Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Armaletka

TYLKO DLA CZEKOLADOMANIAKÓW!!!!

Polecane posty

Gość Armaletka

Czyli *czekoladowe nowości *niespotykane czekolady *czekolady z różnych stron świata *wspaniałe przepisy na czekoladę- normalną lub gorącą *wasze ulubione czekolady *czekolady z dawnych lat- czyli było...minęło? a może można jeszcze gdzieś dostać? I inne słodkie rozmowy Zapraszam na pogawędki :)

Gość mogę się zapisać
do klubu czekoladomaniaków - ale przyznam, że się za bardzo nie znam, po prostu pożeram wszystkie czekolady! Chociaż przyznaję, że wedel się jakoś popsuł.... Ale może ktoś będzie wiedział, czy w Polsce można dostać czekoladę do picia Cadbury - i gdzie, lub jakąś inną, którą zalewa się wodą a nie mlekiem? Koleżanka posyła mi z Anglii,jest przepyszna, a u nas nie widziałam...

Gość kobieta modna
No tak przyznam się ,mam czekoladowy nałog...... ostatnio to już zaczełam pić rózne czekoladowe szaleństwa zalewane wodą.....wchodze w ten topik.........Nic się przede mną tu nie ukryje :)

Gość Armaletka
:) Jak fajnie że już ktoś pisze.. Co do czekolad do picia to piłam jedną niemiecką - Nestle i bardzo mi smakowała zarówno z mlekiem jak i z wodą. W Polsce czekoladami do picia, które lubię, sa jedynie La Festa deserowa oraz Mokate deserowa. Tylko, że mokate dobrze smakuje tylko z mlekiem- jak dla mnie 0,5 % (nie mogę pić innego mleka bo lekarz mi zabronił) (ale tekst, jakbym miała przynajmniej z 60 lat a ma dopiero 15 :D ) Co do czekolad Wedel Ja już ich od dawna nie jem - a jeżeli uda mi się gdzieś spróbować to każda wydaje mi się jakaś taka strasznie słodka, mdła. Jedynie trochę smakowała mi WEDEL TATRZAŃSKA mocnomelczna. Dla smakoszy czekolad wedel p0olecam właśnie ją. :)

Gość mogę się zapisać
A co sądzicie o białej czekoladzie? Bo dla mnie to zaprzeczenie idei czekolady. Przecież to właśnie kakao - które też nadaje kolor - sprawia, że czekolada jest właśnie tym czym jest. :-)

Gość kobieta modna
Nie wyobrażam sobie zycia bez czeko...........

Gość I.M
Dzień bez czekolady-stracony dzień.Właśnie zajadam Wedla mleczną toffi,nie za bardzo.A tęsknie za rumową nadziewaną rodzynkami,w takim granatowym opakowaniu,chyba niemiecka to byla.

Gość Armaletka
Nie uznaje takiej czekolady:D Właśnie, czekolada dla mnie jest tylko z kakao - to jest to, co najważniejsze w czekoladzie. Poza tym nawet w smaku biała jest jakas taka słodka jak lukier :(

Gość Armaletka
Dosłownie dzień bez czekolady, to stracony dzień. Za rumem nie przepadam, więc ci nie doradzę w tej sprawie, I.M ale za to dziś kupiłam sobie niemiecką czekoladę- ALPEN SAHNE mleczną, Pycha. Polecam serdecznie!!!

Gość I.M
Ta,uwielbiam niemieckie słodycze,to ta kawowo śmietankowa,dwukolorowa?

Gość Armaletka
A nie, zupełnie mleczna, w błękitnym opakowaniu 200 g :) innych rodzajów jeszcze nie próbowałam bo w naszym ciemnogrodzianie nic nie można dostać. Nie mó9wię tu o Kaliszu (patrz e mail) tylko o moim rodzinnym mieście XD

Gość KIZI- mizia
alpen sahne znam i lubi,ę a najbardziej to lubię lind

Gość kobieta modna
zgrzeszymy znów???????

Gość mogę się zapisać
możecie się ze mnie śmiać - ale mi smakują czekolady z Biedronki! Chyba allegro się nazywają.... Z Lidla też lubiłam - ale już tych nie ma.... :-O

Gość czekoladka00
No to ja również dołączam do czekoladowego klubu :) Po prostu uwielbiam czekoladę :) A najbardziej studencka, którą można kupić w Czechach i na Słowacji. Co do czekolad niemieckich bardzo lubie taką w pojedynczych kostkach ( w Polsce znana pod firmą Mauxion-Schogetten) mmm pycha :)

Gość kobieta modna
tej z lidla dałam dożywocie u siebie......

