Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Google za bardzo spieguje wiec

-----------Jesli nie Google to co ??????? czyli uwaliniamy sie od google.com

Polecane posty

jakie macie alternatywne pomysły , ostatnio "testuje " przegladarke Live search ale nie jestem do konca zadowolony , jekies inne propozycje ??

Gość na poczatek nie myl
przegladarki od wyszukiwarki

oj sorry chodzi mi o wyszukiwarke, mełe przejezeyczenie ,LOL

Gość na poczatek nie myl
google jest najlepsza, nie masz co kombinowac z innymi :)

a czyatłęś kiedys akty prawne google, to jawen szpiegostwo, :(

Gość ja się dołączam do poszukiwań
google strasznie zdziera a w wynikach wyszukiwań za bardzo dominują linki dobrze opłacana, nie koniecznie najbardziej trafne :P

uuu yahoo to słąbizna juz wole live search

a to live to jest miscosoft? kolejny monopolista niestety....

neistety live search to microsoft ale przynajmniej nie ma tylu kontrowersji zwiazanych z przechowywaniem danych jak google, talibowie, CIA, FBI, CBA google jest ich maskotka :)

dziadowski google kasuje mnie za kliknięcie w link 6zł !!! a mnie za kliknięcie u mnie na stronie płaci mi ledwie kilka centów.... poza tym, jako użytkownik, zauważyłam, że wyszukiwania stają się coraz bardziej tendencyjne.... ...przydałoby się coś alternatywnego....

doakłądnie :) i po to ten topik. jak na razie z tych testowanych przeze mnie najlepeij wypada live search , dobra alternarywa dla googli , jesli ktoś nie jest uprzedzony do microsoftu :)

W Chinach Google, wraz z innymi dużymi firmami z branży IT, podporządkowało się ograniczeniom narzucanym przez tamtejszy rząd, w zamian za możliwość dostępu do rynku. Ograniczenia te polegają m.in. na blokowaniu dostępu do niepożądanych stron dla obywateli Chin (np. związanych z protestami na placu Tiananmen w 1989 roku, stron wspierających ruchy niepodległościowe w Tybecie czy Tajwanie itp.). Działania te są interpretowane przez niektórych aktywistów jako rażąco sprzeczne z zasadą don't be evil. Innym częstym zarzutem pod adresem Google jest wieloznaczna polityka prywatności, która do niedawna nie podawała żadnych ograniczeń dotyczących tego, jak długo firma przechowywać będzie zapytania użytkowników i stosowanie ciasteczek do powiązania ze sobą kolejnych wizyt danej osoby. W roku 2007 firma zmodyfikowała nieco swoją politykę w tym względzie. W 2007 roku Christian Institute oskarżyło Google o dyskryminację organizacji chrześcijańskich i zasad wolności światopoglądowej wyrażonej w brytyjskiej ustawie z 2006 roku z powodu odmowy zamieszczenia płatnych ogłoszeń do swoich internetowych stron pro-life. Reklamy miałyby pojawiać się po wpisaniu hasła "aborcja". Firma Google broniła się tym, że przyjęta przez nią polityka zabrania reklamowania i promowania stron, które łączą religię z takimi kwestiami jak właśnie aborcja. Przewód sądowy zakończył się we wrześniu 2008 r. ugodą i wycofaniem Google z zajmowanego stanowiska. . Podobny przypadek miał miejsce w Polsce, kiedy firma Google odmówiła zamieszczenia reklamy zleconej przez Stowarzyszenie Kultury Chrześcijańskiej im. Księdza Piotra Skargi. Reklama miała zachęcać do protestu przeciwko przyjęciu w Polsce Karty Praw Podstawowych.

niestety, tak to jest jak ktoś ma monopol, dlatego chętnie powspierałabym jakąś sensowną konkurencję :D

a co myślicie o: http://www.netsprint.pl/serwis/ nawet nie wiem czyje to jest, ale mu nich reklama jest dużo tańsza....

ok mamay yahoo, altaviste, live.search inne znacie ?

nie testowałem netsprinta dzieki za link

google mnie mi zaśpiewało 300zł +vat za miesiąc za link i to nie w pełnych godzinach, w netsprint 1000zł +vat za cały rok ! .... na razie płace googlowi, ale się zastanawiam....

Gość Ninjaaaaaaa
Wiem, że to na pewno głupie pytanie, ale o jaki link Ci chodzi?.. Za co musiałaś płacić?

mam stronę i chcę ją reklamować to się nazywa link sponsorowany, czyli to co wyskakuje w żółtej ramce lub w boksach po prawej stronie, za to trzeba płacić i to słono, jak pisałam u mnie niektóre słowa wycenili nawet na 6zł za jeden klik.