Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krostkinanogach

malutkie krostki na nogach

Polecane posty

Gość krostkinanogach

od jakiegos czasu mam na nogach male krostki, takie ok 1 mm, kilka jest ciut wiekszyh takich 3 mm, a 2 z tylu na udzie sa takie dosc duze. nie jest ich jakos specjalnie duzo ale troche mnie martwia bo nie wiem co jest ich przyczyna. sa czerwonawe czsami w kolorze skory. dzis jedna, taka w kolorze skory troche zzdrapalam to tak jakby sie zluszczyla a potem mnie w tym miejscu swedzilo. czy to moze byc np zapalenie mieszkow wlosowych?

Gość to rogowacenie okołomieszkowe
zrób peeling i nawilżaj, to zniknie, łykaj witaminę A+E i B complex. stosuj kremy z mocznikiem, np Kermuren, Oxeril

Gość krostkinanogach
tylko czemu one sa tylko w kilku miejsacach i maja rozne kolory i niektore sa wieksze a niektre mniejsze. boje sie ze to objaw jakiejs choroby i cos przeocze

Gość blackcat
może źle płuczesz spodnie po praniu? Chodząc ocierają sie one o nogi i powoduja podrażnienie na nogach (przypuszczam że chodzi o uda głownie). Zmień płyn do płukania/proszek. Przy kapieli masuj nogi ostrą gąbką (lub myjką sizalową) i wcieraj balsam nawilżający lub krem :o jeśli nie zejdzie to idź do lekarza.

Gość krostkinanogach
wlasnie ze nie ma jakiegos nasilenia na udach. akurat te dwie duze krosty z tylu uda to moga byc od siedzenia bo duzo siedze a czasami tak mam ze na posladkach tez mi wyskakuja takie pryszcze ale sa ciut inne niz te na udach czy lydkach. spodnie raczej dobrze plucze i ostatnio nawet nie piore ich w proszku tylko w plynie. wogole nie chodze zbyt czsto w jeansach.

Gość blackcat
to może byc rogowacenie naskórka jeśli regularnie nie ścierasz obumarłego (przez piling czy masaże myjką sizalową). Niektórzy mają do tego skłonności. Albo wynik podrażnien po depilacji? Jeżeli po kilu dniach ścierania i nawilżania nie zejda to idź do dermatologa.