Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieregularna17

nieregularny okres

Polecane posty

Gość nieregularna17

witam mam 17 lat i ostatnio mam bardzo nieregularny okres... srednio co 4 miesiace...co to moze oznaczac??? czy jestem na cos chora?? ktos tez tak mial??? poszlabym do ginekologa ale sie wstydze:(( HELP ME!!!!

Gość jolcia1965
Nie masz innego wyjścia jak iść do ginekologa, nie ma co się wstydzić poszukaj sobie kobiety ginekolo jak tak jesteś wstydliwa, te okresy jam piszesz że masz co 4 miesiące to nie jest błaca jakaś sprawa, albo odchudzsz się albo jestes anorektyczką i masz takie zaburzenie miesiączkowania. Radzę nie bagatelizować tego bo może byc jeszcze gorzej. Pozdrawiam Jola

Gość jak na moje
oko ........twój nieregularny okres może być spowodowany tym ,że jesteś jeszcze młoda i tak do końca on się jeszcze nie uregulował .............ale najlepiej posłuchać lekarza a nie koleżanek ....więc zgadam sie z wypowiedzią wyżej :) pozdrawiam :)

Gość avw
hello nieregularna17 Wiem co przezywasz bo kiedy bylam mlodsza tez raz mialam cykle nieregularne, raz co miesiac a pozniej co 3-4 miesiace. Wtedy, gy mi sie opoznialy czekalam z nadzieja, ze wreszci zobacze ta czerwona lame na majtkac oznaczajaco rozpoczecie sie misiaczki ale gdy to sie przeciagalo, nie mialam innego wyjscia i lecialam do ginekologa... Najpierw chodzilam do babki, teraz chodze do faceta i tak szczerze staram sie traktowac ginekologa niezalznie od plci jako osobe, ktora moze mi pomoc. zycze powodzenia, przy malej pomocy farmokologicnej miesiaczki wyreguluja sie i wszystko bedze ok wmiare uplywu czasu i Twojego rozwoju fizycznego :) Trzymam kciuki.

Gość ja też tak miałam
i okazało się, że moje jajniki produkują za mało estrogenów, na szczęście udało się to wyleczyć, nie zwlekaj z wizytą u lekarza

Na nieregularne okresy polecam witamine b6. Mi polecil to lekarz. Witamina b6 ogolnie wplywa dobrze na narzady kobiece oraz plodnosc. Ja mialam taka sytacje, ze mialam strasznie niereguarne okresy np co 2 miesiace. zakupilam sobie w aptece slowmag z B6 (za 19 zl bez recepty) i teraz mam co 30 dni. Do tego zminmalizowal mi sie PMS. Profilaktycznie najlepiej brac 1-2 razy dziennie po tabletce po posilku.