Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martyyyy12

UROSŁO MI COŚ MIĘDZY WARGAMI SROMOWYMI - JESTEM W CIĄŻY POMOCY!!!

Polecane posty

Gość martyyyy12

Właściwie to nie wiem, czy mi coś urosło, czy miałam to zawsze...no ale pd początku...wczorj się goliłam i z powodu dużego już brzuszka korzystałam przy tym z lusterka i zauważyłam, jak rozchyliłam wargi sromowe mniejsze, że tam, nad "dziurką" coą mam - jakby gulkę... no ale nie wiem czy ona tam zawsze była czy nie...no lle ona mnie nie boli, nic z niej nie cieknie cytologia w porządku..nie wiem czy to tak ma wyglądać...a wstydzę zapytać się gina...no ale on tam co wizytę bada, to chyba by cos zauważył????

Gość anka telefomanka
o ja pierdole:O a o łechtaczce słyszała?

Gość Prawdopodobnie Twój partner
zaraził Ciebie syfem!

Gość mnie też urosło
taka mała gulka, ale podeszła krwią i jest taka aż czarna. Lekarz powiedział, żeby do porodu tego nie ruszac.

Gość martyyyy12
to jest poniżej łechtaczki.....i w zasadzie nie wiem, czy to każda ma takie, czy tylko ja....to jest między łechtaczką a "dziurką" - dziewczyny nie róbcie sobie żartów tylko pomóżcie...

Gość martyyyy12
mnie też urosło a duże to masz? i co Ci lekarz powiedział - że to groźne? i jak mu o tym powiedziałaś?

Gość idź precz pisiorze
:P to ja mam na wargach sromowych, najpierw myślałam, ze kleszcz mi się wbił, ale to jest jakaś narośl. Przekłułabym to chętnie, ale chyba nie wolno

Gość Przyszła mama 1
Pokaz to lekarzowi na nastepnej kontroli.Chodzisz raz na 4 tygodnie tak?W ciazy takie rzeczy sie zdarzają.

Gość co z was za ludzie
dziewczyna prosi o pomoc a wy wyjezdzacie z głupimi tekstami . Autorko topiku , prawdopodobnie ta narosl to cysta ,bedzie ja mozna usunąc dopiero po porodzie - niestety to zabieg hirurgiczny i bedziesz musiala isc do szpitala. ja diagnozy nie postaiwe bo lekarzem nie jestem , ale podczas pierwszej ciazy około 3 mc mi tez urosla jakas gula na wardze sromowej . jak dotykalam to bolalo . poł roku po porodzie poszlam do szpitala i usuneli mi to swinstwo - dodam ze nie odnowilo sie do tej pory a minelo juz 10 lat . Uwazam ze powinnas isc z tym do lekarza bo tylko lekarz moze postawic prawidlowa diagnoze - bo moze byc to zupełnie co innego a i moze byc to własnie ta cysta zwn barholinego ( nie pamietam dokladnie nazwy )

Gość co z was za ludzie
chyba ze uroslo ci przy odbycie to wtedy na 100 % zylak czyli tzw hemoroid - ktory po porodzie zwykle znika ( czesta dolegliwosc ciazowa gdyz dziecko robi ucisk na te czesci )

Gość fbgfhytju
mogą to też być kłykciny - często lubią wychodzić w ciąży.

Gość aaaaaaaaa1111
mi tez urosło cos w ciąży i okazało sie ze to objaw grzybicy, dostałam czopki i narośl znikła. Ale tez masakrycznie sie wystraszyłam. Pozdrawiam. Zycze zdrowia. Do lekarza radze sie udać jutro rano!!!!!!!!

Gość to brak magnezu
i jeszcze jedno - nie wstydz sie gina - on od tego jest zeby ci pomoc

Gość martyyyy12
dzięki dziewczynom, które starały się mi pomóc, a nie robiły sobie jaja. Dodam tylko, że nie wiem czy to narość czy nie...i nie znajduje się na wardze sromowej tylko między nimi niżej niż łechtaczka a wyżej niż dziurka i jest głęboko. do lekarza mam termin za 2 tyg...dziewczyny...ale to chyba nie żaden rak...

Gość magellanka
a moze to ropien gruczołu bartoliniego........?

Gość ggfrfbsbcbs
Ale przecież jak rozchylisz wargi sromowe mniejsze to tam jest nad dziurką taka 'gulka', no to chyba normalne.

Gość martyyyy12
NO WŁAŚNIE O TO MI CHODZI...ŻEBYŚCIE MI POWIEDZIAŁY CZY TEŻ MACIE TAM TAKA GULKĘ ROZMIARÓW HMMMM...POŁOWY ORZECHA WŁOSKIEGO, MOŻE TROCHĘ MNIEJSZĄ?

ja mam...sprawdziłam... w ciąży jest normalne, że w obrębie pochwy tkanki staja się bardziej ukrwione i są jakby napuchnięte... stąd takie wrażenie... nie martw się, wszystko jest ok... :)

ja też mam i to dużo większe niż przed ciążą - też się martwiłam, ale ja w ogóle w ciąży mam wszystko większe - od brzuszka po piersi a skończywszy na wargach sromowych - to lepsze ukrwienie sprawia, że wszystko wydaje sie jakby bardziej napuchnięte. Baderka cześć:)

cześć Gonia...no to mamy podobnie... ja też mam już teraz wszystko większe... aż się boję co będzie pod koniec ciąży ;)

Gość Haaaaaaaaaaaaaaaaaa
10 za pomysł, pozdrowienia dla "gulki"

Gość martyyyy12
czyli to nie jest żadna zmiana nowotworowa?? straszna ze mnie panikara, ale już tak mam...

nie, to normalne w ciąży... i bycie panikarą też, zwłaszcza jeśli to Twoja 1. ciąża :)

Gość martyyyy12
jej ja dalej nie jestem spokojna...a może to jakiś rak sromu, albo coś...

Bez przesady, tyle opinii, nie wystacza Ci to, w taki razie tylko lekarz Ci pomoże i zastanawiam się czemu jeszcze do niego nie poszłaś skoro te opinie nic Ci nie dały i ciągle jesteś niespokojna. Przecież tutaj nikt Cię nie zbada!!!!!!!

Gość porto
ej a jak ktos nie jest w ciąży i ma taka małą gulke włąśnie tam pomiędzi mniejszymi wargamim srom.A ŁECHTACZKĄ I to jest male jak np.mały koalik to jest ok czy nie dobrze peoszę o pomoc nie jestem w ciąży a to mam !!! czego czy wy tez to macie

Gość fndkjanf
podbijam pytanie porto. proszę o odpowiedź

Gość dfffddddddddddddd
zlyszalam cos o takiej formie "zylakow" wlasnie w ciazy ! ale nic wiecej o tym nie wiem

Gość gość
wielkośc***estki brzoskwini? może to być torbiel, po prostu zapytaj się lekarza, co za problem... Torbiel jak torbiel, nie jest niebezpieczny i może pęknąć przy porodzie i tyle, po prostu sobie jest. Ma to związek z zapaleniem i gromadzi się tam śluz. Usunięcie może być możliwe po porodzie, a czasem sam się wchłania lub pęka.