Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nototerazja

Jest ktoś, kto zna się na komputerach/laptopach! Prosze o pomoc!

Polecane posty

Gość Nototerazja

Witam! Poszukuję kogoś kto zna się na laptopach. Jestem w tej kwestii kompletnie zielona, nie znam się za bardzo a potrzebuję pomocy. Mam laptopa HP Pavilion G7000. Oryginalnie jest na nim system Windows Vista Basic. Mój problem tkwi w tym, że nie potrafi on otwierać wszystkich filmów. Gdy wkładam jakiś film DVD to jeden otwiera, a gdy wkładam inny to pisze - brak odpowiednich sterowników, albo nieznany format, albo nieodpowiednia brama czy coś takiego. Dodam, że próbuję otwierać oryginalne płyty, nie jakies piraty. Nie wiem gdzie mam szukać jakichś sterowników pod Viste, nie wiem jakich mi brakuje, totalnie sie nie znam. Jedyne co znalazlam to na stronie HP http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareList?os=2100&lc=en&dlc=pl&cc=pl&lang=pl&product=3544352 ale nie wiem, czy stąd coś ściągnąć ? Bardzo proszę o pomoc i z gory dziękuję,

Gość Nototerazja
No może i to jest gówno, nie wiem, póki co chodzi. Jedynie problem mam z tymi filmami....

Gość pan czarodziej
flmy dvd są zawsze "jedenakowe " rózni je tylko region dvd (bo przecież DVD to standard) ( region można zmienić o ilę się nie myle w panelu sterowania ) warto poszukać alternatywnego oprogramowania od odwarzania filmów dvd co innego filmy w postarić Xvid bądź DivX tu może brakować codec'a

Gość pan czarodziej
Gość Nototerazja
No właśnie nie próbuję odtwarzać DivX czy innych tylko normalne oryginalne płyty DVD i jedne otwiera, a innych nie. No ale póki co dzięki. Zobaczę linki, które podaliście.

Gość Nototerazja
To znaczy dzięki za linki które podał Pan - Panie czarodzieju :) Zaraz je przejżę.

Gość pan czarodziej
ten pierwszy to program do "fimów" dvd otwiera sie z menu >>> file -> open dvd.

Gość Nototerazja
Włożylam DVD. Program którym zawsze otwierałam DVD oczywiście napisał, że niepoprawny region. Natomiast ten program który mi podałeś w linku otworzył film, ale nie ma wogóle dźwięku....

Gość pan czarodziej
Trochę to dziwne , bo dźwięk powinien być może przestaw dźwięk w opcjach tam chyba jest wybór ścieżki czy coś .

Gość pan czarodziej
a byłbym zapomniał najlepszym rozwiązaniem problemów komputerowych jest ... chłopak / kolega bo przy okazji można coś wypić lub zacieśnić znajomość D/M :classic_cool:

Gość Nototerazja
Pisze, że audio jest dostępne język Polski i coś tam dalej ale głosu nie ma wogóle. Chyba se z tymi filmami nie poradzę....

Gość Nototerazja
No mój mąż jest z tych co komputery omijają, a mają inne pasje :) Więc na niego nie mogę liczyć niestety..... Chyba faktycznie pozostanie poszukać kogoś kto osobiście zobaczy tego laptopa, bo co film to inne cuda się tu dzieją....

Gość pan czarodziej
ja używam linux'a wiec tak na "szybko" nie pomogę ( bo nie mam jak sprawdzić ) może "gdzieś" jest przyciszone ? ps zawsze zostaje możliwość zmiany regionu w panelu sterowania. i gorąco polecam Kolegę :) ew Koleżankę (co kto lubi)

Gość Nototerazja
a gdzie się ten region dokładniej zmienia?

Gość Nototerazja
5 razy ? :) Jakie to wszystko glupie. No ok, będę probować dalej, może mi się uda tym programem coś zdziałać. W każdym razie dziękuję za dobre chęci pomocy :)

Gość pan czarodziej
costam poszperałem w google i rozwiązanie podobnego problemu wyglądało tak: (dla Windows Media Classic ) view => options => audio switcher => włączyć i wyłączyć enable audio switcher do opcji można się też dostać jednym klawiszem 'o'

Gość pan czarodziej
ps może nie ma się czym "podniecać" ale ten problem w systemie linux nie istnieje wszystkie filmy działają i nie ma regionów i innych bzdetów

Gość Nototerazja
Jest! Zrobiłam! Zmieniłam to tak jak podaleś w tym linku i wszystkie filmy chodzą i jest wszędzie głos i wogóle jest ok. Może faktycznie ta Vista jest głupia, ale jak była oryginalnie w laptopie i laptop jest na gwarancji, to przecież nie będę zmieniać systemu. Wszystko chodzi bez zarzutu, tylko z tymi filmami był kłopot. No ale dziękuję Ci bardzo za pomoc dobry człowieku :)

Gość pan czarodziej
proszę uprzejmie to nie wina Visty a raczej korporacji od DVD i tych "nieszczęsnych regionów" ps System linux może jest niezbyt popularny ale można go mieć "obok" Visty można go również uruchomić z płyty CD potestować i jak się nie spodoba poprostu wyjąć płytę :) .