Hehe ja się nie śmieje - mój dziadek np, który jest nota bene wielkim smakoszem gorzkich czekolad (tych 99 %) mówi, ze czasem musi odpocząć od tych procentów :D i wtedy kupuje sobie, jak to mawia ,,na niski procent\"w biedronce taką gorzką czy tam deserową właśnie allegro ;D

Kobieto Modna a która kupujesz? IU nas za jakiś czas w ciemnogródku otwierają Lidla. xD więc musze wiedzieć i wypróbować :) Wiecie co, mój ojciec mówi, że dobra jest Wawel Malaga podobnież. Sama nie jadłam, ale jak spróbuje to dam wam znać ;)

Gość tybu77
uwliebiam slodycze ale czekolady jakos nie ubóstwiam, najbardziej lubie lindta ale mnie nie stac na nie :P kocham za to biala czekolade, mmmmm... a gorzkiej nienawidze, fuuj, nawet takich zwyklych deserowych nie jadam bo sa dla mnie za malo slodkie, a najgorsze ze ludzie jak kupuja w prezencie czekolady to zawsze te gorzkawe, lub gorzkie a bialje nigdy nie dostalam :( ja tak bardzo nie znosze gorzkich ze jak mam jakies czekoaldki w gorzkiej to nadzienie wyjadam a czekolade wyrzucam :p

Gość mogę się zapisać
Czekolada zaczyna się od 40%, do tego momentu to jest wyrób czekoladobodobny, niestety....

Ja lubię białą, taką Ritter Sport (taka kwadratowa) z orzechami laskowymi i takimi chrupeczkami, jeszcze inna była taka biała chyba Linta... Kiedyś uwielbiałam Lindta właśnie z całymi migdałami albo z pistacjami, ale już mi sie znudziły :P Zresztą tej z migdałami u nas już nigdzie nie ma. Teraz uwielbiam taką Dolfin mleczną z zieloną herbatą, wpieprzam całą naraz oczywiście i ma piękne opakowanie, ale pewnie niewiele osób wie o czym mówię, bo one są chyba tylko w delikatesach Alma... No i lubię jeszcze Kinder Czekoladę :] Za to nie cierpię Milki :/ moze poza taką zwykłą z orzechami...

Gość kobieta modna
Armaletka czerwone pudełko i namalowana część migdałami ,coś ok 8 zł........ rozkosz niebiańska , a ostatnio odrylam czekoladowe lody manhatan mowię wam -uzależniają !ech!

Gość kobieta modna
a jeszcze rafaello i zajączki lindsa czy jak mu tam........bosze jak ja grzesze!

Gość no chyba
rafaello rocznik 1987 ;]

Studentska. Pamiętam. Wiosna zdaje się 2005. Wycieczka szkolna. Czechy :D Kupiłam 5 sztuk tych czekolad.... i zjadłam.... pyszne! Z żelkami i rodzynkami! Ale kiedy ja będe w Czechach znowu... ale kupię. Na allegro równiez można dostać a Alpen Sahne kupuję u siebie na rynku i jest to oryginalna czekolada i we wspaniałym stanie, ani nie roztopiona, ani nie połamana, jak ze sklepu. Co do Shogetten toi jadłam mleczną i owszem, smakuje mi. I jadłam jeszcze mleczną z śmietankowym nadzieniem w środku i również polecam :) A z Polskich czekolad (za którymi nie przepadam i - nie oszukujmy się - w ogóle ich nie jem) to od czasu do czasu kupuję Alpen Gold Nussbeiser z całymi orzechami!! Pycha :P

Ech, moja wypowiedź poprzednia nie byłą zbyt logiczna. Jak nie kupuję i mogę jeść? :D Kiedyś , jak jeszcze jadałam polskie czekolady to ta najbardziej mi smakowała. I nadal mi smakuje, ale już jakoś jej nie kupuję.

Gość I.M
Wczoraj jakoś zmęczyłam tego Wedla z toffi,a teraz delektuje się Alpen Gold z nadzieniem cappuccino.Niebo w gębie,ale pycha.Tak czułam i kupiłam trzy.

Oto moja nieprawdopodobna historia :D Szłam sobie ze szkółki do przystanku autobusowego, a że w naszym Ciemnogordzie lub jak kto woli na Prowincji autobusy typu PKS (przekleństwo!!!) kursują co godzinę to musiałam czekać jeszcze 30 min na zimnym przystanku bez jakiejkolwiek wiaty. Ale myślę soebie- po co będę czekać, mam Plusa pod nosem (taki discount, jakby ktoś nie wiedział:D) więc wejdę. Skierowałam sie na słodycze i spostrzegłam na półce szereg niemieckich czekolad. Około 6 zł kosztowałą- myslę sobie- a, spróbujemy. To była taka czekolada mleczna z kawałkami karmelków w środku Kupiłam. Na przystanku ugryzłam i bardo mi posmakowała. Było jeszcze 10 min to postanowiłąmm pobiec do sklepu po jeszcze jedną, A że się nieco spieszyłam chwyciłam czekoladę- według mnie - tę samą zapłaciłam i wybiegłam na przystanek Po przyjeździe do domu okazało się...że ta druga czekolada byłą deserowa|!! W następnym poście moje wrażenia :D