Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurka wodnista hehe

BHCG 3,2

Polecane posty

Gość kurka wodnista hehe

Powiedzcie mi co to ozanzca. Napewno nie ciżę, ale ską u kobiety która nie jest w ciązy taki wynik? Czy nie powinno byc zero?

Gość okurczeeeee
wydaje mi się że to może być początek ciąży za 2-3 dni zrób kolejny. Ile dni jesteś po stosunku??

Gość BHCG
może wzrasatać z różnych powodów. Jeśli na 100% to nie ciąża szukałabym przyczyny w jajnikach - np torbiel ...

Gość kurka wodnista hehe
no to mnie teraz nastraszyłaś :/

A nie masz na wyniku norm dla danego laboratorium, bo każde w zależności od metody ma trochę inne zakresy. I zależy też w jakich jednostkach masz podany wynik! W laboratorium, w którym ja robiłam to poziom dla kobiet nie będących w ciąży to poniżej 3 mlU/ml. Moja ginekolog mówiła,że jeśli wynik jest poniżej 10 to oznacza to brak ciąży. Wszystko zależy od tego w jakim dniu cyklu oznaczałaś poziom bety, bo jeśli znacznie przed terminem spodziewanej miesiączki to jest szansa,że jeszcze narośnie, ale jeśli w terminie lub po to raczej nie nastawiałabym się na ciążę w tym cyklu:(

Gość kurka wodnista hehe
Na ciążę się już nie nastawiam. Zastanawia mnie tylko to, że dziewczyny miały wyniki zerowe. Skąd więć u mnie to 3,2? Czy ten hormon w organiźmie wystepuje też pomimo braku ciaży? A na wykresie z laboratorioum ciąża była przy wyniku powyżej 5 ... 1 tydzień. Ja jestem teraz teoretycznie dzień przed spodziewaną miesiączką.

Gość BHCG
doris - to prawda co piszesz, ale ja zrozumiałam, że autorka ma 100% pewności że w ciąży nie jest, a beta jej skoczyla. Fakt, że normy dla danego labu są tu bardzo istotne. Jesli an 100% to nie ciaża, poszłabym na kontrolne USG jajników, żeby zobaczyc czy nic tam się zlego nie dzieje i tyle.

Gość BHCG
jeśli na normie ciąża jest przy wyniku wyżej 5, mimo że inne miały wynik 0 a ty 3 z kawałkiem to sie nie przejmuj - jeśli oczywiście dostaniesz okres w spodziewanym terminie. Przy okazji skocz na usg i tyle - takie wahnięcia się czasem zdarzają. Jeśli okresu nie dostaniesz to proponuje zrobic kolejna betę - bo czasem beta przyrasta wolno w ciąży.

Gość kurka wodnista hehe
To znaczy...ja poszłam na to badanie po to żeby sprawdzić czy jestem w ciązy...miałam nadzieję że tak. Jednak przy tak niskim wyniku na 2 dni przed spodziewaną miesiaczka jest to raczej niemożliwe żeby to była ciąża. więc co? Torbiele powodują produkcję tego hormonu? A może doszło do zapłodnienia...tylko później coś poszło nie tak? Ale nie miałam żadnego krwawienia, które oznaczałoby mikroporonienie. Chyba że taki poziom HCG może występować u kobiety tak poprostu :) wiecie?

Gość kurka wodnista hehe
Kobitka w laboratorium powiedziała mi że poziom jest bardzo niski i to nie ciąza. Powiedziała też że jest to test 100%. Ale nie zapytałam co oznacza ten pozuiom hormonu, bo automatycznie przyjęłam do wuiadomosci że coś tam jest w organiźmie cały czas i już. Tylko dzisiaj dziewczyny piszą mi, że przy braku ciąży wynik bety wskazywał im 0 lub niewiele ponad zero. A u mnie 3,2 ... to w porównaniu bardzo dużo. I nie daje mi to spokoju ską? A nie znam się na tym wcale.

Gość kurka wodnista hehe
Ktoś wyżej napisał, że moga to być torbiele na janiku...co o tym myslicie? Oczywiście wybiorę się do lekarza. ale lubiewiedzieć wcześniej coś więcej, żeby u lekarza wiedzieć o co pytać.

Gość kurka wodnista hehe
Ah...BHCG pisze że takie wahania sie zdarzają.... No to właśnie o to mi chodziło :) Dziekuję.

Kurka wodnista - dokładnie dobrze zrozumiałaś, jeśli w Twoim laboratorium norma dla kobiet nie będących w ciąży jest do 5 to znaczy,że do kobieta nie będąca w ciąży ma mięc betę między 0 - 5.

Gość BHCG
Wiesz co to tez nie tak, że to 100% pewności, fakt Beta jest najbardziej wiarygodnym badaniem do okreslenia wczesnej ciąży, ale mojej przyjaciółce np beta nie wykazywała ciązy do 4 tyg. W ciąży oczywiście była i teraz ma już 3 m-czna zdrową córeczkę. Ale z jakiegos powodu beta na początku jej nie rosła.

Gość BHCG
czekaj na okres - jak nie dostaniesz - jeszcze raz beta jak dostaniesz - idz do gina na usg przy okazji - pewnie wszystko jest w porządku

Gość kurka wodnista hehe
Dzieki :D