Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość błagam pomóżcie mi

błagam pomóżcie mi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość błagam pomóżcie mi

potrzebuje interpretacji "bakczysaraj w nocy" adama mickiewicza. pls pomozcie miiiii

Gość drewniane oko Myrevina
ja potrzebuje audiobooka Dziady

Gość bambulka
Jesli chodzi o interpretcje wiersza "Bakczysaraj w nocy" to poszukaj wydania "Sonetów krymskich" z wydawnictwa Biblioteki Narodowej- zazwyczaj w bialej oprawie. Kazda ksiażka wydana przez to wydawnictwo jest poprzedzona wstępem , w którym znajdziesz biografię autora, okolicznosci powstania utworu i co najwazniejsze rzetelna analizę i interpretacje, bez głupich błędów zazwyczaj powielanych w w ściągach i brykach. Na wstępach z BN mozesz sie opierac i spokojnie mówic ze korzystałaś z nich podczas pracy nad tekstem.

Gość jaa...
a w googlach nie ma?ja zawsze z nata bralam interpretacje wierszy

Gość błagam pomóżcie mi
hush- na ta juz patrzylam ale jakos malo. dzieki za dobre checi:) jakos bede musiala sobie poradzic pozdrawiam

Dałam Ci "naprowadzacza", coś na kształt podpowiedzi, a nie gotowe rozwiązanie :) Z tymi danymi powinnaś sobie dać radę. Znając genezę, tło historyczne oraz inne sonety Mickiewicza można "wysmażyć" wcale zgrabną interpretacyjkę. Jeżeli masz na to dodatkowy dzień, pójdź do biblioteki i wypożycz pozyję z Biblioteki Narodowej, w której znajdują się sonety wieszcza. Wstępy do BN-ek są czasem dłuższe od samych utworów, ale tam już jest absolutnie wszystko :)