Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga149

jak odczuwacie ruchy dziecka

Polecane posty

Gość aga149

Obecnie jestem w 9 miesiącu ciąży,czyli poród tuż tuż,ale bardzo martwią mnie dziwne ruchy dziecka,a mianowicie oprócz normalnych kopnięć , rozciągnięć itp odczuwam także drżenia,tak jakby moje dziecko miało drgawki,albo drżało. Czy maciwe podobnie?

Gość moze ma czkawke

Gość aga149
czkawke odczuwam inaczej,nie wiem co to jest ale nie czkawka

Gość aga149
mówiłam lekarzowi,ale on nic złego tu nie widzi, mimo wszystko się marwię,mam juz dwoje dzieci i nie pamiętam takich ruchów

moje maluytkie też czasem tak robi :) nie wiem co to jest, ale zapewne nic takiego. on jest w ogóle bardzo ruchliwy i ma pełen repertuar ulubionych zachowań. drży w ten sposób głównie wtedy jak długo spał, nie ruszal się. wtedy najpierw tak się "otrząsa" a potem przeciąga i zaczyna szleństwo :D co do czkawki to to inny rodzaj ruchu, ale klusek ma ją co najmniej 5 razy dziennie :)

kazde dziecko ma inne zagryki w brzuszku moja czaem tak mnie kopie ze sie zastanawiam czy jej cos zlego sie nie dzieje

Gość aga149
dzięki ,może i to nic takiego

kofanamisiu ja jestem na listopadówkach :) z tego co mówi lekarz nie donoszę dzidzi do terminu. w ogóle to klusek jest większy i lekarz ostatnio wspomniał coś o przyspieszeniu terminu na 11.11, ale i tak kazał się trzymać tego pierwszego na koniec listopada. :) kiedyś myślałam o tym żeby także u was pisać, ale jakoś nigdy nic nie wyszło :D

Gość aga149
może ktoś jeszcze mi odpowie?

aga - pytałam o to wczoraj lekarki. stwierdziła ze to normalne i dzidziusie czasem tak robią jak chcą się przeciągnąć ale nie mają miejsca :P wczoraj podczas badania tak właśnie zrobił i mogłam jej to dokładnie pokazać. także ja już teraz jestem całkiem spokojna. szybkiego i (na ile to możliwe oczywiście) bezbolesnego porodu życzę :D

Gość aga149
dziękuję bardzo za odpowiedź!uspokoiłaś mnie