Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LeśnySłodziaczek

Kto sie zna na telewizorach? Czy ten jest ok?

Polecane posty

Ellinka - masz rację, ale to jest znowu wkurzające jak kupiłeś coś za 5 tys. a po pół roku inni mogą to kupić o połowę taniej :P No ale cóż to normalne, więc nie ma co narzekać... A ja aż taka wybredna nie jestem, nie uważam, żebym narzekała na jakość przy tv za 2 tys. :P Jedyne na co zwracam uwagę to wielkość :P Nie cierpię małych ekranów zarówno w komórkach jak i w ekranach...to 32" mi się za małe wydaje :/ nie chcę się czuć jakbym patrzyła się w jakieś "okienko"...

Jarku, to chyba stary model albo sie pomyliłeś w cyferkach, bo nie ma takiego czegoś na allegro :( A Toshiby i tak nie chcę, miałam video, popsuło się bardzo zybko, nie chciało mi sie go zanosić nawet na gwarancję :P

LeśnySłodziaczek ----A za 2 tys. nie dostanę czegoś na parę lat? Ogólnie to może poczekam do Gwiazdki to będę mogła sobie kupić coś lepszego A technika idzie tak szybko do przodu, że jak wzięłam kompa za 4,5 tys. na 10 rat to ja jeszcze raty spłacałam a komputer o tych samych parametrach był za 2 tys.---- jak juz mialbym wydac 2 tys na raz, to wolalbym wziasc cos drozszego i splacac. tv to nie komuter. takie jest moje zdanie. nie musisz si ez nim zgadzac. wlasnie rozgladam sie za TV. chcialem 32 cale, ale pomyslalem zeby dolozyc i kupic 40 lub wiecej i starczy mi to na pare lat. ----Czy jest coś złego w tym, że chce mieć ładnie w mieszkanku? ---- nie. nie ma w tym nic zlego. ale czy czarny tv i srebrne dvd nie beda pasowaly? poza tym dvd odchodzi do lamusa. nadchodzi blu ray. combo: lcd + blu ray+ dobre naglosnienie i nie musisz chodzic do kina;)

Gość Poznaniak85
pracuje w MM na dziale RTV i sprzedaje telewizory więc trochę rad wam dam :).....Po pierwsze i najważniejsze !!! Kontrast kontrastowi nie równy!! Bo są dwa ! Statyczny i dynamiczny ! Gdzie tak naprawdę wykładniekiem obrazu jest tylko statyczny i jest on mierzony do okoła 3500 w najlepszych telewizorach, te kontrasty 50 000 czy 100 000 samsunga czy lg możecie sobie między bajki włożyć :D nie widać różnicy miedzy Sharpem czy Sony co mają kontrasty dynamiczne po 15 000. W ogóle nie wiem skąd te podniecanie się kontrastem ? To jest jedne tylko parametr matrycy który tak naprawdę nie wpływa znacząco na jakość obrazu, dobry sprzęt poznaje się po procesorach obróbki obrazu , na etykietach w MM czy Saturnie tego ci nie napiszą. Samsungi się sprzedają z 2 powodów..wyglądają jak sprzęt z wyższej półki i są tanie nic więcej.W czym Samsung jest dobry ? W podawaniu coraz wyższych kontrastów mierzonych w obsolutnej ciemności i temperaturze minus 4 stopnie ? czy może ich technologią 100 Hz która działa tylk ow płaszczyźnie poziomej bo w pionowej już nie :) Za dobry telewizor trzeba dać troszkę więcej Sharp i Sony był i będzie pionierem w LCD i nic tego nie zmieni...I nie rozśmieszać mnie argumentami , że Sony ma matryce Samsunga...owszem ma :) ale ma swoją elektronikę która o lata świetlne wyprzedza korekcję obrazu w samsungach :)

Moj Tata ma baaardzo długo tv kineskopowy a bardzo zwraca uwagę na jakość, zanim coś kupi przez parę miesięcy to ogląda, porwnuje, czyta i też mówi, że lcd jest gorsze.... Ale co z tego jak nie ma już tego w sklepach...?

Gość człowiek wschodu
jaruś kineskopów juz sie nei produkuje :)

Jarek84 widzałeś TV 42" kineskopowy :) Najważniejsza gwarancja ma być na 2 lata lub więcej. (ostatnio widzałem gwarancje na 5lat ale to jakaś podpucha jest) TV LCD powinien mieć dobry obraz po "euro, composit" tak aby dało się oglądać coś więcej niż obraz po HDMI.

