Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obdarowana

W jakim banku najkorzystniej ulokować 5000 zł

Polecane posty

Gość obdarowana

na trzy lata?

Gość obdarowana
mimo braku niechęci do ciebie, coś mi mówi, nie dawaj jej :D

Gość obdarowana
:D

Gość dramatyczna chanel
ja mysle że z taką sumą to nie ma znaczenia w jakim banku - i tak niewiele zarobisz

Gość obdarowana
no nie liczę na kokosy, ale chcę gdzieś ulokować tę sumę, żeby nie wydać tych pieniędzy bez sensu, mało tego mam zamiar do tej kwody dokładać co jakiś czas jakąś sumę :)

Gość magiczna_mikstura
a może by tak jakiś produkt strukturyzowany? teraz czasami juz taka kwota wystarczy, a jak bedzie on zapakowany w polise ubezpieczeniową, to ominiesz "podatek Belki". dosc szeroki wachlarz takich produktów inwestycyjnych ma Deutsche bank, Millenium i WealthSolution (to nie jest bank, ale instytucja finansowa, specjalizujaca sie w tym, wygoogluj sobie). p.s. pytanie raczej powinna brzmieć: jak zainnwestowac te pieniadze, a nie gdzie. bo kazdy bank/inst. fin. ma korzytne i nieciekawe produkty.

Gość obdarowana
dzięki zaraz sie wtopię w lekturę :) w tv coraz częściej słyszę, że banki zagrożone są bankructwem :(

Gość magiczna_mikstura
widze,ze chcialabys dokladac. to do nich sie nie da, bo sa subskrybowane co jakis czas, ale mozesz skladac na jakies lokacie, tu sprawa jest prosta. mozna wygooglowac te z najlepszym oprocentowaniem.

Gość magiczna_mikstura
spokojnie:) na razie rynek amerykański jest dotkliwie dotknięty. o bankructow banków nie musisz się martwić- istnieje takie coś jak Bankowy Fundusz Gwarancyjny. nie bede sie wglebiac, ale nie masz sie czym martwic. jedynym zagrożeniem są spadki na giełdzie, ale własnie "struktury" pozwalają zyskiwać na stratach. takie odwrócenie. np. struktura oparta jest o opcje na WIG20, ale na zasadzie zyskuje tyle, ile indeks spadnie. nie będe szczegółowo tłumaczyć, bo takie podstawy są łatwo dostępne. pozdrawiam

Gość obdarowana
giełda odpada w fundusze inwestować nie będę. Jak myślisz, czy taka roczna lokata z polisą w deutsche banku będzie ok? 8% zysku. Wprawdzie do niej dokładać nie można, ale jak uciułam kolejne 5000 zł ( to minimalna wpłata) to założę nową.

Gość magiczna_mikstura
podaj jej dokladna nazwe, szczegoly, a najlepiej linka do niej.

Gość bluta
w zadnym, chowal pod poduche i wsio. tym bardziej w dobie upadku najwiekszych bankow swiata z wall street, patrz LB

Gość magiczna_mikstura
wygląda całkim ok,jeśli odpowiada Ci jeden rok. ale widziałaś że de facto oprocentowanie wynosi 6,48%. koniecznie przeczytaj umowe.

Gość obdarowana
tę różnicę procentów zeżre podatek Belki :P

Gość obdarowana
a co powiesz na ten bank i lokatę? http://www.aigbank.pl/lokaty/promocje.php co do schowania pod poduszką, to w moim przypadku szybko bym upłynniła kasę na rzeczy "absolutnie i w tym momencie niezbędne" :P

Gość obdarowana
dzięki, przeglądnę oferty tych banków :)

Gość obdarowana
a może najbezpieczniej będzie kupić obligacje skarbu państwa?

Gość obdarowana
założyłam lokatę na 18 miesięcy 7% w PKO BP