Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LeśnySłodziaczek

Kto sie zna na telewizorach? Czy ten jest ok?

Polecane posty

Witajcie, mam do kupienia telewizor LCD Philips 32PF5320/10, niestety był w sprzedaży jakieś może pół roku temu i teraz nie ma go ani na allegro ani w sklepach internetowych, więc nie mogę sprawdzić \"po ile chodzi\" :P Tu są jego parametry: http://www.telekom.com.pl/philips/rtv/philips_opisy_tv/32PF5320.htm Ile mogę za niego dać? Czy to są dobre parametry? Nie ma tam chyba złącza cyfrowego DVI, a nie wiem czy ono jest potrzebne? Wiem, że idę na łatwiznę bo mogłabym sobie porównać z innymi telewizorami... :P Może lepiej kupić w sklepie nowy? (ten jest używany, ale nie widać śladów użytkowania jakby co). Jest taki sam model na internecie tylko bez tego \"/10\" na końcu ale to chyba nie ten sam bo on kosztuje ponad 5 tys. a ten o który mi chodzi jest dużo tańszy...

Ogólnie to jeszcze dodam, że ta osoba kupiła go jakieś pół roku temu za 2 tys. (albo coś trochę więcej) a teraz chce za niego 1100zł... Ale teraz strasznie staniały telewizory LCD...

nie kupuj lcd z 'drugiej reki"zwłaszcza takiego przezytku:)lepiej sie wstrzymac i dołozyc troszkę kaski i miec coś znacznie lepszego

Dzięki... A zauwazyłam w sklepie, że cena zależy w dużym stopniu od jasności (akurat oglądałam plazme, ale teraz już nawet plazmę można dostać za 1300zł...), więc może mi ktoś jeszcze napisać, jaka jasność i jaki kontrast to standard?

ja w swoim mam kontrast 5000:1 ale sa dzis lcd ktore maja o wiele wiecej,ale ja nie narzekam odbior rewelacyjny,bez kratek,itp.mam go trzeci rok i na razie nie nalezy "do przezytkow":)

Gość CZŁOWIEK WSCHODU
PHILIPS MA TERAZ DOBRE MODELE Z PIZEL PLUS I 100 HZ , 2 LATA GWARANCJI , DAJ SOEBIE SPOKÓJ Z TYM MODELEM

Gość CZŁOWIEK WSCHODU
TO EJST MODEL SPRZED 2-3 LAT CO NAJMNIEJ JAK ZNAM PHILIPSA , CHYBA DAWNO W SKLEPACH NEI BEYAŁS ;-)

Tzn. to akurat, że jest z drugiej ręki to bez znaczenia, bo to od zaufanej osoby i juz używam tego telewizora i jest ok... no ale nie używałam innego lcd więc nie mam porówniania :P BO to ogólnie jest tak, że się wprowadizliśmy do jnowego miszkanka i tam jest ten telewior i to jest syna właścicieli i on nie ma co z nim zrobić wiec narazie tu jest a my już od jakiegoś czasu przymierzamy sie do zakupu tv bo wiedzieliśmy, ze jak sie przeprowadzimy na swoje to będziemy potrzebować :P Normalnie to tez bym kupiła tylko nowy ;]

Hejka;) Mój facet długo robi w handlu RTV i AGD.. napisałam mu Twoją historię, i odpisał, że ten telewizor, który chciałabyś kupić to jeden WIELKI szrot ;) Po zatym za niecałe 2 tysiące kupisz telewizor z 10000 kontrastem ;) Sharp lub Samsung to poleca;) PS: Jeśli chodzi o plazmę, to w ogóle nie opłaca się jej kupować, bo po jakimś czasie się wypala, i zostaje samo LCD :p Później jakość odbioru jest dużo gorsza. ;) ale to już Twój wybór.. ;p

kontrast minimum kilka tysiecy (widzialam ost chyba 15000:1) takze ten nie nadaje sie do niczego, juz chyba wiekszy mam w swoim monitorze :D a za ta kase to jzu lepiej crt sobie kupic :P

No ten chłopak powiedział, że kupował go pół roku temu :P Ogólnie to wcale sie nie upieram przy Philipsie, wolałabym Panasonica (bo mam takie dvd) albo Samsunga bo mam monitor Samsynga i by mi pasował stylistyką :P

Gość CZŁOWIEK WSCHODU
LeśnySłodziaczek- TEN GOSC SCIAMNAIŁ, TEN TEKLEWIOR TO EJST JAKIŚ 2005 ROK, philips jest dosc drogi , Sharp jakosc/cena - lepszego eni znajdziesz

