Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

saabina2

hiv u ginekologa

Polecane posty

czy sądzicie, że można zarazić się hiv u ginekologa przy usg dopochwowym? Przecież on zakłada na to usg prezerwatywę, a jak wiadomo, prezerwatywa nie chroni przed hiv w 100%. ???

nigdy nie widziałam, żeby lekaże to robili np. kiedy byłam w szpitalu będąc w ciąży miałam często wykonywane usg dopochwowe i nie zauważyłam, żeby któryś dezynfekował.

Gość taaa hiv na 100
Jak tylko ją wyjmują z pochwy jednej baby to od razu wsadzają drugiej, nawet z tą samą prezerwatywą. Opanujcie się trochę, chyba nie wiecie jak się przenosi hiv. Pierwsze słyszę, żeby głowica miała wytrysk zakażoną spermą, ale może się mylę...A nie boicie się, że można tak zajść w ciążę? Ja bym się bała, przecież któraś babka mogła mieć plemniki w pochwie i przedostały się na głowicę, wniknęły pod gumkę, różne rzeczy się zdarzają.

Gość Nie bądz taka sarkastyczna
nie tylko hiv siedzi na głowicy, bo można złapać całą plejadę innych świńst - za które nikt nie będzie brał odpowiedzialności, a kobieta się namęczy lecząc te paskudztwa. Wystarczy poczytać co rozsiewają nasze szpitale, wylęgarnie świństw.

Gość Świeta racja zgadzam się

Do autorki taa hiv na 100 procent Jesteś niesamowicie mało inteligentna. Chciałaś dokuczyć tekstem, o tym, iż myślimy, że głowica ma wytrysk zakażoną spermą, a tym czasem się tylko ośmieszyłaś. Jeśli na to nie wpadłaś to wyjaśniam: Wirus hiv znajduje się nie tylko w spermie, ale też w wydzielinie, którą kobieta ma w pochwie. A jeśli badana jest kobieta, która akurat krwawi, to istnieje też możliwość, że na głowicy zostanie hiv i z krwi i z wydzieliny.I co ty na to?

Gość ana_katia
nie wiem.. mój ginekolog zanim zrobi to badanie to dezynfekuje tego ludka, a potem w rękawiczkach nakłada gumke.. nigdy sie nie zastanawialam na tym ze to moze byc niebezpieczne.. bo w sumie nie jest.. bez przesady!!!! nawet zeby sie zarazic hiv to musi byc odpowiednia ilosc zarazonego materialu a nie sladowe iosci..

Gość pacorabanne
hiv nie,ale grzybice tak

Gość bardzo proszę o wypowiedzi
Bardzo proszę, aby się wypowiedziały kobiety, które zaraziły się hiv lub grzybicą poprzez głowicę do usg. ja miałam milion razy usg przezpochwowe i jakoś jestem zdrowa, dziwne. u dentysty też się można zarazić hiv, i podczas operacji, przecież używają tych samych narzędzi, tak samo przez wziernik u ginekologa i gastroskopię. Najlepiej w ogóle się nie leczyć na nic nigdy.