Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mnmnmn

do tych co sie znaja na samochodach

Polecane posty

Gość mnmnmn

mam pytanko co oznacza lampka jak sie pali w samochodzi (opel astra) przypomina hak holowniczy i pali sie na zielonym tle

Gość mnmnmnmnmn
no ja sie nigdy nei spodkalam z takim czys az mi sie zapalila taka

U mnie na bank nie ma takiej kontrolki. Moze to oznacza ze urwal sie Tobie hak holowniczy:PZ drugiej strony,gdyby sie urwal,bylaby to kontrolka czerwona a nie zielona :P hehe

Gość mnmnmnmmnmn
no tylko bajer jest taki ze nie mam haka hehe ta lampka tylko tak przypomina hak a opel jest z96r to mzoesz masz nowszego hmmm

To jest moja druga Astra-jedna byla 94 rocznik a terazobecnie mam 2000r i w zadnej nie bylo takiej kontrolki.A ona zapala sie tylko jak zapalsz auto czy swieci sie caly czas?

nie ona zapala sie po jakism czasie jak sie jedzie i tylko tak na chwile i gasnie, czasem tylko sie taklekko swieci

Gość western
Instrukcji kolezanka nie przeczytala. :) Strona 27 Ta kontrolka to tzw anhängerblinker czyli lampka przyczepy. Oznacza ona iz masz awarie instalacji elektrycznej w ... przyczepie badz w instalacji haka holowniczego(to ze nie masz haka nie znaczy ze nie masz instalacji) . :) W Twoim przypadku radze niezwlocznie udac sie do jakiegos elektryka i przedstawic mu w/w problem. Swiecenie tej lampki moze byc wynikiem zwarcia w instalacji elektrycznej,co moze sie skonczyc w ekstremalnym przypadku powstaniem iskry i pozarem pojazdu, w mniej drastycznej opcji wyladuje sie Tobie akumulator. :) pozdr

Gość western
Skandal !! sprzedawac auto bez instrukcji. Ten mail obok nicka prawdziwy? Moge Tobie przeslac instrukcje do Twojego auta tak sie sklada ze pracuje w serwisie Opla poszukam jutro moze gdzies sie takowa znajdzie :)

western to moze mi odpowiesz na moje pytanie-od jakiegos czasu podczas hamowania,podglasnia mi sie na maxa radio.Podobno ma to zwiazek z alternatorem,tak?Dodam ze od jakiegos czasu podczas jazdy zapala mi sie na pare minut kontrolka akumulatora i gasnie.

Gość gość
O a ja mam podobny problem. Sorry autorko/autorze - podczepię się :) Mam VW Polo Variant z 2000 roku. Jest w bd stanie tylko ostatnio cos mu odwaliło i włącza się kontrolka od hamulca ręcznego. Błyka, nie świeci jednostajnie. No i nie za każdym razem. Dziś miałam dłuższą trasę do przejechania i miałam durne wrażenie, ze za chwilę wszystko p/i/z/d/n/i/e a ja wyladuję w rowie. Nie wiem co się dzieje - hamulec odblokowuję normalnie, w trakcie jazdy nie słysze zadnych nowych odgłosów, nie czuć zadnej spalenizny. Płyn hamulcowy w porządku, nic nie cieknie, tylko ta kontrolka czasem błyka :D Czy wiecie o co chodzi? Może jakis czujnik czy kabelek się poluzował? Albo ta linka jest za luźna?

Gość gość
up

Gość gość
up up