 tydzień od ostatniej miesiączki mlU/ml 3 5 - 50 4 4 - 426 5 19 - 7,340 6 1,080 - 56,500 7-8 7,650 - 229,000 8-12 25,700 - 288,000 13 -16 13,300 - 254,000 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martusia r24 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 wiesz powiem szczerze że mówił o możliwości wykrycia ciąży badaniem krwi ale nie wiedziałam ze tak to się nazywa, poczekam może do @ ale tak mnie cycew bolą pewnie po zmianie hormonów Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 mozliwe.... zmiana hormonow ma wplyw nie tylko na bol cyckow... rowniez na sennosc... bole brzucha.. glowy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martusia r24 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 wiem ale te wszystkie objawy< senność, bóle piersi, zapachy mnie drażnią, zaczęłam pic soki i zdrowo się odżywiać bo mój organizm odrzuca wszystko co nie zdrowe wymiotowac mi sie wtedy chce jak tylko pomyślę o tego smaku lub zapachu, śluz tradycyjnie niepłodny lub go brak, tak też mialam z Mają( córcią) w ciąży i jeszcze te żyły na cycach. dzisiaj nad ranem zryw do łazienki i paw, wiec szybko mocz w sterylny pojemniczek, dziecko do przedszkola po drodze wizyta w aptece test i nic. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martusia r24 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 dobrze ja sie narazie żegnam, wejde pewnie wieczorkiem po pracy. dziekuję Wam za nadzieję i wiare w ludzi, że pomogą i nie zostawią, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 a moze objawy o ktorych piszesz.... nastawiaja Cie w jakis sposob do tego ze moze juz w przyszlym miesiacu beda dwie kreski na tescie... kurcze... ale cos mi sie nie chce wierzyc.... objawy takie jak przy ciazy.... dokladnie ciazowe... a na tescie jedna kreska... ale wiesz... przy pierwszej wyzycie zapytalam sie mojego ginekologa czy zdarzaja sie przypadki aby taki tezt z apteki mogl sie pomylic... powiedzila ze oczywiscie ze tak... jesli ise go zle ptzeprowadzilo... to wynik jak najbardziej jest nieprawidlowy... na Twoim miejscu wykonalabym test z krwi... moja ciekawosc by mi nie pozwolila zyc...:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 powinnam sie rowniez pojawic w wieczornych godzinach:)pozdrawiam cieplutko i zycze udanego dnia:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
taka...Aga... 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 ja juz jestem) jakbys chciala to sie odezwij:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lulu2008 0 Napisano Wrzesień 29, 2008 nie martw się-jest nas więcej :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Hanka-Anka Napisano Wrzesień 30, 2008 Hej, my tez sie staramy od 5 cykli i wlsnie czekam na okres. Probuje sobie wmawiac ze nie musze teraz zajsc w ciaze ze mamy jeszcze czas (mam 26 lat a maz 25) ale itak jest mi smutno jak dostaje @... Ginekolog mowil ze wszystko ok, budowe mam idealna, miesiaczki regularne jak zegarek, zadnych problemow nigdy, myslalam ze szybciej zajde...a tu nic:( poczekam jeszcze pare miesiecy i idziemy sie zbadac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Haydi 0 Napisano Wrzesień 30, 2008 Dziewczyny.głowa do góry! Ja brałam przez 4 lata tabletki antykoncepcyjne,totalnie rozpieprzyły mi organizm,lekarz mówił,że może być ciężko z ciążą,trzeba sie leczyć a ja już tak chciałam dzidziusia... Nie miałam okresu przez 3 miesiące,potem miałam,potem znów dwa miesiące nie i tak w kółko. A im bardziej widziałam że nie umie zajść w ciążę tym bardziej chciałam dziecka! Już sie sama nakręcałam że mam objawy a tu znów jedną kreska i płacz. Wy już przynajmniej macie jedno dziecko,a ja miałam ryzyko że nie będę mieć wogóle! Każdy dzień obserwowałam czy mam dni płodne czy nie, skupiałam sie na tym,żeby sie kochać z mężem tylko po to by robić dziecko. To już przestało być kontrolowane. Zaczynało mam być z tym źle. Pewnego dnia i ja i mąż obudziliśmy sie z katarem i bólem gardła. Źle sie czuliśmy. Złapało nas jakies przeziębienie. Przestałam myśleć o dziecku bo nawet nie miałam przez ta choróbsko głowy do tego. Nie mieliśmy ochoty sie kochać z zatkanymi nosami. Jednego wieczoru gdy jezelismy żeby sie wygrzac zaczęliśmy sie nagle kochać. Tak z przyjemności a nie dlatego że mam dzień płodny. Nie myślałam wogóle o zajściu. Odpuściłam sobie już przez to że ciągle sie nie udawało i przez to że źle sie czułam. I wyobraźcie sobie że wtedy zaszłam. Po trzech tygodniach od tego stosunku miałam straszna ochotę na wino. A nie piłam ani grana alkoholu od kiedy zaczęłam myśleć o ciąży. No i tak mi strzeliło do głowy że zanim sie napije to zrobię test dla pewności. Ale byłam pewną że wyjdzie jedną krecha. No i wyszły dwie! W najmniej spodziewanym momencie. Wtedy gdy sie na tym nie skupiałam i o tym nie myślałam. Teraz jestem w 20. Tygodniu,będę mieć chłopczyka. Wszystko jest ok. Do tej pory nie mam żadnych objawów ciąży. Jedynie co to od tygodnia mały całe dni kopie jak szalony :) tak że głową do góry bo jak sie za bardzo skupiaćie to jest ciężko. Dzidziusie najbardziej lubią pojawiać sie niespodziewanie! Lubią być jedną wielko niespodzianka :) trzymam kciuki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość martusiar 24 Napisano Wrzesień 30, 2008 masz rację Haydi, tylko że czasem to tak ciężko nie myśleć, postaram się w następnym cyklu lub wogole w najbliższych ale obawiam się że mogę nie dać rady. zaczęłam książki czytac, zapisałam się do kolejnej szkoły zaczęłam pracę i może to jakoś odwróci moją uwaagę, tylko najgorsze i najlepsze zarazem jest to ze przynajmniej 2x w miesiacu jestem u gina żeby wogóle sprawdzac czy owu jest i ze jak bedzie to nastepnym razem jakis zastrzyk na pekniecie mam dostac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach