Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GhsosjdbdksjsbGasolina

Cerazette - palenie i alkohol

Polecane posty

Drogie forumowiczki, wiem, że temat tabletek antykoncepcyjnych Cerazette był poruszany wiele razy, ale nie mam czasu czytać kilkanaście stron opinii o samopoczuciu po tabletkach, bo interesuje mnie co innego, a odpowiedzi z kilju przeczytanych stron nie znalazłam. Do rzeczy. Mam 20 lat. Tabletki Cerazette są pierwszymi hormonami jakie w życiu biorę. Zanim Pani Ginekolog przepisała mi je, musiałam zrobić badania labolatoryjne w celu dobrania odpowiednich. Okazało się, że mam trochę podwyższąną bilirubinę - to coś związane z wątrobą. Żeby jej nie uszkodzić Pani poleciła mi te tabletki. Przepisując mi je zapytała się o palenie papierosów. W sumie nie palę nałogowo, tylko popalam ... ale w związku z minionymi wakacjami, zdarzało mi sie to czesciej i intensywniej. Do tego doszedł alkohol. Biorę tabletki od ok 4 miesiecy.W sumie nie miałam żadnych skutków ubocznych.Co wiecie na temat łączenie papierosów i alkoholu z tabletkami?

wspołczuje Ci... tabletki... papierosy... i alkohol... nie ma lepszej mieszanki wybuchowej dla watroby i calego organimu niz to co zaprezentowalas.....:P wspolczuje... a tak poza tymmm to tabletki ktore nie powoduja krwawienia i nie robisz 7dniowych przerw... ciekawe czy o tym pamietasz...:O

Pamiętam:) Biorę je codziennie i nie spóźniam się z ich braniem. Wiem, że robię wielkie ziazi ... i myślałam o rezygnacji z tych tabletek. Ale nie mogę brać innych :( Od dzisiaj planuje zrobić sobie wielką regenerację i koniec z używkami. Cieżko będzie :(

Ale dalej nie wiem jakie są w ogóle skutki takiej "mieszanki" :( Słyszałam (ale to niesprawdzona informacja), że bardzo czesto przy łączeniu tego wszystkiego dostaje się paraliżu lub udaru - łatwo wylądować w szpitalu :(

Gość AAAAA.... Maleńka
Hej. Zastanawiam się czy te tabletki wogóle chronią przed ciążą jak się pali i czasami pije? Jak któraś z Was zna odpowiedz na to pytanie, to będę wdzięczna. Pozdrawiam.