Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hanielkakaj

----------------Kto z was nie lubi wiary ze swoich studiów? !-----------------

Polecane posty

Gość hanielkakaj

Ja swoje studia calkiem lubie, ale przerwy pomiedzy nimi są dla mnie okropne. Tam nikt sie nie lubi i dla mnie ludzie są tam jacys dziwni... Jak z nie mojej planety, nawet mi sie z nimi gadac nie chce. Jak nigdzie. Hmm, moze to ja dziwna jestesm.

Gość nie martw sie ja też tak mam
Ja też niestety nie przepadam za ludźmi ze studiów. Na 38 osób - bo tyle liczy moja grupa lubię 3 osoby. Jedynie z nimi jakoś milo spędza się przerwy. Ale czasem się tak zdarzy, że te osoby są nie obecne to wtedy tragedia. Okienka między zajęciami to masakra. Wolałabym mieć w tym czasie zajęcia, bo przynajmniej czas jest zajęty. U mnie w grupie są albo głupie laski, które konkurują między soba w wyglądzie i się nawzajem nie cierpią a udają że są do siebie milutkie, albo totalne samoluby, albo tacy, co jedynie pić potrafią i więcej są na kacu niż trzeźwi.... Tragedia. A tak ogólnie to swoje studia też lubię. Ale jak mamy robić cos w grupach, to wolę sama, a jak robimy w grupach to itak sama robię większość bo im się nic nie chce i wszystko mają gdzieś.... W liceum miałam fajnych ludzi, ale to było dawno temu....

a ja tak nie mam:P sa oczywiscie dwie no moze trzy dziewczyny takie wieczne dziewice, ale co tam mi one:O:P pozostale ludki sa spoko:classic_cool: dzis wszyscy (prawie) poszlismy do Lazienek mimo beznadziejnej pogody a potem na browarka:D:D

Gość o nieeeeeeeeeeee
to na studiach też trzeba pracować w grupach? :D myślałam że po prostu siedzi się grzecznie i słucha wykładowcy. :D O nieeee :o

Gość hanielkakaj
no ja tez w liceum mialam spoko wiare, czulam sie taka związana z nimi. Trzymalismy sie bardziej lub mniej razem. A tutaj totalna porazka. jestem troszke zawiedziona, bo myslalam ze wlasnie na studiach spotkam wiare, z którą bede sie przyjaznic do konca zycia itp. Wszyscy mi zawsze gadali jak to cudownie z grupą na studiach. A mi oni wszyscy nie pasują, najchetniej siedzialbym sama z wyboru i nic nie gadala nawet.

No to mało wiesz - tak, na studiach też pracuje się w grupach. Jak na ćwiczeniach tylko siedzisz i słuchasz to współczuję. Ja słucham ale tylko na wykładach. Na ćwiczeniach jest wiele razy praca w grupach i jakoś mnie to nie dziwi... Chyba umiejętność pracy w grupie też jest ważna. Co to za studia jak cały czas się tylko siedzi i słucha ......

hanielkakaj - wiem co czujesz. Mam naprawdę tak samo. Moja grupa newet nigdy nie chce gdzieś razem wyjść. Np jak jest okienko, żebyśmy poszli wszyscy razem gdzieś posiedzieć - o nie, tu każdy jest samolubem i ma swoje plany i resztę grupy ma gdzieś. Tak jak pisałam, tylko trze osoby są super, ale są już mamami i często opuszczają zajęcia bo to dziecko jest chore, to nie miało z kim zostać no i wtedy jest daremnie....

Gość o nieeeeeeeeeeee
oczywiście, że jest ważna, nawet myslę, że przed praktykę człowiek więcej wyniesie. tylko po prostu zastanwiałam się czy nie zalezy to również od kierunku. i małe sprostowanie: ja (jeszcze) nie studiuję. :) pozdrawiam 🌼

jak jestes jescze na poczatku studiow to jest szansa, ze sie zgracie:) choc nasza grupa od poczatku jest zgrana, glownie dzieki kilku kolegom:D:D gdyby nie oni moze towarzystwo tez byloby dretwe, ale z nimi sie tak nie da;) w sobote mamy pierwsza imprezke i OBECNOSC OBAWIAZKOWA:D:D

o nieeeeee- acha, skoro nie studiujesz to masz prawo nie wiedziec :) No ja przeważnie na ćwiczeniach mam jakies prace w grupach. Albo w dwie osoby. Jakby każdy miał wszystko sam robić to by czasu zabrakło na ewentualne sprawdzanie. U mnie na uczelni są 4 kierunki i każdy ma częściej lub też rzadziej prace w grupach. Jak są grupy fajne to taka forma zajęć jest super, gorzej jak sa daremni.... A co do siedzenia i słuchania to tylko na wykładach tak mam. Na ćwiczeniach trzeba coś robić niestety .....

