Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śpiąca królewna.

pytanie o maturę.

Polecane posty

Gość śpiąca królewna.

czy nadal działa zasada, że w przypadku nie zdania przedmiotu dodatkowego, cała matura kwalifikuje się jako zdana i nie trzeba jej poprawiać?

Gość sok jablkowy
nadal. sa 2 najwazniejsze zasady, czyli: 1. przedmiot obowiazkowy mozna zdawac na poziomie podstawowym i rozszerzonym, a dodatkowy - tylko na rozszerzonym 2. nie zdany przedmiot dodatkowy nie oznacza nie zdania matury

Gość śpiąca królewna.
kamień z serca, dzięki wielkie. chyba przespałam jak to w szkole mówili ;)

Gość mskndolanldsdfs
ktos ci pierdoly opowiada musisz zdac cala mature! ja zdawalam w 2008 i jedyna mozliwosc to powtorka w sierpniu ale tylko z egzaminow pisemnnych

Gość śpiąca królewna.
okej, ale niedawno słyszałam, że przedmiot dodatkowy pisany jedynie na poziomie rozszerzonym (czyli czwarty przedmiot) może być nie zdany. więc jak to jest w końcu? :o

Gość mskndolanldsdfs
to jaki mialo by to sens brac przedmioty i ich nie zdawac to po co ci cos czego nie potrafisz?? chcesz skladac papiery na studia z niezdanym egzaminem , zycze powodzenia. moze lepiej sobie go odpuscic i pouczyc sie do innych

Gość śpiąca królewna.
czwarty biorę przez ambicję i nie mówię, że go nie zdam. chodzi mi o to, że boję się osiągnięcia marnego wyniku, a panikując pojawia się myśl, że mogę nie zdać. więc sorry, nie jestem głupia, żeby zdawać coś o czym nie mam bladego pojęcia, a pytam tylko dlatego, bo coś takiego obiło mi się o uszy.

Gość mskndolanldsdfs
no to naprawde masz ambicje. Biorac 4 przedmiot , chyba bylabym pewna tego ze go zdam. bo skoro biore go z wlasnej woli musze go lubiec z tego co ja wiem trzeba zdac wszystko, by miec zdany egzamin dojrzalosci. czemu dla pewnosci nie spytasz sie jakiegos belfra?

Gość śpiąca królewna.
"Biorac 4 przedmiot , chyba bylabym pewna tego ze go zdam." widocznie masz wysoką samoocenę, więc gratuluję. ja zawsze nastawiam się na najgorsze, więc dlatego mam wątpliwości. a przedmiot lubię i zrobię wszystko, żeby go zdać jak najlepiej, w każdym razie, nie jednych już widziałam, co to z dumą szli, a okazywało się, że poziom trudności ich przerósł. belfra zapytam przy najbliższej okazji, bo dopiero dzisiaj zaczęłam się nad tym zastanawiać.

Gość mskndolanldsdfs
nie mam wysokiej samooceny, tylko rozsadku troche. dla mnie 3 przedmioty byly stresem( pisemnne nie, ale ustne najbardziej ; p) i dlatego odradzam 4 , jesli nie jest sie pewnym zdania tego.