Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedmiotynapedag

przedmioty na pedagogice

Polecane posty

Gość przedmiotynapedag

Będe miec takie przedmioty na pedagogice - kto by mógł mi napisac które z tych przedmiotów są trudne, które są dosyć przyjemne? Język obcy (do wyboru) Technologia informacyjna BHP i ergonomia Wprowadzenie do wiedzy o kulturze Podstawy prawa i ochrona własności intelektualnej Filozofia Etyka Logika Elementy estetyki Psychologia Socjologia Komunikacja interpersonalna Edukacja zdrowotna i promocja zdrowia Pedagogika Metody badań pedagogicznych Dydaktyka ogólna Media w edukacji (edukacja medialna) Wykłady monograficzne

Gość przedmiotynapedag
podbijam

Gość
Ogólnie przedmioty nie są trudne, ale dużo zalezy od wykładowców czy będą dużo wymagać ze szczegółami czy też nie. Z tych przedmiotów co wymieniłaś najgorsza i najnudniejsza była dla mnie Dydaktyka. Pozdrawiam i powodzenia :)

Gość teraz nauczyciel
musi mieć skończone kursy z dwóch języków obcych w stopniu zaawansowanym-tego wymaga awans zawodowy:classic_cool::p

Gość flfllflflflfamma
Następna idiotka studiująca pedagogikę. Oczywiście zdajesz sobie sprawę, że po tych studiach będziesz zarabiać 800 zł? Tylko proszę nie zakładaj rozpaczliwych topików, jak masz przeżyć i jakie to straszne.

Gość do autorki topikuuuuu
ja tez zaczełam studiowac teraz pedagogike i mam inne przedmioty niz ty, jaka wybrałas specjalnosc? ja resocjalizacje i profilaktyke sądowa

Gość przedmiotynapedag
To jest pedagogika ogólna. A specjalnosc po 2 roku ;] Dziekuje za wypowiedzi. Jesli chodzi o opinie flfllflflflfamma to nie jestem idiotką ;] jestem chłopakiem - i mogę pracować nawet za 700zł tylko zeby moja praca dawała mi satysfakcje :)

Gość Fantasmagoric
flfllflflflfamma w czym problem? Przecież Ciebie to nie dotyczy, to nie Ty będziesz zarabiać 800zł miesięcznie. Człowieku wrzuć na luz... Ja osobiście uważam że to bardzo ciekawy kierunek:)

Gość przedmiotynapedag
Fantasmagoric - zgadzam się z Tobą w całej rozciągłosci :))))!

Gość masss
tez ide na resocjalizacje i sie boje

Gość przedmiotynapedag
Ja na Resocjalizacje sie nie dostałem..... Trudno teraz mam 3 letnią pedagogike ogólną - a pod koniec 3 roku wybiera sie specjalnosc : wybieram praca socjalna

Gość przedmiotynapedag
a ktos by mógł np powiedziec na czym polegaja przedmioty jak : Bhp i ergonomia Podstawy prawa i ochrona własności intelektualnej Elementy estetyki Media w edukacji (edukacja medialna) Dydaktyka ogólna

Gość patologic
widzę co rok i inna uczelnia to inne przedmioty:) ja jestem po ogólnej i nie wszystko miałam, ale pewnie miałam to czego znowu Ty nie będziesz mieć

Gość przedmiotynapedag
patologic tzn co ?? ;)

Gość patologic
nie miałam w ogóle: Język obcy (do wyboru) Technologia informacyjna BHP i ergonomia, ale za to pedagogikę pracy Podstawy prawa i ochrona własności intelektualnej, ale za to podstawy prawa Elementy estetyki, ale za to przez 4 semestry sztukę;] z tego co wymieniłeś dla mnie może nie najtrudniejsza, ale nie miałam serca do logiki zwłaszcza, że miałam ją z matematykiem

Gość A gdzie po tym znajdziesz
pracę?

Gość patologic
sorki źle skopiowałam :D język i technologie miałam ;]

Gość patologic
jeśli pytanie o mnie, gdzie znajdę pracę to odpowiadam, po znajomości wszędzie można znaleźć:D ale nie pracuję w zawodzie, coś tam sobie swojego dłubię

musisz mieć niezłe znajomości. Teraz jest taki niż, że pozwalniali nawet "stare" nauczycielki. Natomiast poza uniwerkami i nielublicznymi ten kierunek jest w wielu kolegiach nauczycielkisch. Produkcja absolwentów pedagogiki jest zatrważająca. W zeszłym roku pedagogikę rozpoczęło 30 tys. ludzi!

Gość masss
studiujecie dziennie czy zaocznie??

Gość flfllflflflfamma
Inaczej będziecie śpiewać, jak zobaczycie pierwszą wypłatę. Idealizm wam jakoś zaraz przejdzie. Durme studia. Ja rozumiem być nauczycielem. Ale pedagogiem? Wyrazy współczucia, naprawdę.

Gość patologic
bo to przyjemne studia, a ludzie nie myślą co będzie za te kilka lat jak je skończą, o sobie oczywiście też tu piszę, wszystkie koleżanki,które ode mnie z grupy pracują w zawodzie mają tę pracę bo ciocia kogoś zna, mama pracowała, pani dyrektor to kolezanka wujka itd. zaraz ktoś się oburzy, że on pracy po znajomości nie ma... no ok ale ile jest takich przypadków? ja nie znam:) ale dla chcącego tragedii też nie ma, ja po pedagogice kontakt z młodzieżą mam, choć akurat nie nawracam a "demoralizuję' ;]

Gość masss
a co cie to boli co studiujemy

Gość przedmiotynapedag
patologic moze jaka uczelnia tak zwą dany przedmiot :D? Ej czy po pedagogice myslicie że tylko mozna byc pedagogiem! Nie nie koniecznie!

Gość patologic
skończyłam studia dzienne, i uważam, że lepiej być pedagogiem niż nauczycielem to tak z obserwacji rocznego stażysty;]

Gość przedmiotynapedag
czyli powiadacie że pedagogika niby jest taka BANALNA!? Ludzie opamiętajcie się. Innych interesuje pedagogika innych matematyka a jeszcze innych medycyna . Po to są studia zeby rozwijac swoje zainteresowania! Przeważnie większosc nie pracuje w swoim zawodzie.

wszystko ok jeśli studiujecie prywatnie za swoje pieniądze. Jednak za studia na uniwerkch i kolegiach płacimy MY wszyscy i to nas obchodzi.

Gość patologic
no to na mnie dopiero straciliście;] bo miałam stypendium naukowe:D

Gość patologic
i już nie musisz na mnie łożyć, utrzymuję się sama.. ale dziękuję - bez Ciebie nie byłabym po studiach;]

Gość przedmiotynapedag
patologic heh :D dobre;] Ej a wie ktos moze jak wygladaja stypendium np. dla osoby niepełnosprawnej socjalne, naukowe