Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzi.......................dzia

Czy mozliwa jest w tym wypadku ciąża??

Polecane posty

Gość ewcia2111j
pomocnadlon jak masz na imie??? bedzie mi sie lepiej pisało:)

Gość pomocnadloni
Kasia jestem. O Diane są złe opinie, bo ona zawiera dużą dawkę hormonów, ale to tym bardziej szanse na zajście są minimalne. Większość lekarzy twierdzi, że nie powinno się brać Diane dłużej niż kilka miesięcy, ja brałam troszkę ponad rok zanim mi lekarka zmieniła. Generalnie Diane nie jest stricte lekiem antykoncepcyjnym, to jest jakby jego działanie uboczne, ale skuteczność jest taka sama. Zresztą o tym możesz poczytać w ulotce. Jeśli się dobrze przy niej czujesz, to nie ma się co przejmować tym co wyczytałaś na forach. Warto sobie przynajmniej raz na rok zrobić badania na krzepliwość krwi i na wątrobę, niestety nie wszyscy ginekolodzy są skłonni dawać kierowanie na badania, ale można samemu pójść, koszt nie jest wielki.

Gość pomocnadloni
no a z gumką i bez to różnica ziemia, a niebo. jak się człowiek bez gumki przyzwyczai, to cieżko potem jak trzeba założyć hehe

Gość ewcia2111j
a to fajnie Kasiu, dziekuje za porade, pozekam teraz do okresu i zaraz po pojde do mojej ginekolog pogadac i sobie jakies badania porobic, bo to roznie bywa!ale mamnadzieje ze bedzie wszystko oki.:):)

Gość ewcia2111j
hahah no zdecydowanie jest lepiej, czlowiek odplywa i zapomina o wszystkim, a z guma to czasem jest tak ze kurcze wszystko w srodku boli, nie wiem czy inny tez tak maja, ale guma sie ociera robi sie sucho i pusniej wszystko piecze, mysle o tym i sie skupic nie moge, masakra jakas.no ale moj chlopak to sie kurcze wystraszyl tego ze bez gumki i caly czas o tym mysli, ja mu tlumacze ze biore tabletki ale do nego nic nie dociera heh:)

Gość tralalalalallala
ale argument, guma nie bo koles nie uznaje, tab sy nie bo truja... no to lepiej miec dzieciaka w wieku 16 lat?? Chociaz zacznij obserwowac swoj organizm, kup sobie termometr, mierz temp,zapisuj wykresy, patrz na sluz, i na tej podstawie wyliczaj sobie dni plodne. na pewno to o wiele pewniejsze niz taka jazda. Jestes strasznie nieodpowiedzialna, i twoj chlopak tez. tyle w tym temacie.

Gość pomocnadloni
ja też mam takie odczucia z gumką. można kupić żel nawilżający, ale po co niepotrzebnie kasę wydawać na gumki i żele, skoro biorąc tabsy można to robić bez:) może lekarka Cię przekona, że same tabletki wystarczą. choć lepiej się zabezpieczać podwójnie niż być tak bezmyślnym jak ta 16-latka

Gość malwina05
mam pytanko choc wsumie powinnam to wiedziec mam co 28 dni okres.cczyli mialam 17-20 pazdziernika okres kochalam sie dzien po a potem 27 pazdz. moglam wpaść?? bylam poza granicami kraju i sie z moim troche zapomnialam.pozdrawiam

Gość gość
witam mam pytanie 9.08 mialam @ skonczyła sie 15 a 21 moj chłopak we mnie skonczyl wyliczylam ze mam teraz dni plodne . jest ryzyko ciazy ?

Gość gość
Nie wyliczaj tylko przed bzykaniem stosuj pewną antykoncepcję.