Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cukierkowa

w sprawie drzemki w ciągu dnia

Polecane posty

Mam pytanie:od kiedy Wasze dzieci zaczeły sypiac raz w ciągu dnia,w jakim mniej więcej wieku..wiem ze każde dziecko jest inne ale chciałabym wiedziec,jak to jest z Waszymi maluchami:) O której śpią i ile zazwyczaj? Moja Zuzia ma prawie 11 miesięcy skonczone ,śpi dwa razy w ciągu dnia i ostatnio raz zaśnie raz nie...tznprzynajmniej raz spi ale...coraz czesciej zdarza sie ze tylko raz...

moja miała podobnie na etapie Twojej córeczki... i tak jej zostało do dzisiaj... albo śpi 2 razy po godzinie albo raz trochę dłużej :)

moja zawsze była śpiochem, teraz ma półtorej roku, ale od wakacji zaczął się problem z drugą drzemką - nie zawsze chciała, teraz już ze 2, może 3 miesiące śpi raz na noc idzie spać koło 20,śpi zazwyczaj do 7:30,potem drzemka od 10:30 do 13 mniej więcej

Moja spala do 9 miesiaca zazwyczaj po 2 razy. Do poludnia dluzej, a po poludniu krocej. Od 9 miesiaca trenowalam z nia spanie raz a dlugo (do 2,5 godziny) w srodku dnia, bo mala szla do zlobka jak miala10 miesiecy i chcialam ja przestawic na rytm dnia zlobkowy. Na poczatku bylo roznie, ale od 11 miesiaca spala juz tylko raz w dzien i nie chciala spac po poludniu. Choc zadarzalo sie, ze jak w zlobku polozyli ja wczesnie, to potem marudzila szybko wieczorem ze zmeczenia.

Cukierkowa moja tez do 11 miesiaca spala 2 razy dziennie i nagle koniec spi tylko raz ok dwoch godzin zasypia ok 11 i spi do ok 13 , ale juz o 19 zasypia i spi do rana , ok 7.30 pobudka . Czasem jeszcze zdarza jej sie druga drzemka , krociutka ,ale wtedy wieczorem idzie puzniej spac wiec wole jak spi tylko raz bo wieczor mam wolny

moja ma 11miesiecy. Śpi 2 razy w ciągu dnia. Raz rano po sniadaniu średnio 1.5 godz. około 9-10 i po południu jakieś 2 godziny około 14-15. Jak rano nie pójdzie spać to zasypia okolo południa na dwie godziny i jeszcze około 18 ma drzemkę na max. godzine. I wtedy idzie spać po 21. Generalnie śpi w ciągu dnia 3-3.5 godziny. Teraz wracam do pracy i skończy sie zasypianie z cycem wiec obawiam sie ze też bedzie spała tylko raz jak padnie ze zmeczenia.

Moja córa śpi albo dwa razy w ciągu dnia po 1,5 h albo raz a porządnie (około 2,5h).

dziekuje kobietki za odpowiedzi...nie wiem wiec co teraz zrobicPozwalac spac dwa razy,czy juz jej wydłuuzac to spanie i przestawiac na jedno spanie dziennie...no i o ktorej? Zasypia na noc ok 19:30-20.00...wiec chyba najlepiej by było ok 12...czy pozwilic zeby sama sie ustawiła na jedna drzemke?

Gość Helena 24
czy wasze kilkuletnie dzieci posypiają jeszcze w ciągu dnia? Synek ma 2 lata i do tej pory miał jeszcze 1 drzemkę godz.12- 14. Od tygodnia przestałam go kłaść spać w ciągu dnia bo były problemy wieczorem. Nie chciał spać mimo późnej godziny. Myślicie, że takie małe dziecko nie potrzebuje już drzemki? Teraz kładzie się ok 20.

moj maly jutro konczy dwa latka i spi raz dziennie, ale dlugo, bo od 3 do 5,5h ale zawsze byl spioszkiem, do roku spal dwa razy dziennie po 3h lub wiecej, teraz w nocy klade go okolo 21 i spi do 7,8 jak byl malutki potrafil przespac 1/3 doby, wiec kiedys na wizycie kontrolnej zapytalam czy to normalne i pani doktor powiedziala mi, ze kazde dziecko spi tyle ile potrzebuje, a moj maly najwidoczniej tyle potrzebuje :)

o matko baderke tu zobaczyłam, a już myślałam że wyginęły mi wszystkie. ALe nie pamięta pewnie mnie:) Pozdrowionka!