Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość okradzionaaaa

prawa autorskie prosze o pomoc znających się na temacie

Polecane posty

Gość okradzionaaaa

czy portal,na ktory wrzuca sie zdjecia majacy dopisek all rights reservd staje sie wlascicielem praw autorskich do umieszczonego tam zdjecia? chodzi mi o strone imageshack.us, szukalam regulaminu, ale nie znalazłam, jedynie ten dopisek na stronie glownej:o

Gość okradzionaaaa
nic?:(

Gość okradzionaaaa
up

Gość Jan budowniczy
regulamin reguloamin regulamin ! prawa mogą odnosić się do "wyglądu strony" , jak i zamieszczonych tam fotografii przez użytkowników trzeba przeczytać regulamin dotyczący zamieszczania zdjęć

Gość okradzionaaaa
nie moge znaleźć tam tego regulaminu :o pewna gazeta zamieściła zamieszczone tam przeze mnie zdjęcie, nie podali żadnego źródła, ani zadnych informacji o zdjęciu...

Gość okradzionaaaa
dowiedzialam sie od dr prawa,ze jesli w regulaminie nie bedzie zaznaczone,ze zamieszczajac tam zdjecie zrzekam sie praw autorskich, to warto powalczyć z gazetą... tylko ja to zdjecie ot tak wrzuciłam, nie mam tam swojego konta :o

Gość zapytaj karoolka
powalczyć zawsze można, jeżeli gazeta bezprawnie przywłaszczyła sobie to zdjęcie, to zapłaci, ale musisz mieć dowód, że jest "Twoje"

Gość okradzionaaaa
no wlasnie, tylko, co moze byc takim dowodem, z karty pamieci zdjecie zostalo usuniete, ale mam je na dysku komputera więc może to coś da? we właściwosciach pliku jest chyba data wgrania go na komputer?

Gość okradzionaaaa
dziwny ten serwis, nic tam nie wyczytałam :o