Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wertuś

ale historia...

Polecane posty

Gość wertuś

W poniedziałek płaciłam rachunki na poczcie i teraz nachodzi mnie w domu i wydzwania pani z poczty gdyż twierdzi ze źle wydała mi pieniądze (ja mam zwrócić jej).Mój adres posiada z rachunku. Kwota nie zbyt duża wiec nie zauważyłam nadmiaru gotówki w portfelu. I teraz mam dylemat co zrobić: olać sprawę czy jej zwrócić różnice o której mowa czy też zgłosić ten kierownictwu poczty.

Gość ffdsfdsf
a o jaka kwote chodzi?

Gość kuksaniec w bok
Kurde, to jest niemal niegrzeczne, żeby wydzwaniać do kogoś do domu :O Poza tym ona na to dowodu nie ma, a Ty tego nie zauważyłaś... no cóż... "po odejściu od okienka reklamacji się nie uwzględnia" działa w dwie strony :D

Gość wertuś
kwota to 30 zł. Dla jednych to dużo dla innych nie. Mi raczej chodzi o to ze babka nachodzi mnie w domu, wydzwania. Właściwie to jej problem. Irytuje mnie tylko fakt że chyba tak nie można postępować jak ona.

Gość ffdsfdsf
"Dla jednych to dużo dla innych nie." moze wlasnie dla niej to duzo. ja tam zawsze oddaje przy kasie jak ktos sie walnie i wydaje mi za duzo. kiedys jak pracowalam w barze kazda pomylke musialam oddawac z wlasnej kieszeni a to nie bylo mile

Gość wertuś
pracuje w sklepie i jeśli ja wydam komuś źle to tylko moja brocha; brak w kasie muszę uzupełnić ze swojej kieszeni i nie nachodzę wówczas klientów w domach ze źle im wydałam. Pani twierdzi że zły rachunek ze skanowała a zły mi podbiła. Ale przecież to mnie nic nie interesuje. Ja mam zapłacone rachunki dokładnie te które chciałam.

Gość kuksaniec w bok
Ja bym chyba się pofatygowała na pocztę, żeby złożyć na nią skargę :O

Gość szkoda babki z poczty
ale to bardzo nieprofesionalne zachowanie bo każdy którego praca wymaga podpisania odpowiedzialności finansowej czyli w jej przypadku takj jest powinien się zty liczyć i tak jak mówisz to jej brocha, tym bardziej że ty nie przyjełaś tych pieniędzy świadomie

za błędy się płaci , ile razy poczta nie wywiązywała się ze swoich obowiązków , gubiła paczki , opóxniała listy 😠 miałem podobną sytuację na kwotę 120zł , babsztyl przyszedł do mnie do domu powiedziałem ,że mnie to nie obchodzi i jak pieniądze nie dotrą na konto to złożę reklamację i skargę. Już się nie pojawiła :classic_cool:

Gość szkoda babki z poczty
w dodatku nie powinna korzystać z danych na rachunku i cię nachodzić, to tak jakby w kasie w tesco trzeba było okazać dowód żeby w razie czeko kasjerka mogła przyjść do ciebie do domu w razie manka

Gość goldenka+
przeciez nie ma zadnego dowodu ze to Tobie zle wydała??,zgadzam sie z kuksancem-reklamacji po odejsciu od kasy nie uwzglednia sie.To tez ja nauczy na przyszłosc zeby sie nie mylic

do mnie przyjechal pan z DHL z informacja ze zle obliczyl kwote i musze doplacic 24 pln dodam ze jechal do mnie 30 km zeby mi to powiedziec odjechal z kwitkiem :p

Gość wertuś
no tak ale... ja już sama nie wiem... może faktycznie zle mi wydała.. możne bardzo potrzebuje tych pieniędzy... pomyślałam ze zaproponuje jej połowę żądanej kwoty oczywiście z odpowiednim komentarzem. Moze W ten sposób kupie sobie święty spokój....

