Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Darinka

przedwczesna menopauza

Polecane posty

Gość Darinka

mam 33 lata i przechodzę menopauzę(wycięte jajniki). Nie mogę stosować HTZ i nie wiem jak mam sobie z tym radzić....moje życie intymnie legło w gruzach....

Gość ale co sie dzieje
objawy ?

Gość Darinka
Ciągłe napady gorąca,bezseność,zero jakiejkolwik potrzeby sexu(wcześniej nie było z tym problemu)I to ciągłe uczucie....strachu ,zrezygnowania...

Gość Darinka
Wogole mam wrażenie,że teraz to już tylko będę się w błyskawicznym tempie starzeć...i za diabła nie mogę przestać o tym myśleć...Wiem,że najważniejsze,że żyję itd...ale to mi się ciągle kołacze po głowie.Chciałabym poznać opinię kobiet które też nie mogły stosować HTZ co robiły i jak się starały walczyć z menopauzą? I jak to u niech wogole przebiega

Darinka! A dlaczego nie mozesz brac THZ? Cos sie zmienilo w tej kwestii? Ja po histerektomii radykalnej(rak) odeszlam z kwitkiem od lekarzy, ktorzy nie chcieli rowniez przypisac mi THZ. Bardzo na to nalegalam, bo mialam wtedy tylko 25 lat. Przez kolejnych piec lat stosunek do THZ w takim przypadku bardzo sie zmienil i lekarz pzrypisal mi plastry hormonalne w ciagu kilku minut(sa wrecz wskazane!!!) Duzo lepiej sie czuje :). Pewne dolegliwosci sa bardziej znosne, a niektore wrecz praktycznie minely.