Chciałam CRt na początku, bo mój Tata mi coś nagadał, że są lepsze od LCD a facet w sklepie powiedział,że pod pewnymi względami na pewno (lepiej nagrywają rzeczy z kablówki czy cos takiego piperzył :P) ale po pierwsze jest w sklepach bardzo mały wybór, a po drugie mój chłopak i tak by się nie zgodził :D Ogólnie to właśnie chciałabym coś do 2 tys. :P Żal mi trochę tego chłopaka, ale chyba będę musiałą mu podziękować za ten telewizor... :/ A za ile mogłabym go ostatecznie odkupić, żeby chociaż miec narazie jakiś, a potem najwyzej go dam komuś z rodziny, jak sobie kupię własny? za 500-600zł?

Gość CZŁOWIEK WSCHODU
Zeby kupić konkretnego philipsa to tzreba miec pojemniejsza kieszen, natomiast sharpa da sie kupic neizłego za mniejsza cene i nawet bedzie lepszy , sony ostanio spusció ceny Bravii rozejrzyj sie też za tym

Leśny Słodziaczek - nie dobieraj nigdy czegoś do czegoś ( np: właśnie tak panasonica do panasonica ) Bo to nie znaczy, że jeżeli dobre było DVD to dobry będzie też telewizor ;p Samsung jest teraz dobrą firmą na rynku, sprzedaje dużo telewizorów, i robi dużo dobrych. Popieram Ellinka, z tym, że poleca kontrast duży, bo wiadomo, że lepiej będzie..ale nie zgadzam się z tym, że nie poleca ani samsunga ani sharpa.. mój facet sprzedaje średnio 30 takich telewizorów w miesiącu i nie ma na nie żadnej reklamacji = klienci są zadowoleni ;)

Gość CZŁOWIEK WSCHODU
LeśnySłodziaczek- pwiwedz chłopaczkowie zeby wsyatwił tv na allegro i dął ci spokój :)

Dzięki, dziewczyny, nie nadążam z czytaniem :] Wstyd sie przyznać ale nie znam tej firmy Sharp :P Więc chyba zdecyduję się na tego samsunga, chociaz Samsung ma zwykle czarne tv a ja mam srebrne dvd :P Saraz poszukam czegoś sensownego na allegro, ale ten oid niego tez bym odkupiła za jakies grosze jakby sie zgodził i dałabym go Mamusi :P Tylko nie wiem jaką cenę mu zaproponować? :/

Gość CZŁOWIEK WSCHODU
zgadzam sie z MyLittleOne , nei patrzyłbym na firme ale na cene i parametry, nei przepadam za samsungiem ale TV są ok

Gość CZŁOWIEK WSCHODU
LeśnySłodziaczek- no faktycznie nei znać sharpa to wstyd :-( chyab nigdy nei lubiałaś manchester united :-(

Gość CZŁOWIEK WSCHODU
LeśnySłodziaczek- jesli ten telewizor nri ejst na gwarancji i ma wiecej niz 3 lata to bym go nei kupił

Dzięki MyLittleOne.. Właśnie jak kupowałam monitor do kompa to też we wszytskich sklepach polecali Samsunga i na internecie byly dobre opnie, mam monitor z pół roku i jest wszytsko ok :D Człowiek Wschodu - tzn. on nie nalega, tylko spytał, ale ogólnie to wolalabym odkupic od niego ten tv ale za mniejsze pieniądze :P Wprawdzie i tak mozemy go uzywać za darmo, ale tak to bym go potem dała Mamie :P

Gość CZŁOWIEK WSCHODU
hmm , obczaj też sonego , anprawde spuscili z ceny nowe bravie sa fajne

Gość dzej zi
Do 2000zl polecam ten Samsunga LE32A551. W tym przedziale lepszego nie znajdziesz.

Gość heloaaa
philips to badziewie nie kupuj bo po roku ci się popsuje ten szajs

Torn - Książe Ogrów - jestem wierna kafeterii :P Poza tym na takich forach tematycznych odpiowiedz pewnie bym uzyskała za 24 godziny :P A sony nie chcę, bo mój Tata kiedys cos mial ich firmy i narzekał na serwis i w ogole... Ale popatrzę na wszystko... A jak mówil, ze pół roku temu kupił, to musi miec gwarancje, jak powie, ze nie ma bo cos tam cos tam, to mu poedziękuje :] Dzięki