Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Armaletka

TYLKO DLA CZEKOLADOMANIAKÓW!!!!

Polecane posty

:D a więc mleczna z kawałkami karmelków 200 g jest bardzo dobra ma taki smak właściwy niemieckim czekoladom (smakosze wiedzą, o co mi chodzi) i kosztuje cos koło 6 wi ęc polecam jakby ktoś chciał deserowa jest równie pyszna!! Tylko że jest nieco delikatniejsza od mlecznej, bez karmelków, bez nadzienia, ale mówię wam szczerze- najlepsza z deserowych czekolad, jakie jadłam w życiu. Polecam obydwie

Gość moja szwagierka
no ja np. robiłam wczoraj blok czekoladowy z mlekiem w proszku :P pyyyyyycha :D:D

No to czekamy na przepis na blok czekoladowy a tymczasem powiem wam o moich dzisiejszych czekoladowych zakupach :) A więc miałam okazje dziś być w Tesco i postanowiłam... pofolgować sobie z czekoladami ^^ Najpierw kopiłam sobie czekolady Lindt LINDOR jedna w czerwonym opakowaniu mleczna zdaje się z nugatem i deserowa LINDOR 60 % z prali nowym nadzieniem w czarnym opakowaniu ..mmmm...pyycha...one są takie delikatne! Polecam. Obydwie kosztują po 8,50 zł opakowanie 150 gramów Moja babcia wspominała jeszcze kiedyś o Wedlowskiej ,Jedynej\" więc ją zakupiłam równie\\z le konsumpcji dokonam pod wieczór, wrażenia wam napiszę :) Dalej zobaczyłam czekoladę Aztec 70 % kakao, ale jaj jej jeść nie będę także dla smakoszów takich mocnogoirzkich czekolad wkleję opinię mojego dziadka- eksperta w tej dziedzinie xD Pozdrawiam

ja uwielbiam - lindt z migdałami - milkę karmelpwą.. mm pycha.. - fioletowe merci - deserową z lidla - mleczną z lidla - kawowo- śmietankową z lidla - schoko bons:) zasłodziłam się... :P :))))))))))))))))))))))))))))))))))

A więc czekolada JEDYNA wedla jest owszem, dobra, ale nie tak delikatna jak ta deserowa z plusa.:D Co do tej Aztec 70 % kakao to cytuje wypowiedź mojego dziadka ,,Smakuje ona jak kakao z moich dziecinnych lat rozrobione z gorącym mlekiem\" :) Spróbowałam, owszem, smak ma bardzo podobny do takiego gorzkiego kakao rozrobionego z mlekiem i cukrem xD A Shoko Bons tez lubię, i Kinder country z kindera ale tylko te dwie rzeczy :P

a wiecie zauważyłam na różnych czekoladowych forach że ludziom smakuje czekolada z Lidla. A więc jak tylko u nas w Ciemnogrodzie wybudują Lidla to wybieram się tam po czekoladę :D:D:D Ale co wy tak cicho tylko ja tutaj nawijam i nawijam :) Odezwijcie sie ludzie, przed nami się nic nie ukryje :P

Gość Leoriana
Hmm... ja lubie Jeszcze Alpen Gold nusdsebeiser. A co tak dawno nikt tu nie pisał? :(

Gość Leoriana
odświeżam XD

Ja lubię czekoladkę likierowo-truflową z alpen gold ,mąż też przywozi z Hiszpanii dla dzieciaków jakąś z nestle z kawałkami kruchych ciasteczek .A i jeszcze uwielbiam czekoladę kasztanki chyba z wedla ma to nadzienie co te cukierki kasztanki pycha.

Z Hiszpanii?? O, to musi być wyborna.... Ach w ogóle zagraniczne czekolady sa wyśmienite, W najbliższym czasie jadę do pijalni czekolady WEDEL. Wrażenia z pobytu opisz wam tutaj.... poodibno jest wspaniałą ta czekolada do picia...

Gość tirmisius
Ja polecam mieszankę wedlowską w cieście - sami zobaczycie. Według mnie najlepszy przemysł cukierniczy nie ma co.. chociaż dziwne opinie o pracy są niektóre - zobaczcie http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,5040

Gość gość
Autorka topiku wpadła to kadzi z płynną czekoladą???