Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zla jestem na siebie

Czy na dziecko mozna byc gotowym w 100 ?

Polecane posty

Tak sie zastanawiam. Tak strasznie chcialabym miec dziecko, ale zawsze jest jakies ALE>

tez tak kiedys mialam a to nie mamy gdzie mieszkac ato samochod by sie zmienilo a to teraz w pracy nieodpowiedni moment..a co potem potem nie moglam zajsc w ciaze dwa lata ale wkoncu sie udalo i jestem szczesliwa mama....i nie wyobrazam sobie zeby mojej kruszynki nie bylo na swiecie....a zawsze bylo jakies ale

wlasnie my z mezem myslimy "racjonalnie" i nie mamy na razie dzieci. A mnie w sercu cos sciska jak widze male dzieci, te male raczki itd

ja tez tak zawsze myslalam i teraz jestem juz piec lat po slubie i 7miesieczne dziecko...mam26 lat a jak bylam w szpitalu to byly laski w moim wieku co mialy 3 lub 4 dzieko

wydaje mi się ze zawsze jest jakieś "ale", nigdy nie jesn najlepszy, najbardziej odpowiedni czas na dziecko. dlatego czasem bardzo pomocne bywają "wpadki kontrolowane" :)

my mamy po 25 lat , moja tesciowa oczywiscie sobie nie zycze wnuka, bo synek ma teraz czas na kariere. A ja bym bardzo chciala, chociaz wiem ze niewiele mamy

ja sie bym nie przejmowala tesciami co zreszta robie bo wkoncu to naszez zycie......ja juz mysle o drugim bo i tak siedze w domu szybciej od razu dwa sie wychowa i mozna isc do pracy

Gość a jakie macie
dochody na was trojeczke i po oplaceniu wszytskiego ile wam zostaje?

eh , jak mnie denerwuje moj wlasny charakter. Najgorsze, ze jak na meza bede czekala, to ON sie zdecyduje po 30stce. Mysle, ze jak kazda inna para, poradzilibysmy sobie ze wszytskim

w tej chwili pracuje tylko maz mamy okolo 1.6oo bo nie dostalam zasilku na wychowawczym.....wiec nie jest tak zle mamy jeszce gospodarstwo i tez sa zzniego jakies dochody...

wiem, ze pytanie nie do mnie, ale gdybysmy mieli dziecko a maz mialby nas utrzymac, to ON sam zarabia 4 tysiace na reke. Tyle , ze nie mamy swojego mieszkania, wynajmuemy

Gość a jakie macie
ja tak sie zastanawiam za jakis rok nad dzidzia jesli oboje bysmy pracowali mieli bysmy ok 2500-3000 na reke razem po oplaceniu zostalo by ok 1500-200... ale to chyba za malo:(

bez przesady ja nie mam tak duzo kasy ale stac mnie na to zeby dziecko mialo wszystko czego potrzebuje .ubranka ma wszystkie nowe.....tyle naprawde wystarcza ja jeszcze karmie butelka i koszt mleka to okolo 200 zl

Gość a jakie macie
to myslisz ze tyle jakby nam zostawalo to starczylo by na miesiac na trojke???

a tyle wam zostaje na reke po oplatach bo my mamy 1500 po oplatach i starcza czasem nawet sie cos odlozy

Gość a jakie macie
tzn ja jescze nie pracuje ale jak zaczne to na poczatku bede pewnie zarabiac ok 1000 a potem licze na najmniej 1500 i dlatego mowie 2500-3000 by bylo,a po oplaceniu wszystkiego zostalo by na reke 1500-2000... dodam ze mieszkam w malym miescie ok 30 tys mieszkancow wiec zycie nie jest az tak bardzo drogie... no i to sa plany dopiero na za rok mniej wiecej:)

mnie tyle wystarcza ....mysle ze dalibyscie rade...ja zarabialam okolo 2000 i brakuje tych pieniedzy czlowiek sie przyzwyczaja do dobrego ale zawsze moge wrocic do pracy,,, narazie jestem na bezplatnym wychowawczym ,,,nie mam z kim zostawic dziecka a do zlobka jej nie oddam