Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KOBITKA W CIĄZY

CORDAFEN W CIĄŻY

Polecane posty

Gość KOBITKA W CIĄZY

CO O TYM MYSLEĆ CO SĄDZICIE CZY KTÓRAŚ BRAŁA?

brałam na powstrzymanie skurczów macicy, udało sie, mam sliczną córeczkę:) tylko poród był ciężki, ale tak podobno jest po lekach na podtrzymanie, urodziłam juz własciwie w 43 tyg...

Gość łupłup
ja tez brałam, miałam zagrożenie porodem przedwczesnym, a i tak urodziłam w 35 tyg. synuś maluśki sie urodził, ale zdrowiutki

Idrisi, urodziłas JUŻ w 43? Przeciez to strasznie dłuuuuuuuuuugo. To możliwe, że tak długo Cię trzymali? A o tym, że poród po lekach na podtrzymanie jest cięższy nigdy nie słyszałam, ale to by tłumaczyło mój straaaaaaaaaaasznie bolesny poród. Tylko ja brałam fenoterol.

ja tez brałam cordafen na powstrzymanie skurczy. Moja córa pchala się na świat już w 26 tyg.!!!Brała go chyba przez następny miesiąc a potem lekarz kazał odstawić. Jula urodziła się w 40 tyg. ciązy-równiutko jak w zegarku zgodnie z terminem:)

Ja teraz biorę ten lek bo mam skurcze, skróconą szyjkę i małe rozwarcie.Będę go brała do końca ciąży a jestem dopiero w 27 tygodniu. Do tego 3 miesiące leżenia...

Gość kasiurka
hej jestem w 20tyg ciazy, bylam wczoraj u lekarza bo bralam fenoterol i zmienil mi na cordafen bo mialam bardzo skutki uboczne po tamtym. Kazal mi brac 2 razy dziennie czy to nie zamalo? Fenoterol mialam co 4 godz.

ja jestem w 27 tygodniu ciązy i też biorę cordafen. mam założony szew okrężny więc teraz mam brać w razie wystąpienia skurczu a przez pierwsze 2 tygodnie po zabiegu 3x dziennie.

Gość mycha81x
Witam "ciężarówki". Również od wczoraj biorę Cordafen, co 8h po 1 tabletce. Na razie nie odczuwam pozytywnych skutków, ale mam nadzieję, że brzusio przestanie twardnieć. Zalecane leżenie...Jestem w 28/29 tc, mam nadzieję, że nasz synek zechce posiedzieć u mnie przynajmniej do tego 35 tc. Jak się czujecie w ogóle po tym leku? Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z Was...

Gość ankah76
Jestem w 27 tyg. ciąży i od 2 tyg. biorę cordafen. Jedyne co mi dokucza to jakiś czas po zażyciu tabletki mam szybszy puls, ale ogólnie jest ok. Teraz nie twardnieje mi brzuch, a nawet jeżeli to sporadycznie i lekko.

Gość Edziula
Ja jestem w 23 tygodniu i też dostałam Cordafen , 2 tydzień siedzę w domu . Mam do Was pytanie czy przy braniu tego leku konieczne jest leżenie czy można spokojnie chodzić do pracy? .

Gość Finicze
Edziula, jestem w 28tc i od kilku dni biorę Cordafen, bo miałam skurcze. Ginekolog powiedział, że nie muszę leżeć plackiem ale mam prowadzić "babciowy" tryb życia czyli nie przemęczać się, dużo odpoczywać, nie biegać po sklepach itp. Także do pracy raczej bym na Twoim miejscu nie chodziła...