Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona już

co jest z tymi stanikami

Polecane posty

Gość wkurzona już

chce kupic sobie bardotke do sukni bez ramiaczek, mam 72 cm pod biustem i 88 w biuscie, za cholere nie ma stanika ktory sie trzyma bez naramek, czy to problem z rozmiarem czy co? jaki rozmiar i firme polecacie?

Gość wkurzona już
mierzyłam 70c i 75b, takie dały mi sprzedawczynie, ani jeden ani drugi sie nie trzymał....

a przymierzalas taki z paskami z silikonu jak przy ponczochach samonosnych? ten jest spoko tylko nie mozesz sie smarowac zadnymi balsamami bo sie bedzie odklejal. a poza tym jesli chcesz kupic stanik pod suknie slubna to bedzie spoko sie trzymal jak ja zalozysz bo jest obcisla

Gość wkurzona już
z tymi paskami nie widzialam nawet, jak nie nosze 75b ani 70c ? wszystkie takie mam

a moze przymierz 70B - czasem modele roznia sie od siebie rozmiarem. I koniecznie poszukaj takich z paskami - ja swoj kupilam w salonie gdzie kupowalam suknie slubna i bylam bardzo zadowolona z niego

Gość vllvlvlvllvlv
jak masz 72 pod biustem, nie możesz nosić 75, idiotko!

Gość wkurzona już
w 70b sie nie zmieszcze... musze poszukac tego z silikonem

Gość granda11
ja mam dla ciebie rade. Kup sobie taki gorset. Fajnie wymodeluje sylwetke a i biust będzie ładnie podniesiony. Takie staniki bez ramiączek nigdy nie podniosą biustu i wogole nie fajnie wygladaja, natomiast gorset jest swietny. Jezeli juz koniecznie chcesz taki zwykly stanic to zwroc uwage na to, zeby ten silikon maił i na gorz i na dole. A rozmiar moim zdaniem masz wiekszy niz C.

Gość wkurzona już
a czemu odrazu idiotko? wiekszosc mam 70c, ale kilka 75b tez, wiem ze sa za luzne

Gość wkurzona już
masz jakis link do fajnego gorsetu?

Gość granda11
idz do dobrego sklepu, tam ci cos doradza. Polecam triumph albo estiq czy jakos tak sie to pisze

Gość mala iwonka
poczytaj stronke stanikomanii (wpisujesz w google stanikomania i pierwszy wynik). wtedy dojdziesz twoj rozmiar to moze byc nawet i 60E albo F czy nawet G. ja nosze 60G czyli brytyjskie 28G i zawsze mi sie wydawalo, ze staniki bez ramiaczek nie sa dla mnie bo faktycznie, jak stanik na obwod 73-78 ma utrzymac 70 cm pod biustem a w sklepach zawsze dawali ... 75-C albo 80B.

Gość wkurzona już
włąsnie wtriumphie byłąm i mi to 75b wciskali, a jak sie wkurzylam do z laska podali mi 70c... fajne te gorsety, ale nie glupio pod suknie z gorsetem?

Gość zerknij na stronę
www.wyprzedzebielizny.pl http://www.wyprzedazebielizny.pl/index.php?action=szukaj&SID=d7984e35d85900d7aa5056b95d09a38c&produkt=&producent=&konstrukcja=0&rozmiar=138&sortowanie=1 Link poniżej jest do "mojego" stanika ślubnego - mialam suknię z mocno opadającymi ramiączkami, więc w grę wchodził tylko stanik bezramiączkowy. Bałam się koszmarnie, bo będąc posiadaczką "biustu w zaniku", każdy stanik bezramiączkowy prędzej czy później łapalam na wysokości pępka... Powyższy stanik jest maksymalnie prosty i bez ozdóbek, ma na obwodzie silikonowe paseczki zapobiegające zsuwaniu, i przez cały ślub + przyjęcie trzymał się na miejscu jak przymurowany. Byłam bardzo zadowolona. A cena niemal śmieszna ;) dlatego też m. in. zaryzykowałam, i jak widać z mojej opowieści - nie zawiodłam się. Mam pod biustem około 73 cm, zawsze nosiłam "jedyniesłuszne" 70A lub 75B, czasem nawet 75A, teraz noszę 65 C/D i kto wie, czy w przyszłości nie zejdę do obwodu 60. Tak jak radzą dziewczyny - poczytaj posty na "lobby małobiuściastych" na forum gazety, to wiele kwestii się rozjaśni. Powodzenia.

