Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiaitomi

pomocy tarczyca guzek izoechogeniczny

Polecane posty

Gość kasiaitomi

kasiaitomi (kasiaitomi@wp.pl) witam serdecznie moja malzonka byla ostatnio na usg tarczycy i strasznie sie martwimy oto wynik badania usg tarczyca znacznie asymetrycznie powiekszona wyraznie wiekszy plat lewy.znaczna czesc plata lewego gleboko ponizej mostka plat prawy w calosci polozony na szyi zaryz platow wyrazny gladki.miazsz obu platow niejednorodny.plat prawynormoechogeniczny o srednicy 9mm(polozony przyciesniowo)i najwiekszy lityhypoechogeniczny o srednicy 5 mm.plata lewy w calosci wypelniony przez bardzo duzy pojedynczy guzek izoechogeniczny lity o wym.48*40*60mm.guzekniejednorodny z cechami centralnego zwyrodnienia koloidowego.wym tarczycy ciesn poszerzona o 10mm,prawy plat 19*18*40 mm,lewy 41*50*65mm.tchawica wyraznie przemieszczona na strone prawa,lekko ucisnieta.ww szyi nie powiekszone.innych zmian ogniskowych w obszarze szyi nie stwierdzono.serdecznie prosze jakiegos fachowca o jakies porady bo jestesmy przed wizyta u endykronologa dziekuje

Gość jolcia1965
Z tymi wynikami niech pan i pana żona jak najszybciej idzie do endokrynologa, może pan również wejść na stronę forum guz tarczycy tam są osoby które przechodziły tro i są w czasie leczenia. Pozdrawiam Jola

Gość kasiaitomi
prosze pani a czy moze slyszala pani o guzach takiego rodzaju czy sa niebezpieczne jutro odbieramy wynik tsh oraz ft3 i ft4.czy z tych wynikow moze cos wynikac czy czasami nie jest to guz zlosliwy bardzo prosze o odpowiedz.i jeszcze jakie sa normy tych wynikow.dziekuje

Gość jolcia1965
Ja nie jestem lekarzem ale z opisu pana wynika żyby jak najszybciej iść z tym do lekarza nawet do lekarza rodzinnego, on to panu przetłumaczy , a na tym forum co panu pisałam są naprawdę fajne osoby i mozna ich sie zapytać może któras z nich miała takie robione badania to panu powiedzą jak będą wiedziały. Pozdrowienia dla pana żony, niech się nie martwi za wczasu będzie wszystko OK. Jola

Gość gość
ja byłam na usg tarczycy i wykryto mały guzek 8 mm × 7mm w opisie pisze że to guzek lity izoechogenny nie wiem co to znaczy proszę kogoś o opinię dziękuję z góry