Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie ogrodniczka

brak miesiączki-jakie przyczyny? co robić?

Polecane posty

biorę pigułki od ok 5 lat , nigdy mnie nie zawiodły mimo że sporadyczie zdzarza mi się przesuniecie o ok godz, ostatni seks był po koniec lipca , wówczas też jakoś wlipcu zdzarzyło mis ię małe opóznienie, ale w sierpniu i wrześniu normalnie miesiączkowałam a teraz jutro powinnam zacząć brać kolejne opakowanie a tu miesiączka nie pojawiła się, zrobiłam test wynik negatywny, nie wiem czy zaczynać nowe opakowanie mimo że nie pojawił się okres? co może być tego przyczyną ? dodam że w ostatnim miesiącu trochę chorowałam , brałam antybiotyk-ospamox, mnóstwo leków przeciwbólowych /ok 1,5 tyg po 6-8 tabletek dziennie/, dodatkowo wcześniej preparat na odchudzanie thermo shape, czy mogło to wpłynąć na brak miesiączki i czy rozpoczynać kolejne opakowanie? poradzcie proszę

Gość alicja80
Mi w tym miesiącu pojawił się podobny problem. Praktycznie nie wystąpiła miesiączka, było to jedynie delikatne plamienie. Tez zaczęłam sie tym stresować. Byłam jednak chora i brałam antybiotyki oraz miałam strasznie duzo stresów więc moze to jest przyczyną.

dziekuje alicja to dokładnie tak jak u mnie, czy wzięłaś kolejne opakowanie?

Gość alicja80
tak wzięłam. zobaczę co będzie jak skończe opakowanie. mam nadzieje ze wystąpi juz normalnie miesiączka a jak nie to pójdę do lekarza.

Gość ta największa moralista
kochaniutka nie masz się co martwić brałaś tabletki różnego rodzaju i antybiotyk-przede wszystkim-on mógł osłabić działanie tabletek anty..ale piszesz ,że się odchudzasz......więc myśle ,że nie masz się czym martwić :P:)

Gość oczywiście że tak
stres, choroba, odchudzanie wpływają na hormony i miesiączkę czasem nawet stany zapalne czy problemy zjajnikami mogą powodowac takie opóźnienia, czy w czasie siedmiodniowej przerwy wystąpiło krwawienie ? jeśli tak nie ma powodu do zmartwień jeśli nie, ważne by to skonsultowac z ginem...to mogą byc jakieś zaburzenia hormonalne lub jakieś problemy zdrowotne i należy to zdiagnozowac

Gość oczywiście że tak
na Twoim miejscu nie brałabym tabletek i poczekala na krwawienie a w międzyczasie oczywiscie zabezpieczała się prezerwatywą, no i konieczna wizyta u gina bo w zasadzie przy kilkuletnim braniu tabsów taki problem nie powinien wystąpic, no chyba ze ostatnio zmienaiłaś je na inne...