Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beside My Mind

Potraktował mnie jak dziecko.

Polecane posty

wiesz co, moje dzieci w wieku szkolnym mają większą swobodę, niż Ty! dzieci! A Ty jesteś przecież dorosła. A dlaczego nie możecie założyć wspólnego konta? Poza tym, to co dzieje się z pieniędzmi, które Ty zarabiasz u niego?

Gość wszechwiedzacy_czesio_wp.pl
powiem jedno, wiem ze tego nie zrobisz bo sie boisz, ale powinnas go zostawic, i koniec. ale najlepiej wpierw znajdz prace

Gość ASFzdxf
Autorko Ty już teraz zniżasz się do poziomu jakbyś nie sięgała mu nawet do pasa i widać, że Tobie to chyba niesttey odpowiada poza pewnymi sytuacjami, ale mimo użalania się Ty się z tym godzisz...bo jeśli tak by nie było zrobiłabyś już coś z tym dawno temu, gdy to wydzielanie pieniędzy i zabranianie wychodzenia się zaczynało... jestem kobietą Komicznego ona u niego nie pracuje, tylko mu pomaga w jego firmie za co nie dostaje żadnego wynagrodzenia, nie ma żadnej umowy itd taka praca na czarno i to za darmo bo dla swojego narzeczonego.... aż żal mi jej jak skończy po ślubie

Gość ASFzdxf ma racje

najlepiej zrob dziewczyno tak. codziennie w tym topiku pisz co juz zrobilas aby to wszystko zmienic. inaczej sama sie za to nie wezmiesz zacznijmy od dzisiaj. co juz zrobilas?

dziewczyno, zostaw go, wróc do rodziców, ale na krótko, znajdź prace i nie wiąż sie nigdy więcej z takim facetem, po ślubie - nie daj boże - będziesz płakać, a jak przyjdą dzieci wszystko będzie na twojej głowie, taki facet się nie zmienia, ciekawe jak jest u niego w rodzinie, jakoś nie poczytałam nic o jego rodzicach, może tu leży problem

Gość lolka ta od bolka
na solarke nie mnozesz sama pojsc? do kolezanki tez? wiesz jak bedzie po slubie? zebys sie nie nudzila to co jakis czas bedzie fundowal Ci dziecko, na spacer bedziesz wychodzila tylko z nim i siedziala i ogladała filmy. Wez sie za siebie, sorki ale tak głupieej dziewczyny to nie widziałąm, głupiej ktora slepo slucha swego pana i władcy i nic nie ma do powiedzenia. Jezeli nie chce zebys szla do pracy to niech zatrudni Siebie u siebie, niech Ci placi co miesiac kase i nie bedziesz musiała prosic go o kase na na tampony.

a do sklepu pozwala Ci chodzić? bo wiesz, ja mam takiego kolegę, który żonie założył taką funkcję \"gdzie jesteś\" czy coś takiego, w erze jest taka, i on zawsze może sprawdzić, gdzie ona jest, i sprawdza co do konta, to ją upoważnił, ale gdy ona wypłaca pieniądze z bankomatu, lub coś kupuje, to sms powiadamiający o tym przychodzi na JEGO telefon. I on zawsze wie, w jakim sklepie ona kupuje, co w danym momencie robi, z jakiego bankomatu i ile wypłaca. I on nigdy nie daje jej gotówki, bo wtedy nie wiedziałby, co sobie za te pieniądze kupiła, a nóż zaoszczędziłaby na pprzykład na warzywach na targu i kupiłaby sobie bluzkę, czy puder. A tak to jest zmuszona kupować tylko tam, gdzie może zapłacić kartą, żeby on miał kontrolę. Niby może brać kasę z bankomatu, ale wtedy musi przedstawić mu dokładne rachunki ze sklepów. A wiadomo, jak to jest z dwójką małych dzieci (ona też nie pracuje, siedzi w domu z dziećmi) na zakupach, często się zapomni, albo paragon gdzieś zginie. Przemyśl sobie autorko swoje życie i zastanów się, czy dalej chcesz być ograniczana i ubezwłasnowolniona.

wszechwiedzacy_czesio_wp.pl - spisalam na kartce wszystko to co mam mu do powiedzenia i do wykrzyczenia napisze mu to zaraz na gg zeby mial czas to przemyslec a jak juz wroci z pracy zobacze jego reakcje, zobacze co bedzie potem jesli to nie pomoze yprowadze sie bo fak faktem ale jesli mnie kocha uderzy go to. Co do rodziny jego ridzina jest pochrzaniona jego ojciec niedawno wyszedl z wiezienia non stop z matka przychodzili do iego po pieniadze i to duze raz pozyczyli 1000 zl i nie oddawali chcieli tez zeby wzial na siebie dla nich kredyt.

a, i ubrania, podpaski , kosmetyki on też jej kupuje, ona sama nie ma prawa, może sobie coś kupić tylko w jego obecności, i on musi to zaakceptować. Nie mam mowy, żeby ta kobieta wyszła sobie gdzieś sama, nawet na zwykłe połażenie po sklepach, o kinie, czy piwie z koleżankami już nie wspomnę Tego jej NIE WOLNO. Jak chce iść do fryzjera, to czasami ze 2 miesiące prosiła go o kasę. Więc w końcu zapuściła włosy, bo nie chciała prosić go o te pieniądze. I nie musi ich teraz obcinać - czasami podcina jej końcówki siostra. To jej akurat wyszło na dobre, bo ma bardzo ładne długie włosy i lepiej jej w nich, niż w krótkich. Billingi z karty jej sprawdza, wszystko jest pod kontrolą. Obiad musi być na czas. a on oczywiście ma prawo do wszystkiego, wychodzi na imprezy, kiedy tylko ma ochotę, wraca nad ranem, chodzi na piwo z kolegami. I tak sobie kobieta wegetuje. Tak jak Ty, z tą różnicą, że wy nie macie dzieci i jesteście jeszcze przed ślubem, a po ślubie będziesz miała tak samo jak ona. Tylko, że to nie jest życie, ale wegetacja.

