Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pomoccyyyyy

Jajniki i okres.......Bać się?

Polecane posty

Gość Pomoccyyyyy

Witam Mam wielki problem z jajnikami i moim okresem...biorę tabletki antykoncepcyjne ,co opakowanie powinno się robić przerwę na siedem dni i na osmy dzień bierze się tabletkę u mnie okres pojawił się dopiero w 6 dzień przerwy....dwa dni okresu to wydaje mi się mało..co wy o tym sądzicie...i do tego mam straszne bóle jajników lewy i prawy...taki ból jak by ktoś mi je tam ściskał bardzo mocno na pare sekund i znika jakby nic mi nie było. Może mi ktoś doradzić czy mam się bać i iść do lekarza? I czy to może być coś groźnego czy wymyslam? Chce jeszcze dodać ,że nie kocham się...i tabletki te same biorę od roku wiec to nic z tabletkami nie powinno być

Gość avw
Hello!!! Przyjmowanie tabl. z następnego opakowania należy rozpocząć w 8. dniu,tak jak sama mowisz nawet jeśli krwawienie z odstawienia jeszcze trwa :) wiec z tym wszystko jest o.k. Jesli chodzi o bol jajnikow...jak piszesz ten bol nie trwa odkad zazywasz tabletki, torbiel to raczej nie powinna byc bo antykoncepcyjne raczej "wyreczaja" jajniki z produkcji hormonow.proponuje wizyte u ginekologa i kontrole czy tam w srodku jest wszystko dobrze. Moze masz jakis stan zapalny i to jest przyczyna stanow bolowych. Ja kiedys tez mialam stan zapalny przydatkow i poza bolami nie mialam innych objawow. Lepiej to sprawdz!!!! Zycze powodzenia i zdrowia :)

Gość odginekologaaaaaaa
zapalenie przydatkow to mzoe byc idz do gina!!!!!