Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość page down

umowa z dj - jak ją spisac??

Polecane posty

Gość page down

hejka, mam pytanko... mam wybranego dj-a na wesele. chce spisac z nim umowe bo nigdy niewiaomo;) gosciu spoko, mowi nawet ze prawie nigdy nie spisywal umowy na granie na weselu ale ja chce sie zabezpieczyc na wszelki wypadek. stad moje pytanie jak napisac taka umowę??? moge ją napisac na kompie ale nie badzo wiem jak nawet zaczac, jak ją zatytuowac;) doradźcie cos plissss

Gość caca
Napisz że jest to umowa dotycząca oprawy muzycznej wesela w dniu takim a takim, miedzy Tobą czyli zleceniodawcą z panem ...czyli DJ-zleceniobiorcą na kwote taka a taką. ze w dniu podpiania umowy dajesz zaliczke taka a taka a po weselu ( np w poniedzialek albo w niedziele albo od razu po weselu nad ranem ) placisz reszte - kwota taka a taka. Zapisz ze jezeli ta osoba nie bedzie mogla w ten dzien wykonac swojej uslugi to ze zapewnia inna osobe za te same pieniadze i na tym samym poziomie. I napisz koniecznie co to ma byc czyli ze gra od ... do... ( zaloz ze do 5.00 rano ), ze zapewniasz mu posilek, kawa herbata etc, a on ze ma miec np caly sprzet naglosnieniowo-osiwetleniowy, ze ma grac non stop z przerwami na gorace posilki, ze ma zroic takie a takie konkursy, wszytsko co ustaliliscie napisz w tej umowie! Powodzenia :)

Gość page down
ooo dzieki wielkie, teraz to tylko przeleje na papier;)

Tak mniej więcej wygląda umowa. Bardzo dziwne, że osoba zajmująca sie oprawą muzyczna wesel nie spisuje umów.

Gość page down
dawno tu nie zagladałam a tu prosze, gotowa umowa;) dzieki i pozdro:))

Gość latas
Bardzo dziwne dla mnie jest, że zleceniodawca musi opłacić tantiem...

Gość dj fran
w rzeczywistości to organizator (czyli sala) powinien opłacić koszty ZAIKS

W praktyce najczęsciej płaci: właściciel sali moze też wynajmujący, ewentualnie choć rzadko - zespół muzyczny - do uzgodnienia, ale z doswiadczenia wiem, że zdecydowana większość włascicieli sal decyduje sie na koszty związane z Zaiks-em.

Gość katecheta
ZAIKS ZAWSZE płaci lokal. Nigdy DJ. SKąd wiem? Z 20-letniego doświadczenia.

W umowie warto jednoznacznie zapisać: co by....gdyby dj zaniemógł,zasłab,nie był by w stanie poprowadzić imprezy..itp..."Wypadki chodzą po ludziach"..:)To taki:)dodatek do wyżej zaprezentowanego wzoru umowy:):):)

Zaliczka podlega zwrotowi.Lepszym określeniem jest słowo zadatek,który zwrotowi nie podlega

Gość żmijewicz
podlega podlega i to w podwójnej wysokości, jeśli DJ się ze swojej winy nie wywiąże ze zlecenia

Gość kUKUŁKAmalwinka
Co to za dj ze nawet umowy nie zawiera????