Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

urodzinowa stara dupa

katar u 8-miesięcznego dziecka

Polecane posty

Witam. Moja córka złapała katar od starszego brata. Jak się go pozbyć?? Tego kataru, ma się rozumieć, nie synka ;) Lekarz nieosiągalny, wróci za kilka dni. Mam krople Otrivin, aplikowałam jej, ale nie pomogło. Czy są dostępne jakieś środki bez recepty? Jak sobie radziłyście z katarem u niemowlaka? Dodatkowo zbiegło się to z wychodzeniem kolejnego zęba i przez to mała jest jeszcze bardziej umęczona. Żeby nie było niejasności dodam, że mieszkam w małej mieścinie, pediatra na wyjeździe, innego lekarza brak, mąż w pracy do późnego wieczora - po prostu jestem uziemiona.

kilka razy dziennie aplikujesz wodą morską w sprayu np marimer, po chwili wyciągasz gluty aspiratorem np fridą. Po tej operacji zakraplasz kroplami euphorbium compositum (homeopatyczne) możesz smarować pod noskiem maścią majerankową możesz też zrobić w pokoju malutką inhalatornię tzn do garnka z ciepłą wodą kapnij kropelkę olbas oil, ale nie więcej, bo są bardzo ostre. na noc zostawiaj koniecznie uchylone albo odszczelnione okno, najgorsze jest suche powietrze od kaloryferów. po kilku nach powinno przejść jeżeli nosek jest bardzo zatkany to możesz kilka razy zastosować nasivin soft, ale nie dłużej niż 3 dni.

Gość mamuśka1982
kup wodę morska w sprayu. Najpierw nawilż nią nosek maleństwa. Po jakiejś chwili odciągnij z noska \"zawartość\" - najlepiej aspiratorem do nosa Frida. Wtedy możesz użyć kropli do noska. A żeby nosek nie byl podrażniony posmaruj maścią majerankową.

nasmaruj na noc plecki i klatke pulmexbaby,taka masc troche wali kamfora ale bezpieczna i dla dzieci naprawde pomaga

Krople euphorbium (bez recepty) i odciagac frida. Kilka kropli olejku eukaliptusowego wlac na miske goracej wody i postawic w pokoju. Nie za duzo tych kropli, bo jak bedzie zbyt ostro pachniec, to moze wywolac skurcze oskrzeli i napad kaszlu.

Dziecku do ukończenia roku nie powinno się robić inhalacji z żadnych olejków. Wszelkie smarowania maściami mogą wywoływać duszności, gdyż powoduje to kamfora, mnie lekarka odradziła wszelkie maści natomiast smaruję synka (10 miesięcy) mieszanka: łyczka gorącej wody i łyżeczka spirytusu (zwykły, nie kamforowy). Co do reszty to tak jak moje przedmówczynie.

Jeśli możesz iść do apteki to idź, kup Nasivin, maść majerankową, sól morską do nosa i Fridę (odciągacz). Wszystko bez recepty. Najpierw zapuść sól morską, potem odciągnij wszystko Fridą. Frida jest lepsza niż gruszka. Potem zakropl kropelki i posmaruj nosek maścią, będzie się lepiej oddychać. Kropelki możesz podac przez 3 dni trzy razy dziennie (Nasivin Soft dla dzieci do 1 roku życia, Nasivin zwykły - nie soft dwa dziennie). Dłużej nie. ZA to im częściej będziesz oczyszczac nosek sola morską (np Sterimarem) i Fridą tym lepiej. Oprócz tego kładź na brzuszku, dawaj jak najwięcej pić wody i rozcieńczonych bobofrutów. I powodzenia

jeszcze jedna mala uwaga Nasivin w kropelkach jest skuteczniejsze niz w takim aerosolu do noska mimo iz gorzej sie aplikuje

do LUŚKA28 nie smaruj dziecka tą maścią! Mieli ją wycofać, bo wywołuje ataki kaszlu astmatyczne. Moją córkę smarowałam i też miała takie ataki kaszlu. Wylądowałyśmy w szpitalu. Dopiero niedawno się o tym dowiedziałam. Niestety :( Chciałam pomóc a zaszkodziłam.

Gość gośćcc
na mojego synka dziala bardzo dobrze, nie strasz ludzi bo na kazdego wszystkie leki dzialaja inaczej

Gość gość
Moj syn po Pulmxie wylądował w szpitalu z olbrzymim skurczem oskrzeli, to było straszne bo zaczął się dusić. Aspirator polecam Katarek ten do odkurzacza. Wiem,że brzmi to strasznie ale przynajmniej dla mnie był najwygodniejszy, z tym że trzeba pamiętać o nawilżeniu noska sola morską.

Gość kasia64
Cichy kompresor ma na pewno nasz aparat czyli Baby Sanity. Akurat mam porównanie bo wcześniej mieliśmy trochę starszej generacji sprzęt i tak już hałasu było dużo. Bardzo pomysłowa konstrukcja, wygląda jak króliczek, także zdecydowanie jest to sprzęt wymyślony pod dzieci. U mnie początkowo młodszy syn mocno się stresował inhalacją ale jak zamówiliśmy króliczka – to mu dość szybko ten lęk przeszedł.

Gość MariolaWerk
A czy ktoś podawal dziecku Sambucol Baby? Podobno jest to sprawdzony i bardzo skuteczny lek a przynajmniej takie opinie o nim widnieja w internecie jest tu jakas mamusia ktora podawala ten lek swojemu dziecku i moze napisac o nim pare slow? Bede bardzo wdzieczna!