Gość pppppoooopppppaaaaa
nosz kurde jak nie zauwazylas ze masz wiecej to moze ci wcale nie wydala wiecej :P oi chodzi po wszystkich klientach i zbiera kaske do kieszeni :P jakas wyłudzaczka :P 30zl to nie jest duzo nawet jak ci wydala wiecej nie powinna zADAC ZWROTU I CIE NACHODZIC IDZ NA SKARGE !! najlepiej ja napisz na pismie i zadaj wyciagniecia od baby odpowiednich konsekwencji :)

daj spokoj jak jeszcze raz zadzwoni powiedz jej ze zglaszasz skarge na jaj karygodne zachowanie pomylila sie i po ptakach nie jest w stanie ci w zaden sposob udowodnic ze pobrala za malo rownie dobrze mogla te 30 pln do kieszeni schowac

Gość salamandrrra
no przecież jeśli ty jej nie wyrównasz to będzie musiała dopłacić z własnej kieszeni... Przecież możesz iść do kierownika poczty i sprawdzić te rachunki... Powiem ci tylko tyle, że pieniądze będą posłane na rachunek który ona ZESKANOWAŁA a nie na ten, który ci podbiła, więc ten problem i tak do ciebie wróci

Gość kuksaniec w bok
Daj spokój 15 zł to już naprawdę się nie opłaca, więcej kasy przepuściła na telefony :P Gdyby się pomyliła na Twoją niekorzyść, to byś figę uzyskała :O

Gość pppppoooopppppaaaaa
nawet jak przelala na inny rachunek to trzeba zrobic reklamacje bo rach podbity a kasa nie wplacona :P powinni jej z wlasnych srodkow to pokryc :P

Gość goldenka+
...ciekawe czy Tobie by oddała gdybys to Ty sie kapła ze za duzo zapłaciłas?a guzik!az bys sie zdziwiła jakbys kase odzyskała.

ja bym teraz nie oddawala, nie masz zadnej pewnosci ze naprawde sie pomylila. Co innego gdybym zauwazyla przy kasie czy w domu ze mam za duzo.

Gość wertuś
porażka jakich mało...

Gość auhann
nie oddawaj !!!!~!

Gość salamandrrra
wertuś, chyba jesteś w stanie dojść ile pieniędzy wydałaś od wczoraj? Mogłaś tego nie zauważyć przy okienku, no ale jak podliczysz wydatki to będziesz wiedziała ile wydałaś i ile ci zostało w portmonetce. Jeśli zostało więcej niż powinno - panna z poczty ma rację. No nie mów, że do tego stopnia nie masz rozeznania we własnych finansach...

Gość panienka z okienka1111
moze i ma racje ale jej zachowanie jest skanbdaliczne i chocby dlatego bym nie oddala :P

Gość salamandrrra
a na czym polega skandaliczność tego zachowania? bo nie rozumiem... panna z poczty zrobiła błąd, zna adres klientki to może się z nią skontaktować... Skandalicznością nazywasz poinformowanie wertus o pomyłce? W drugą stronę jakby ta pomyłka była ( panna z poczty znalazłaby wertus po to, aby jej oddać te 30 zł) to już nie byłaby skandaliczność tylko " Jacy niektórzy ludzie są uczciwi"? Tak?

Gość salamandrrra
Poza tym jeśli faktycznie zaistniała pomyłka to pannie w tym dniu nie zhgadzała się kasa i z pewnością jest o tym poinformowany kierownik placówki pocztowej. Można iść bezpośrednio do kierownika i wyjaśnić tę kwestię.

Gość panienka z okienka1111
skandaliczne jest to ze panna ja nachodzi w domu i do niej wydzwania zadajac kasy :P

ciekawe czy pani z poczty byłaby tak nadgorliwa gdyby wzieła za duzo 30 zł i miała oddac te pieniadze wertusi