Gość wkurzona powinna nosic
65e

Gość poni
kupilam taki w h&m z silikonowymi paskami [ w srodku] i sie trzyma:)

Gość w hmie dostaniesz
z 70tek tylko a i b wiec bez sensu

Ja też mam problem z biustonoszem, który by się trzymał bez ramiączek. Ale ostatnio mierzyłam gorset w Trumph\'ie. Super leżał, nic nie opadało! Na pewno go kupię do sukni ślubnej, bo przy okazji łądnie wymodeluje sylwetkę.

no wiec, ja mialam ten sam problem, i z panika latalam po miescie w poszukiwaniu czegokolwiek co by sie trzymalo na moim marnym biusciku. Zakupilam dosc nietypowy model stanika, bo taki stricte pod suknie albo gorsety, moze nie jest to szyt elegancji, ale jest mega wygodny, i co najwazniejsze lezy jak druga skora, ma tez silikonowe paski, aby nie zsuwal sie ciala. doszlam do wniosku ze pod suknia ma byc wygodnie a na noc poslubna skompletuje sobie cos ekstra dodatkowo :) do KITEK280: zastanow sie porzadnie czy aby na pewno chcesz gorset pod suknie wkladac. po pierwsze jednak wiekszosc sukien ma wbudowany gorset (lub wszyte fizbiny uzsztywniajace), co samo w sobie pieknie modeluje sylwetke. Co wiecej, jezeli slub planujesz na lato, to po prostu upieczesz sie i upocisz bez sensu. Chyba wiem o ktorym gorsecie mowisz, mnie tez sie bardzo podoba, ale mysle o nim na noc poslubna a nie pod suknie ...

Jeśli to jest suknia z gorsetem, to można do niego wszyć miseczki od stanika, w salonie coś takiego ci zrobią, możesz też cos takiego kupić w pasmanterii i przyszyć sama. Co do staników, ja mam 75 B/C, ale kupiłam 70 C i trzymał się rewelacyjnie, a suknię miałam naprawdę ciężką, i miał prawo zjeżdżać :) Biały koronkowy stanik z firmy Dalia, od wewnątrz ma paski silikonu, fantastycznie modeluje i unosi biust. Też się namierzylam tych staników jak dziki osioł, ale w końcu trafiłam na odpowiedni. Trzeba wypróbować naprawde różne rozmiary, a nie trzymac się ślepo tylko jednego, zwłaszcza że jeżeli stanik ma się trzymać bez ramiączek, to obwód pod biustem trzeba policzyć jednak mniejszy niż zwykle.

Gość ellap
Mam identyczne wymiary. Ciezko bylo mi znalezc dobrany stanik bez ramiaczek. W Polsce tym bardziej bylo mi ciezko. Z tym 70 pod biustem i 88 tak juz jest. Cudem udalo mi sie w atlanticu znalezc bardotke 70 c. idealnie sie trzyma. Nawet teraz mi sluzy. Powodzenia.

Gość vbnuyt
triumph to tylko marketing i nic wiecej, chujowe rozmiary, sprzedawczynie nie znajace sie na bieliznie i na dodatek staniki takie sobie, fuj

prawda jest taka że pewnie jakieś 90% kobiet w Polsce nosi źle dobrane staniki. Ja nosiłam zawsze 75 B albo 75C i się też denerwowałam że mi się często podnosiły i nie trzymały dobrze biustu, a w wielu sklepach mnie mierzono nawet w tych najlepszych.... dopiero pół roku temu jakoś jak byłam w zwykłym sklepie z bielizną w Gdyni trafiłam na starszą kobietę która siedzi w tym całe życie i co? obśmiała te co mnie wcześniej oszacowały i dała mi stanik 70 D który okazał się idealny. Już tylko tam kupuję teraz bieliznę.... A Wy zanim się zaczniecie wyśmiewać albo wyzywać kogoś od idiotek same się zastanówcie czy wszystko z wami gra... :/ Autorko - spróbuj pomierzyć inne rozmiary staników a nie tylko te które uważasz że powinnaś nosić ;)