Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przykre...

paczka nie doszla, mam numer nadawczy paczki....

Polecane posty

Gość przykre...

co mi to da jezeli pojde na poczte i podam ten numer?

Gość haslo trzaslo
a skad ta paczka ?

Gość sprawdzą i dadzą namiary do
tzw paczkarni jeśli mieszkasz w dużym miescie. Jeśli tam nie ma, nadawca dostanie zwrot kasy.

Gość haczyk.
soba ktora wysylala paczke idzie na poczte, bierze odpowiedni druczek, wypelnia go, oddaje w okienku, odbiera dowod zlozenia reklamacji i czekam miesiac na odpowiedz poczty.

Gość 20 STYCZNIA
reklamację może składac nadawca wraz z dowodem nadania przesyłki lub odbiorca o ile nadawca zrzeknie się pisemnie na jego korzyśc roszczeń nie jest napisane kiedy ta paczka została nadana. Od momentu próby doręczenia przesyłki do adresata jest ona przechowywana 14 dni w urzędzie oddawczym a po tym okresie wraca do nadawcy. W razie zaginięcia można domagac się odszkodowania o ile dobrze pamięatm jest to 50-krotnośc opłaty za nadanie paczki. reklamacja tylko za okazaniem dowodu nadania, rozpatrzenie trwa około 14 dni. powodzenia

Gość gość
a jeśli mam kopie/skan/zdjęcie nadania to czy mogę coś z tym zdziałać? nie trzymam ponad miesiąc tych wszystkich karteczek, ale robię skany by wysyłać drogą elektroniczną osobie której wysyłam daną rzecz.