Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przedmiotynapedag

przedmioty na pedagogice

Polecane posty

Gość patologic
wymogi do stypendiów każda uczelnia ustala sobie sama tzn.odnośnie naukowych albo to jest określona średnia, albo procent najlepszych średnich natomiast co do socjalnych? nie wiem, ale nie może być przekroczony określony dochód na osobę

Gość hehehhe
flfllflflflfamma - wrzuć na luzzz bo mnie bawisz :D pochwal się co robisz? jeśli w ogóle coś oprócz kafe... autorze topiku nie martw się :) ja skończyłam dziennie resocjalizację i równocześnie zaocznie socjologię. od 4 lat pracuję i świetnie sobie radzę.... zarabiam, sama się utrzymuję, mam mieszkanie i radzę sobie świetnie... nie jestem tak jak flfllflflflfamma na utrzymaniu rodziców ;) i sflustrowana nie obrażam nikogo z racji studiów jakie wybiera. dodatkowo pracuję społecznie jako kurator i się spełniam... :) więc trzymam kciuki za Ciebie bo do reski trza mieć mocne nerwy!!!!

Gość patologic
ano trzeba - ja ich nie mam, też mnie na kuratora namawiali - ale przyjrzałam się temu z perspektywy pedagoga szkolnego i chyba za wrażliwa jestem, żeby się za dzieciaki martwić

Gość hehehhe
ja jestem kuratorem w dziale karnym- nie ma tam sentymentów tylko trzeba dużo stanowczości :) w rodzinnym jest rzeczywiście inaczej....

Gość patologic
teraz to wszędzie potrzeba stanowczości;] takie nam urocze dzieciaczki rosną

Gość umberto muni
Se stypendiami jest różnie, Wszystko zalezy od regulaminu uczelni - chodzi o wysokości. Ja miałam miesięcznie 400 złotych maxa przez 2 lata. W tym roku też będę mieć, ale jeszcze nie wiem jaką kwote.

Gość łoo matkooo
flfllflflflfamma co Ty pierniczysz.... 800zł to ja miesięcznie na ciuchy wydaję a też jestem po resce. jak jesteś cipą to nawet o oxfordzie roboty nie znajdziesz więc zejdź na ziemię!

Gość patologic
o tym właśnie pisałam wcześniej, zależy jaki kto ma później pomysł na siebie

Gość przedmiotynapedag
dzieki wszystkim bardzo! Ja niestety na resocjalizacje nie ide. To pedagogika ogólna a potem są dwie specjalnosci : praca socjalna, badz opiekunczo-wychowawcza. Czy po takich specjalnosciach mozna byc kuratorem?

Gość przedmiotynapedag
Liczy się siła przebicia ;]

Gość patologic
aby być kuratorem wcale nie trzeba być po pedagogice:)

Gość przedmiotynapedag
patologic - serio, wow nie wiedziałem :) Ale najlepiej jakby się było po pedagogice i jeszcze po resocjalizacji?

Gość kkkllll
oczywiście, że możesz być kuratorem!!!! zarówno praca socjalna jak i ped. opiekuńczo - wych to idealne kierunki do tego zawodu. Proponuję społecznie zacząć od razu (ok 600 zł miesięcznie dostaniesz) a po studiach zadać aplikację na kuratora zawodowego i 2.500 zł masz na dzień dobry :)

Gość patologic
dokładnie tak jak powyżej :)

Gość kkkllll
i żeby nie było, że się wymądrzam.... sama od września jestem kuratorem zawodowym w dziale karnym a skończyłam pracę socjalną :)

Gość przedmiotynapedag
kkkllll, patologic jaką proonujecie specjalnosc praca socjalna czy opiek-wych? która lepiej nadaje sie zeby byc kuratorem :) Mi nie zależy na pieniądzach.Chce się realizowac a reszta przyjdzie sama z czasem.:)

Gość patologic
ja to się nie wypowiadam;] bo ja nie dość, że skończyłam ogólną to jeszcze mi się zachciało ZEWiWP więc już zupełnie pomieszałam sobie w życiu;]

Gość brenda27
Ja skończyłam pedagogikę opiekuńczo-wychowawczą z resocjalizacją, licencjat. Teraz idę na pedagogikę resocjalizacyjną z terapią społeczną. Też chce być kuratorem, ale nie mam pomysłu jak dostać się na kuratora społecznego.

Gość masss
studiujesz dziennie??odp

Gość kkkllll
te dwa kierunki są idealne - więc zobaczysz co Cię bardziej "kręci" całość będziesz musiał dopełnić swoją osobowością :) Pamiętaj, że liczysz się TY!!!! na pracy socjalnej jest więcej socjologii - i więcej skoncentrowania się na placówkacj typu MOPS czy DPS. opiekuńczo wychowawcza to już typowo pedagogiczno - dydaktyczna specjalność. a potem praca jest idalna.... :) dwa dni w sądzie i trzy dni w terenie, które możesz sobie organizować jak tylko chcesz.... ja czesto śpię w piątek a nadrabiam w niedzielę :)

Gość patologic
idziesz do sądu i składasz podanie, przynajmniej u mnie w mieścinie tak jest:)

Gość kkkllll
żeby zostać kuratorem społecznym trzeba iść do sądu i złożyć dosłownie kilkuzdaniowe podanie od prezesa sądu. pamiętajcie, że potem na egzaminie aplikacyjnym łaskawiej patrzą na kilkuletnich kuratorów społecznych, więc naprawdę warto!!! poza tym, kuratela jest wiellllka - nie dość, że budzi się respekt :) to człowiek naprawdę docenia swoje życie patrząc na warunki egzystencji innych...

Gość brenda27
Dzięki. Myślałam, że jest jakieś ograniczenie wiekowe.

Gość przedmiotynapedag
ja tez myślałem że jest jakieś ograniczenie wiekowe. Czy żeby zostać kuratorem zawodowym trzeba przejść jakąs aplikacje/egzaminy?

Gość przedmiotynapedag
dobranoc ;)

Gość patologic
ja na Twe pytanie nie odpowiem, bo nie wiem:)

Gość patologic
ale poguglowałam i widzę, że musi być aplikacja kuratorska:)

Gość przedmiotynapedag
patologic dzieki ;] a topik podbijam:]

Gość damgul
Cześć. Aby zostać kuratorem zawodowym trzeba koniecznie mieć magistra? Aktualnie mam licencjata z socjologii i od roku jestem kuratorem społecznym.