TEN FACET nie potraktował cie jak dziecko...mylisz sie to cwaniak ,manipulant on chce abys tak myslala ...rozumiesz

na gg nic mu nie wysyłaj, bo się nakręci i przyjdzie do domu nabuzowany. porozmawiaj z nim na spokojnie pytałam Cię, co się dzieje z pieniędzmi, które Ty zarabiasz u niego - możesz odpowiedzieć? a czy internetu Ci nie sprawdza? Historii odwiedzanych stron, gg itp?

Te ktore zarabiam? Nie daje mi ich ma to w swojej ''kasie''. Sprawdzal mi kiedys non stop to co robie w sieci- zrobilam o to mnostwo awantur teraz juz tak nie jest.

czyli jak Ci sprawdzał sieć, to tak jak przewiduję - będzie to samo, co u tej kobiety tylko czeka do ślubu, wtedy się zacznie, wtedy on na prawdę pokaże, co potrafi. Sprawdz w kompie, czy nie masz zainstalowanego keyloggera - wcale bym się nie zdziwiła. Poza tym, skąd wiesz, czy nie sprawdza? Wystarczy znac sieodrobinę i można to sprawdzic. Powinnaś za każdym razem kasować.

Gość ASFzdxf ma racje
on Cie sprawdza i bedzie sprawdzal. NArobi Ci do tego dzieci i bedzie trzymal w domu. Co do rodzicow-jak chce im pomagac, to jego rzecz, ale zabranianie pojscia do rpacy Tobie jest chore.

napisz aby ci szukal na dysku haslo keylogger jesli znajdzie, znaczy masz podsluch. i nie pisz mu smsa. najlepiej osobiscie. i nie wszystko naraz spokojnie. wpiew mu powiedz, ze sie zdecydowalas i bedziesz szukac pracy. i tyle. jak powiesz za duzo na raz, a tym bardziej smsem moze byc awantura

napisz aby ci szukal na dysku haslo keylogger jesli znajdzie, znaczy masz podsluch. i nie pisz mu smsa. najlepiej osobiscie. i nie wszystko naraz spokojnie. wpiew mu powiedz, ze sie zdecydowalas i bedziesz szukac pracy. i tyle. jak powiesz za duzo na raz, a tym bardziej smsem moze byc awantura

Gość ** ** * *** ** *** *** *** ***
autorko powiem ci tylko jedno. jesteś regularna ofiara przemocy psychicznej (która jest moim zdaniem gorsza od bicia). taka jest prawda. możesz się zapierać i udawać ze tego nie widzisz, twój wybór. możesz to przyjąć do wiadomości dziś i iść do psychologa, na terapię i ogólnie pomóc sobie. lub poczekać kilka lat aż psychika Ci siądzie co zaowocuje chorobami i depresja jest tu jedną z łagodniejszych komplikacji. grozi ci nerwica i wrzody żołądka, nerwica serca i wszelkie choroby układu krążenia. są to choroby które zaostrzone są śmiertelne...nerwica żołądka może prowadzić do sytuacji że układ pokarmowy przestanie przyjmować jakiekolwiek pokarmy (przykład z mojego otoczenia) i co się skończy miesiącami pod kroplówką lub śmiercią głodową (moją koleżankę ledwo odratowano). miłego życia życzę

Gość i co slychać
:?

Gość lolka ta od bolka
nier pisz mu ani na gg ani w ssmie, pogadaj z nim zoabcz jak sie bedzie zachowywał. jak mu to napiszesz wczesniej to wymysli setki głupich pretekstów dlaczego tak robi, a jak mu powiesz w oczy to zobacysz jego prawdziwe oblicze. I jak ktos wyzej napisał. jezeli jego rodzice tak postepuja, to jest duze prawdopodobieństwo ze on bedzie taki sam.

Gość smutaska27
Jestem mężatką od 1,5 roku. Jak się pobieraliśmy byłam na stażu, miałam swoje pieniądze. Teraz nie pracuję. Zarabia tylko mąż. Mieszkamy u moich rodziców i korzystamy z wszystkiego co kupuje mama. Nie dokładamy się do życia , jedzenia, rachunków itp. Mąż ma kilka kont bo pracuje w jednej firmie i ma swoją firmę. Nie mamy żadnego wspólnego konta, a ja nie mam dostępu do jego kont i pieniedzy. On wychodząc z domu nie zostawia mi ani grosza. Z rodzicami mieszkamy tymczasowo , nie wyobrażam sobie życia osobno, bez kasy.Co o tym sądzicie ? dodam że szukam pracy.

Niby czemu maz ma Ci dawac pieniadze? A ze mieszkacie i sie nie dokladacie do zycia i rachunkow to jest chore. Idz do pracy i stworzcie jakis parnerski zwiazek. Moja zona nie pracuje (dzieci) ale chodzi na jakis kurs, na ciuch ma i pewnie niedlugo pojdzie do pracy i ja musze sie tez dostosowac.

Gość do wykładowca
Niby skąd Twoja żona ma na ciuch skoro nie pracuje ?