Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aga...

czy karmiac piersia wybudzac dziecko co 3 godziny?

Polecane posty

Gość aga...

moj maly ma 3 tygodnie i budze go tak co 3 3,5h nieraz sam sie wybudza a jak nie to ja to robie czytalam ze niektorzy nie budza dziecka

Gość to tyle ode mnie
no chyba oszalałaś! po co go budzisz?! chcesz żeby w wieku 2 lat budził ci się co 3 godziny? mój się budził sam co 3 godziny! marzyłam żeby pospał dłużej...

takie maleństwo powinno się karmić również w nocy ale nie musisz go wybudzać bo dzieci świetnie jedzą na śpiąco. jak skończy 3 miesiące i będzie dobrze przybierać na wadze to będziesz mogła troszkę odpuścić

jak ci ladnie przybiera na wadze to nie wybudzaj. daj mu pospac i zobacz co ile sam sie budzi na karmienie. Polożne mowily ze dziecko na piersi moze sobie zrobic jedną przerwe na spanie nawet 6 godzinną ( czyli jakby ominąc calkiem jedno karmienie) i to jest wszystko w normie :)

oczywiscie chodzilo mi o to ze moze taką przerwe sobie zrobic raz na dobe a nie ze moze jadac co 6 godzin :)

Gość brenda27
Dziecko samo wie kiedy jest głodne i na pewno się obudzi.Nie potrzebnie go wybudzasz. Położna mojej szwagierce powiedziała tak: dziecko wie, kiedy jest głodne i się obudzi, ale nie potrafi pokazać kiedy jest najedzone.