Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasia_Malinowska

Kerastase - jak uzywac?

Polecane posty

Gość Kasia_Malinowska

Witam, ostalam ostatniio od kolezanki prezent-kosmetyki kerastase i nie mam zielonego pojecia jak ich uzywac. Instrukcja nie jest ani po polsku ani po angielskuu :( mam szampon kerastase resistance, taki zielony, pod spodem napisane jest bain de force, do tego mam w takiej tubce, nie wiem, to pewnie odzywka albo jakis cement, bo napisane jest kerastase resistance a pod spodem ciment thermique i jeszcze taki malutki, tez chyb cement w jakby ampulce - 12ml kerastase resistance concentrate vita-ciment. Jesli ktoras z Was wie jak uzywac ich, w jakiej kolejnosci i w jakich proporcjach prosze o pomoc!! Bo od 2 tygodni nie moge ich wypróbowac :)

Gość Kasia_Malinowska
????????

Gość anka123456789
Nigdy nie mialam kerastase ale z tego co wiem: Najpierw szampon, normalnie jak kazdy inny( ale uwaga- podobno rozchyla luski wlosow -wiec moga byc szorstkie- ale to po to zeby ten cement mogl lepiej wniknac we wlosy. No wiec potem cement, ktory chyba trzeba utrwalic cieplem (potraktowac wlosy suszarka, lokowka, prostownica...itp) A ampulke stosuje sie raz na jakis czas, to jest mocna kuracja, ale nie umiem ci powiedziec jak ja stosowac bo sa 2 rodzaje:do splukiwanie i nie. Jesli masz do splukiwania to najlepiej nalozyc po szamponie na wlosy i owinac recznikiem na ok godzine. A jak bez splukiwania to postepowac jak z cementem :)

Ten cement,to nic innego jak silny ekstrat odbudowujący i zamykający łuski włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi różnej maści,nakładamy na włosy umyte i wysuszone ręcznikiem na ok 15-20 min,wskazane owinięcie głowy ręcznikiem i jezeli temp otoczenia jest powyzej 22 st.wystarczy bez podgrzewania suszarką,potem dokładnie spłukac a le nie wycierac zbyt mocno,raczej odsączamy wilgoć z włosów ręcznikiem.

Ten cement,to nic innego jak silny ekstrat odbudowujący i zamykający łuski włosów zniszczonych zabiegami fryzjerskimi różnej maści,nakładamy na włosy umyte i wysuszone ręcznikiem na ok 15-20 min,wskazane owinięcie głowy ręcznikiem i jezeli temp otoczenia jest powyzej 22 st.wystarczy bez podgrzewania suszarką,potem dokładnie spłukac a le nie wycierac zbyt mocno,raczej odsączamy wilgoć z włosów ręcznikiem.