Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nowa angelina

początek pracy i ciąża

Polecane posty

Gość nowa angelina

Witam, pracuję od wrześnie 2008 mam narazie umowę na 3 miesiące, niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży, boję się powiedzieć pracodawcy, jak to jest może mnie zwolnić?

Gość maturzystka ania
to po co szłas do pracy skoro planowałas ciaze??

Gość a napisala ze planowala
? poza tym - choćby po to, żeby mieć ubezpieczenie, ale to chyab nie twoja broszka.......? Sama jestem ciekawa jak to jest, bo PLANUJĘ CIĄŻĘ I PLANUJĘ ZMIENIĆ PRACĘ niebawem. podnoszę

Gość maturzystka ania
witam druga idiotke

spryszczaj dzieciaku ;)

Gość maturzystka ania
Własnie przez takie oszustki jak wy uczciwe kobiety nie moga znalezc pracy w ich imieniu bardzo wam "dziekuje"""

Gość co to znaczy symulujemy
no to dupa bo masz umowę na czas określony, która kończy się przed upływem I trymestru ciąży a wiec pracodwaca nie ma obowiązku przedłużania umowy czy to umowa na okres próbny ? jeśli tak nie informuj pracodawcy dopóki nie dostanies znowej umowy i dopóki ciąża nie będzie już trzymiesięczna

nie ma za co :)

Gość maturzystka ania
ale to chyab nie twoja broszka.......? to własnie moja broszka bo ja na takie oszustki pracuje i płace zus

Gość lukrecja25
jak to jest- idąc do nowej pracy na okres próbny 3 mc zachodzę w ciążę i co wtedy zwalniają mnie i nie dostaje kasy? Jak umowa jest na czas nieokreślony to wtedy pewnie też po porodzie nie ma gdzie wracać, ale czy w tym czasie dostaję wypłatę? Jak to jest z tymi przepisami?

Gość maturzystka ania
pracodawcy sie boja zatrudniac baby i wcale nie ma sie co dziwic 9 na 10 kobiet to własnie takie jak autorka i jej kolezanka

a ja dzieciaku nie pracuje i nie płacę zusu?????????????? troche mnie nie interesuje co w życiu robisz - możesz nie pracowac i nie płacić zusu... poza tym ja nie zamierzam iść z buta na L4 :D tylko zmienic pracę KUMASZ?

lukrecja - dzieki 🌻

Gość maturzystka ania
Sama jestem ciekawa jak to jest, bo PLANUJĘ CIĄŻĘ I PLANUJĘ ZMIENIĆ PRACĘ niebawem. skleroza???

Gość nowa angelina
ciąża nie planowana oczywiście i też nie chciałam zrobić pracodawcy krzywdy, ale skoro się tak stało to chciałabym wiedzieć co mnie czeka....

Gość Babcia Basia
czeka cie poród

Ale co? chodzi ci o to, że jednoczesnie pracująć, płacąc ZUS planuję ciążę??????? Ciężko żebym planowała, nie mając środków do życia. A pracodawcy niech pamiętają, że ktoś na te ich emerytury kiedys będzie musiał też pracować. I ty lalunia tez o tym pamietaj :)

poczekaj az dostaniesz kolejną umowę i ciąża bedzie miała co najmniej trzy miesiące. Wtedy pracodawca nie może Cię zwolnić do dnia porodu i masz normalnie płacony macierzyński

angelina - wogóle się nie tłumacz - twoja ciąża - twoja sprawa. I czym niby krzywidzisz pracodawcę? Tym że zus bedzie ci macierzyński płacił?

Gość Babcia Basia
wiesz co naiwniaczko pracodawcy maja tyle siana na kontach ze starczy na ich starosc i na starosc ich wnuków i maja w dupie forse twoch bahorów z ich lichutkich pensji

a pracodawcy krzywdy nie orbisz, bo jak idziesz w ciązy na zwolnienie to pracodawca płaci tylko miesiąc a resztę już ZUS I nie unoście się tak , bo autorka również ten ZUS płaci i świadczenia jej się należą

Gość nowa angelina
dzięki dziewczyny, póki co mnie to wszystko przeraża

Babciu - no to skoro mają tyle siana - to w czym problem???? :) Ja zusowi juz wybulilam tyle, że na 10 macierzyńskich styknie, albo i wiecej.