Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magnolia2

ale jestem szczęśliwa!!

Polecane posty

dzisiaj moja sunia Perełka urodziła małe pieski!!! mały problem w tym że nie mam gdzie ich trzymać, macie jakieś pomysły?? gdzie wy trzymacie pieski?

Gość vvvvv
w jakimś wielkim koszu

Gość lopi
ojejku to pewnie to małe słodziaki :)..rasowe czy kundelki?

Gość jak o gotowaniu to
duze pudlo wylzoone kocami. choc najlepiej tam gdzie sie pies oszczenil

Gość szczemamusia
najlepiej jakiś kosz i to sporych rozmiarów, nie wiem jakiej rasy masz suczkę ale musi ona mieć bardzo dużo miejsca, bo inaczej będzie Ci się kładła na młodych i je przygniatała co doprowadzi do uduszenia, musicie na to bardzo uważać, poza tym musi mieć ciepło, szczeniaczki jak będzie im zbyt zimno mogą po prostu zdechnąć :/ poza tym uważajcie na to na czym leży wasza suczka z młodymi, np jak to są jakieś materiały,coś w co suczka może młode owinąć - bo wtedy też się poduszą

Gość szczemamusia
i zwracajcie uwagę, czy suczka ma odpowiednio dużo mleka i czy młode piją, czasem zdarza się, że szczeniak przyssie się do sutka ale nie umie odpowiednio ciągnąć i nie pije tak naprawdę, łatwo sprawdzić czy są najedzone po brzuszkach

Gość szczemamusia
masz pinczerka miniaturowego (ratlerka), czy któregoś z tych większych? jeśli ma dużo mleka to dobrze, ale zwracajcie na to uwagę jeszcze przez kilka dni bo bywa tak, że nagle mleko przestaje lecieć, czasem są cycki z ktorych potem wogóle nic nie leci... no i żeby pilnować, by szczeniaczki naprawdę były najedzone... wiem, że te mniejsze pinczerki potrafią być bardzo osłabione po porodzie, nie wiem jak z tymi większymi, ale dbajcie o sunią, żeby dostawała pokarm naprawdę dobrej jakości ze wszystkimi niezbędnymi dla niej i młodych składnikami

Gość szczemamusia
hej i jak szczeniaczki???????????

ja bym w kącie, w jakims ustronnym miejscu im legowisko zrobila... Jakis stary koc i kole coss pod spod by nie napsakudzily :P