Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ellleen

6-miesieczne dziecko uwielbiające pierś

Polecane posty

Gość ellleen

moja corka czesto zasypia przy piersi, budzi sie w nocy i musze ją przykladac do piersi,bo inaczej bardzo placze. nie pije mleczka, tylko trzyma sutek w ustach. od 2 miesiecy daje jej owoe i warzywa, ale mleko to wciąż główne pozywienie. troche męcząca jest ta chec ciagłego przebywania przy cycku, tzn w dzien tylko zje i sie "odkleja", ale noce sa straszne. dzis spala tak calą noc, smoczek wypluwa i krzyczy. moze macie podobnie lub mialyscie i znacie złoty srodek na zmiane zachowania???

Gość eeeeeeeeeeeeeee
moja 7,5 mies. córcia ma tak samo, w dzień może nie pić z piersi ale za to noce spędza całe przy cycu:) budzi się co 1 godz i jak nie dostanie piersi strasznie płacze, weim że nie budzi się z głodu bo je obfitą kolację kaszkę. Jest to męczące ale co zrobić ja już nie mam pomysłu jak ją odzwyczaić od nocnego karmienia tym bardziej ze z butelki nie chce nic pić ani mleka ani herbatki

Gość a są takie ...
smoczki uspokajające , które w czasie ssania "pracują " jak sutek może tym się da zastąpić :)

Gość ellleen
na pewno wyprobuje ten smoczek, moze akurat pomoze:-)

Gość idylla111
ja probowalam taki kiedys, ale nie pomaga, mala wypluwala go, juz bardziej pasowal jej normalny smoczek

Gość a są takie ...
a to też jest całkiem możliwe , że się nie przyjmie :) dziecku łatwiej ssie się zwykły smoczek , a z tym musi się trochę "napracować" , ale mimo wszystko jest on bardziej zbliżony do piersi mamy i tylko czekać czy da się nabrać ;)

Gość sindyyy
ja tez mam taki problem, help!

Gość Do eeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Piszesz ze mala moze caly dzien nie ssac piersi i ze nie pije nic z butli, ani mleka ani napojow, to co i jak ona caly dzien je i pije??? Hmmmm zastanawia mnie to bardzo. A to tez dlatego, ze mam podobny problem; otoz moja ma 7 mies i nie chce w ogole nic pic z butelki, gryzie i wypluwa smoczek...jak ja oduczyc od piersi i przestawic na modyfikowane? Dodam, ze na szczescie w nocy nie ssie juz od ponad miesiaca, wiec nocki mam przynajmniej z glowy. Ona nie zna smoczkow, bo nigdy nie chciala...i co tu teraz robic? Chcialbym ja juz powoli odstawiac, ale nie wiem jak :(

Gość Czy nikt sie
juz nie wypowie? :(

Gość zdecydowanie ZA
Mam dokładnie ten sam problem. Jedyne co sie u mnie sprawdziło to butelka ze smoczkiem TommeeTippee. Moje dziecko było takim cyckoholikiem że nie było mowy o żadnym dopajaniu bo nie uznawała niczego innego niż pierś :-( Miesiąc przed moim powrotem do pracy zaczęłam tak zdecydowanie uczyć córeczkę picia z butelki. Męczyłyśmy się obie codziennie przez 2 tygodnie wypróbowując kolejne butelki i kształty smoczków. W końcu skusiłam się na TommeeTippee. Załapała za pierwszym razem! :-D