Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Już wreszcie 18latka

Chce przestać chodzić na lekcjie Religii, czy musze sładać jakieś podanie o to??

Polecane posty

W zeszłym tygodniu osiągnęłam pełnoletność. I z racji że juz mogę o sobie decydować, chce przestać chodzić na tą lekcje. Wychowawca powiedział, że muszę złożyć podanie o "nieklasyfikowaniu" mnie z tego przedmiotu.... :o:o Jak miałaby wyglądać ta deklaracja? Z drugiej strony przeczytałam, w internecie, że nie musze nic takiego składać, tylko oświadczenie "woli", że nie chce na to uczęszczać. Kto ma racje??? Pomóżcie kochani!! Ksiądz się na mnie uwziął :(

Gość pizzerinka
zapytaj najlepiej wychowaw ce albo sekretarke. kazda szkola moze miec swoje wymogi. dowiedz sie tez o konsekwecnje

Oczywiscie uwział sie na mnie bo nie dałam mu dupy. Co mam robic?

głupi podszywaczu spadaj... Lepiej mi pomóż a nie tylko podszywać się potrafisz ;/

Gość póki co nie ma przymusu
więc twoje oświadczenie musi mu wystarczyć :)

oswiadczenie wystarczy.ale u nas w szkole musialo byc napisane przez rodzicow czy bylo sie pelnoletnim czy nie.

na pewno? :) Jak to może brzmieć? Mam podeprzeć się ustawą -> Rozporządzeniem MEN z dnia 14 kwietnia 1992 r. w sprawie warunków i sposobu organizowania nauki religii w szkołach publicznych w sprawie warunków i sposobu organizowania nauki religii w publicznych przedszkolach i szkołach (Dz. U. Nr 36, poz. 155, z 1993 r. Nr 83, poz. 390 oraz z 1999 r. Nr 67, poz. 753) ?? Nie mam pojęcia jak to powinno wyglądać, żeby potem nie mieć problemów z tego powodu :(

Oświadczam, że w nowym roku szkolnym 2008/2009 nie będę brała udziału w lekcjach religii, w tym czasie wezmę udział na zajęciach z etyki.

U mnie w szkole nie ma lekcji etyki, w tym szkopuł...

no skoro nie ma nic w zamian, to masz czas wolny

ruda szatańska dziwka - GŁUPI żart :o Też mógłbyś coś mi doradzić a nie nabijasz sie :P

Gość khjdgjkgr
ja musiałam tylko podpisać deklarację którą dostałam w sekretariacie, zgody rodziców nie trzeba było... ale napisz takie oświadczenie jak ktoś wyżej napisał i tyle

i komu to oświadczenie dać? :) wychowawcy czy pani w sekretariacie? :)

Gość tez mam zwolnienie z religi
i dawałam dyrektorowi, on podpisał że sie zgadza (jakby miał inne wyjscie :P) i potem, że wytchowawczyni ma to trzymac. Tyle, że ja jestem niepełnoletnia, w pierwszej klasie liceum i mama mi pisała. A że etyki w szkole nie ma, a lekcje są na pierwszej i ostatniej to mam czas wolny.