Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie mi dziewczyny

Czy można jakoś pozbyć się okresu na jakiś czas?

Polecane posty

Gość powiedzcie mi dziewczyny

Tak powiedzmy na 3 tygodnie.Przez ten czas będę się znajdować w mało komfortowych warunkach i ze zgrozą myślę o okresie,tym bardziej,ze mam krótki,lecz obfity i co godzinę obsesyjnie sprawdzam czy mi tampon nie przepuszcza :O Dodam,że nie biorę tabletek anty.Są może jakieś inne sposoby?

Gość xanx
wziac tabletki anty na ten czas (pytanie czy warto?) nie lepiej po prostu tampony? A w pierwszy dzien jak brzycj boli dobre tabletki p[zreciwbolowe?

Gość bierzmowanieOKtak
idz do ginekologa po srodki antykoncepyjne z miejsca jakies przepisze, zalezy tez kiedy nie chcesz miec okresu???? bo bedzesz ja musiala zaczac 1 dnia miesiaczki i potem mozesz wziasc gora 3 opakowanai pod rzad i potem przerwa ale w tej przerwie dostaniesz okres slabszy i mniej bolacy. jak chcesz miec dobrze dobrane to najlepiej idz jesce dzis do internisty i popros o skieroanie na badanie krwi itp bo chcesz sie wybrac do gina po tabletki i chcesz miec wszytsko gotowe:)

Gość uuuupppp
Możesz też zajść w ciążę i wtedy masz spokój na co najmniej 9 miesięcy :P

Gość Juul.
Nie przesadzajcie . Ja też nie chcę mieć miesiączki , mam 11 lat i mam tego dosyć .Już od roku nie mogę się przyzwyczaić . A co do tego waszego ujawniania problemu ( tzn. pójście do ginekologa , na operacje itd. ) jest bez sensu ,bo przecież osoby nie pełnoletnie na pewno wstydzą się to zrobić tak jak ja ! To samo z tabletkami . Ja nigdy w życiu tamponów nie używałam i nie będę .

Musicie sie z tym pogodzic ze miesiaczke ma kazda kobieta. Jezeli sie jej nie ma to moze oznaczac ze sie jest bezplodna i w przyszlosci mozna nawet nie miec dzieci. Chcielibyscie tak miec, zeby nie miec w przyszlosci w ogole dzieci?? raczej nie... miesiaczki mozna jedynie sie pozbyc bedac w ciazy lub w okresie menopauzy po 50 zapewne... Pozdrawiam

Gość tak, jest
jedyny sposób: dać se wpuścić plemniki do pochwy, i masz spokój z okresem na pełne 9 miesięcy, buaha

Można "wstrzymać" sobie okres zażywając orgamentril, tanie tabletki (3 zł/op.), na receptę.

"powiedzcie mi dziewczyny"... "CIONRZE"????? JA PIERDZIELE... WROC SIĘ DO PODSTAWÓWKI! gdzie tu myslec o CIĄŻY...?

Gość To ja i tylko ja
Ja mam 11 lat i okres to dla mnie nie konfortowa sytuacja . Tym bardziej że mój kolega jest rozbiegany i zawsze po szkole z nim biegam i bawie (Klepiemy sie po głowach. Coś podobnego do berka) . Teraz mam miesiączke i nie moge tego robieć a mama mi do szkoły każe chodzić . Jest mi bardzo przykro że nie moge ,,wariować'' ale tak jest. I przestańcie wypisywać durnoctwa np.zajść w ciąże . Wiem jaki to stres i ta dziewczyna sie o coś pytała na poważnie a wy gupoty jej piszecie a potem ktoś inny nawet to zrobi np . ma 10 lat i okres i zajdzie sobie w ciąże . No póknijcie sie

Gość gość
Nesiaa84 Uwierz że są na tym świecie ludzie którzy Nie chcą dzieci. Ot tak. Bo nie. I są zdrowi. Po prostu NIE CHCĄ. Więc nie przesadzaj...

Gość gość
Ja jestem gimnastyczka i uwieszcie na zawodach z okresem naj fajniej nie jest ale da sie zyc wiec przestancie sie nad okresem urzalac bo i tak go sie nie pozbedziecie.

Gość gabi6969
Chciałabym sie pozbyć okresu na dobre ale no cóż nie da sie