Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olllaaaaaaa

Chyba wymusilam na swoim facecie zareczyny i date slubu

Polecane posty

Gość hejhaaaaaaaaaaa
do pinki54 : a jaki byl calkowity koszt wynajmu sali,kucharki+kelnerow?

Gość pinki54
Przykro mi, ale dokładnie nie wiem. Jeśli chodzi o ślub koleżanki to aż tak szczegółowo nie wypytywałam, a ona podała jakie ponieśli koszty ogółem za cały ślub i wesele. A jeśli chodzi o nasze przygotowania, to: -sala -za free (pewnie trzeba będzie zapłacić za zużyte media) -kucharka - za free (pewnie jej trzeba będzie kupić jakiś prezent po weselu). Będziemy musieli zapłacić tylko kelnerom i pomocom kuchennym, ale w sumie nie wiemy jeszcze ile. Zdajemy się tu po prostu na kucharkę, która załatwi cały "skład", z którym zawsze przygotowuje wesela.

Gość hejhaaaaaaaaaaa
a jak myslisz ile za osobe wyniesie jedzenie +ciato+napoje (nie liczac wodki)

Gość pinki54
Odsyłam do wątku http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3180210&start=150, tam ludzie piszą ile ich co kosztowało. Poza tym to jest chyba indywidualna sprawa, bo np u mnie wynajem sali wynosi ok 1000zl, a sąsiadka dwie wiochy dalej płaci 4000tys. Tak samo jest z kucharkami, orkiestra i plackami. Trzeba pojeździć i popytać, bo podobno są b. duże różnice w cenach. My mamy tyle szczęścia, że ciotka narzeczonego jest kucharka więc powie pewnie co i jak żeby było najtaniej. Póki co ja za bardzo nie chcę sie angażować i dopytywać, bo jak tytuł wątku wskazuje, właściwie organizujemy wesele a zaręczyn jeszcze nie było.

heh...mi sie moj narzeczony oswiadczyl po 8 miesiacach wspolnego zycia:) znamy sie rok:) mieszkamy ze soba od lutego:) Zaskoczyl mnie i razem uznalismy ze nie po to sie zareczamy zeby byc narzeczenstwiem przez nastepne 3 lata:) Sale mamy i DJa na 8 maja:) bedzie u nas max 70 osob placimy 145zl/os. Wodke zalatwia nam duzo taniej swiadek mojego narzeczonego. Napoje mamy wliczone w cene bez ograniczen. ciasto trzeba liczyc od 9 zl/osobe zalezy w jakiej cukierni tez plus tort. Poprawiny robimy dla mlodych na dzialce u rodzicow moich:) W czwartek jedziemy pytac o kosciolek:) Zamierzamy zaplacic za ta impreze mniej niz 20tys