Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

listopad89

wypadanie włosów jak temu zaradzić??pomocy!!!

Polecane posty

hej od dwóch lat strasznie mi wypadają włosy nie mogę już dłużej sobie z tym poradzić nie pojęcia co robić mam 19lat i taką nerwicę że masakra próbowałam stosować już wiele środków ale nie przyniosły jednak skutku boję się że będę kompletnie łysa a wtedy to chyba się powieszę wiem że ludzie mają gorsze problemy niż ja ale pomocy nie daje juz rady wysiadam

troche moga pomoc tabletki typu skrzypovita no i odpowiednia dieta ....mi wypadają przeoookropnie;-/

jesli wypadaja od dwoch lat, to nie liczylabym na zaden cud z pomoca skrzypovity. bylas u dermatologa?

nie pomoga, nie ludz sie dziewczyno :) skoro od 2 lat ci wypadaja, to co ty tu w ogole za topiki jeszcze zakladasz? jesli nie chcesz wylysiec, to idz do lekarza. ostatnio widzialam na dworcu mloda dziewczyne z takim natapirowanym fryzem na glowie, strasznie przykry widok, bo wlosy miala tak masakrycznie rzadkie, ze widac jej bylo kazdego pieprzyka na glowie. byla po prostu prawie lysa. normalnie dziekowalam bogu, ze w pore odwiedzilam dermatologa...

acidofilna-powiedz proszę co ci przepisywał lekarz na to wypadanie?Bo ja jestem w trakcie kuracji i też jestem załamana.

Gość Iwona88
mnie tez pomogla skrzypovita, a wypadaly mi po rygorystycznej diecie

lekarz przepisal mi jakis plyn do wcierania robiony w aptece - z dodatkiem biostyminy, poza tym Loxon 5% (niestety na recepte), zincteral (tez na recepte, ze wzgledu na bardzo duza dawke cynku), calcium panthotenicum i wit. A+E. do mycia wlosow mialam uzywac Seboradinu z czarna rzepa. u mnie problem nasilal sie, kiedy uzywalam szmponow pantene pro-v. teraz uzywam tylko zwyklych, ziolowych z czarna rzepa i jest ok. chociaz idzie jesien i znowu widze, ze wlosow zostaje wiecej na szczotce

dzieki za odp.ja tez biore te wszystkie witaminki E plus selen, te z cynkiem cos na Z, b12, magnez no i wlasnie zaczełam drugie opakowanie Dercos Vichy te ampułki do wcierania, na własna reke uzywam tez Wax.No i jak na razie poprawy nie widze chociaz moze to jeszcze za wczesnie...

a mam do ciebie jeszcze jedno pytanie, czy farbujesz włosy?bo ja juz mam odrosty i nie wiem co mam robic bo wiem ze to szkodzi.jednak jak byłam u dermatologa to widziała ze farbuje włosy i nic o tym nie wspomniała , sama nie wiem...

no, tu Ci nie pomoge, bo nie farbuje i nigdy nie farbowalam. nie prostuje, nie zakrecam na lokowce, nie rozjasniam, uzywam suszarki w stopniu ograniczonym :) bo poza tym, ze wypadaja czasami, to mam ladne wlosy :)

a czy twój lekarz podał ci przyczyne wypadania włosów?bo u mnie to na bank przez to odchudzanie:(