Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam was mamy

co taniego na odparzenia

Polecane posty

Gość pytam was mamy

chcem cos kupic ale niedrogiego co najlepsze

Gość fdgdg
linomag-rewelacja ok 8zł

Gość Mąka ziemniaczana
zarówno do posypania odparzenia jak i dodana do kąpieli.

Gość i ty sie jeszcze zastanawiasz
ja zawsze stosowalam w miare tanie kosmetyki i dziecko na tym nie ucierpialo. Ja kupowalam masc lub krem alantan cena ok 7 zł wygodne, wydajne, tanie i skuteczne.

Gość drozdzowka
mąka ziemniaczana lub najzwykljszy ouder dla dzieci. srawdzona!polecam!

Gość maslo smietankowe bez konserwa
ntow.

Gość pytam was mamy
sudocrem to raczej z tych drozszych chyba

Gość cieeekawska
clotrimazolum krem kosztuje nie całe 3 zł i działa zawsze. Kupisz w aptece

myszko a wiesz co to znaczy niedrogie? sudokrem i penaten to cena dosc wysoka jak na taki krem ktory mozna zastąpic innym duzo tanszym, w cholere jest produktow ktore sa reklamowane i nie nasze przez co cena 3 razy drozsza a gdybys raz zapytala w aptece o zamiennik owego kremu to bys zobaczyla ze polskie mają ten sam sklad a tansze o 15 zł

takk tylko ze clotrimazolum to juz na wieksze infekcje typu luszczyca grzybica i inne a na same male odparzenia wystarczy cos zwyklego.

ja stosowałam alantan i sudocrem i gorąco polecam ten ostatni fakt najtańszy to on nie jest ale przesadnie drogi też nie a za to skuteczny i wydajny

moja corka jak miala odporzona pupe nic jej nie pomagało, bez wzgledu na cene, poszłam do lekarki i przepisala mi masc robiona za 5 zł i pomogla w dwa dni

Gość pytam was mamy
mały ma lekko zaczrwieniona pupe ,chce tak zapobiegawczo cos ,ale akurat teraz niemam zabardzo pieniendzy na cos drogiego

Gość cieeekawska
a uważasz że czym jest odparzenie? Może nie grzybicą i na pewno nie łuszczycą [wiem bo sama choruję nałuszczycę] ale nie zaszkodzi a po co męczyć dziecko całymi tygodniami skoro można to załatwić w dwa dni

Gość loula
Słuchajcie!!!A ilez wy lub wasi mężowie zarabiacie ze sudocrem wam za drogi,co?? To za dzieci sie brałyscie zarabiajac po 2 tysiace np? I jakie pretensje ze cos ktos poleca!!!Matko rece opadają.

Gość lalalala23
alantan,ok.7 zlotych,sama smarowalam nim synka od urodzenia,bardzo wydajny

Gość loula
ciekawskaaa a ty wez sie nie osmieszaj polecajac ten clotrimazol na odparzenia!!kurcze kobieto wymiatasz.

Gość cieeekawska
mój post jest kompletnie bez sensu. SORY . Miałam na myśli że clotrimazol nie zaszkodzi a zapobiegawczo pediatra wypisała mi receptę na maść robioną z witaminą A i cholesterolem jest rewelacyjna i smaruje nią całe ciałko dziecka po kąpieli. Odkąd jej używam ani razu się nie odparzył

loula - nawet gdybym wziela te dwa tys to sobie pomysl ze to ci wyplacają zaraz po porodzie a odparzenie moze miec kazdy w kazdym wieku i np dziecko 4 letnie wiec mi chyba nie napiszesz ze 2 tys powinno mi starczyc na 4 lata. Do tego ile zarabiam to moja sprawa a nie chodzi mi tutaj o nadmierne oszczedzanie na dziecku a jedynie o zbedne wydawanie kasy na takie specyfiki ktoroch zamienniki sa tansze przez co te 15 zl moge przeznaczyc na cos innego. Do ciekawskiej tak zgadzam sie z tym ze mi np lekarka nie pozwolila uzywac tej masci caly czas a jedynie jak jest wlasnie wieksze odparzenie natomiast zdaje mi sie ze autorka chce cos zapobiegawczo tak by stosowac codzien.

Gość pytam was mamy
a co cie to obchodzi ile zarabiamy ,prosiłam o polecenie czegos taniego bo akurat potrzebuje a przez najblizszy tydzien jestem bez kasy , pani wielce bogata

nie doczytałm że ma byc NIEDROGIE pozatym niedrogie to wzgledne pojecie bo sudokrem 60gr kosztuje ok 12 zł penaten krem 150 ml ok 17 zł wiec to nie tragiczne ceny zwłaszcza że penaten jest bardzo wydajny

taaa.. pojawila sie kolejna co zaraz stwierdzi, ze jak sie chce kupic cos taniej to wogole nie powinno sie miec dzieci. ech jak ja nie lubie takich ludzi ;/

zreszta kazda mama poleci co pomogło a sa takei dzieci co nic nie pomoze tylko mycie pupy podczas zmiany każdej pieluszki i maka zimniaczana a kremy tyko pogarszały

Gość fdgdg
loula ja mam razem z mezem 2 tys wyplaty NIKT NAM NIE POMAGA i sobie radzimy wiec nie trzeba zarabiac 5 tys zeby miec dziecko

ja tak robiam jak nam sie zrobiło straszne odpażenie po biegunce natomiast w szpitalu jak mały leżał na rotawuirysy pielegniarak smarowała mu pupe gencjana na WODZIE !! i po odparzeniu w jeden dzien śladu nie było

Gość matka nie-Polka
a mi nasza pediatra przepisywała taką rewlacyjną maść do robienia.Płaciłam 10 zł za takie 2 duże opakowania, czekałam na to zawsze 1 dzień bo tak jak pisała to byłą maść robiona w aptece, ale była rewelacyjna.Córce nawet Sudocrem nie pomagał a po tej maści zapomniałam co to odparzenia.