Gość człowiek wschodu
Jarek_84 - akurat sharp jest i pioneirem i potentatem

Gość człowiek wschodu
Torn - Książe Ogrów - to nei byełą podpucha Sony Bravia miały przez jakis czas wydłuzona gwarancje do 5 lat :) tera maja tylko 2 lata standardowo tak jak wszytkie TV

Gość człowiek wschodu
Jarek_84 - to wymien mi ktoś produkuej kineskopy anisteinie , najlepsze kineskopy były trinitrona sonego, sony od 3 lat ich nei produkuej LOL

Gość człowiek wschodu
Jarek_84 - moanz aale jakieś chujowe modele i to podrzednych firm

Gość Poznaniak85
Co Jaruś masz Samsunga i zabolało ?:D Chiny też są potentatem rozumiem, że samochód i wszystko inne wolisz z chin ?:DA na koniec ja jestem promotorem i pracowałem do wszystkich 3 firm Samsunga, Sony Sharpa, wierz mi stary znam ten sprzęt od podszewki zresztą maiłem okazje porównywać obok siebie Sharpa XL2, Samsunga 6 serię i Sony X 3500 , samsung sto lat za murzynami, ale ceną się wybroni ....

Ale w Media markcie, saturnie czy mega avansie jest tylko kilka sztuk a mi się nie chce zamawiać przez internet, bo nie cierpię czekać aż mi przywiozą... :/ No i muszę go zobaczyć na żywo, czy jest ładny :D A zresztą tak jak mówi torn wolalabym większy ekran...

Ja nie przesadzam z tą gwarancją bo ... zdarza mi się serwisować sprzęt RTV nowe są antynaprawialne ;) albo brak częsci albo drogie , TV LCD nie naprawiałem ale buszowałem po forum serwisantów i ciężko się serwisuje.

Gość człowiek wschodu
samsung jest ok , ale gdybym miał wybuierać cos z wyzszej połki to tylko Sharp, Philips ewentualnei Sony , koreanczyki wymiekaja , przejrzyjcie nagrody EISA , one sa najbardziej obiektywne

Gość Poznaniak85
nie musiałem czytać gazetek, byłem u nich na szkoleniu 2 razy tak samo jak u sony i samsunga, wiem co tak kładą do środka, w pracy mam porównanie , a Samsunga 7 to ja miałem możliwość sprawdzenia zanim ty jeszcze o nim usłyszałeś , wielką zaletą pracy do samsunga było to, że te telewizory same się sprzedawały a SAmsung króluje w telewizorach do 3 tyś powyżej tej kwoty to on buty czyści Sharpowi Sony czy plazmą Pionieera . To teraz napisz mi co takiego ma samsung , że jest taką dobrą firmą ? Ja widziałem jego bebechy i jakoś nie powaliło mnie nic..:D

Gość człowiek wschodu
pzoanniak ma racje, samsung ma silnie wyrobiiona marke w eurpie wschodniej i ejst tani, ich LCdeki sa dosć srednie

Leśny Słodziaczek - Nie kupuj w hipermarketach bo oni tam nakładają marżę minimum 50%... na prawdę, wiem jak jest ;) Mój Paweł sprzeda lodówkę za 1000zł a w MM jest za 1499 .. i to jest mała cena? Pochodź po sklepach RTV i AGD w Twoim mieście ( Np. Partner.. ) on ma dobre ceny i niskie ;) Znajdź nawet małe sklepy RTV, na pewno w nich będzie o wiele taniej ;)

Gość Poznaniak85
i dlatego będziesz żył w niewiedzy całe życie Jarek bo dla ciebie obraz to tylko parametry matrycy..

Gość Jarek _ 84
mama 13 calowego rubina CRT i jest cool

LesnySłodziaczek: Nom fakt, że cała rodzina zaopatruje się u Niego w sklepie ;) bo jak czegoś nie ma na sklepie, to ściąga z hurtownii :pp Więc zawsze jest :D I nakłada tylko przymusową marżę 50zł , bo każdy musi ;) to jest min:P

Poznaniak85 - szukam wlasnie czegos dla siebie, na kilka lat;). wpadl mi w oko sony KLD40W4500. patrze pod katem ps3 i ogladania filmow na nosniku blue ray. nie wiem jak sie to przeklada na ogladanie programow tv z kablowki(chociaz to rzadko nmi sie zdarza). przejrzałem forum hdtv.com.pl oczywiscie na razie tv+play, pozniej jakies naglosnienie 5.1. i laptop do ogladania filmow. nie chce rozbijac zestawu na rozne firmy. chce zostac przy sonym. pytanie: jaka jest "zywotnosc" plazmy?