Gość hanielkakaj
jestem na drudim i wiem ze nic sie nie zmieni. Chyba rzeczywiscie brak tych paru osób co by atmosfere podkreciły...

Gość o lose łosie
od liceum (bo po byłam na studium a teraz na studiach) nie mogłam z ludźmi znaleźć wspólnego języka, normalnie mogę z nimi pogadać i stać z nimi ale robie to z przymusu; nie lubię ich tak że szok, tylko jedną w sumie koleżankę mam z która normalnie gadam i przez wakacje kontakt utrzymywałyśmy,cieszę sie że uczę sie zaocznie więc nie muszę widzieć ich codziennie, 10 idę do szkoły już i jak o tym pomysle to normalnie rzygać mi sie chce!!!

Gość hanielkakaj
ja tez z przymusu sie odzywam, chociaz ostatnio nawet mi sie odechciało :D i nie chce mi sie mowic nic. jeszcze tyle lat w takiej atmosferze!!!!!!!! pomocy :(

Gość o lose łosie
ja mam przed sobą 2,5 roku, i czasami mi też nie chce sie odzywać ale wiem że jeśli przestanę to tylko to dla mnie gorzej wyjdzie, wtedy to już w ogóle będę na przerwach stała jak kołek albo siedziała, osamotnionym gorzej bo czy chodzi o ściągi czy o coś to tak nie wiadomo skąd nagle wypalić daj ściągi to popatrzą i zgniją, w grupie zawsze raźniej ściągać, w poprzednim semestrze z jedną panną dobrze żyłam ze względu na matmę bo za cholerę jej nie umiem a ona tak i wszystko spisałam od niej i zaliczyłam pięknie :) trochę to materialistyczne i głupio mi z tym ale za to jak robiłam ściągi to jej dawałam. Teraz bym chciała żeby się odczepiła ode mnie ale chyba będzie ciężko ;/

Gość ryszawa Marusia
a ja nie lubię słowa "wiara" w sensie "ludzie"

Ja nie znosilam. 1 rok i poczatek 2 bylo super, ale potem laski sie zmienily.. te fajniejsze odeszly, a tamte sie jeszcze bardziej skoncentrowaly na szkole - zostalo nas 7. jedna dziewczyna byla swietna, pozostale 5 - porazka. nie dalo sie z nimi porozmawiac o niczym innym niz szkola, chodzily doslownie na KAZDE - nawet nieobowiazkowe zajecia, nigdy nic nie pozyczaly a mi kiedys powiedziala jedna z nich wprost, ze jestem ZEREM bo nie chodze zawsze na wszystkie zajecia. rzygac mi sie chcialo na sam ich widok. przerwy wygladalyu tak, ze one sobie a ja sobie - tzn ja na przerwach chodzilam gadac z innymi grupami.

Gość o lose łosie
dobrze że mogłaś z kimś pogadać z innych grup, ja już dzwoniłam do dziekanatu żeby mnie umieścili w grupie razem z tą dziewczyną co się dogaduje,bo jak bym trafiła bez niej i naprawdę z totalnymi głupolami to bym chyba się załamała!!

Gość hanielkakaj
i oni sie zgodzili, tzn dziekanat?

Gość o lose łosie
tak babka zapisała sobie gdzieś tam, drugi raz dzwoniłam zeby sie zapytać czy pamięta to powiedziała że tak więc nas razem umieszczą gdzieś, mam fajną babkę w dziekanacie wiec sie zgodziła, bo i tak zawsze na początku semestrów ludzie sie przenoszą to ja mowie żeby ona nas od razu wsadziła do grupy żebyśmy się nie musiały przenosić, wiec sie zgodziła.