Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość help27

gdzie szukac pomocy?

Polecane posty

Gość help27

mam problem niedawno rozwiodłam sie z mezem. sad zasadził widywanie sie z dzieckiem (7 lat) w kazda 1 i ostania niedziele miesiaca. w ta niedziele było 1 spotkanie (dziecko nie widziało sie z ojcem 5 miesiecy) i mały powiedział ze nie chce isc z tata. moj były maz nie rozumie odgrazał sie cały dzien nekał nas telefonami ( i nie tylko on: i tesciowa i jego siostra) wszyscy nagle sie obudzili i chca kontaktów z dzieckiem co zrobic w przypadku kiedy dziecko nie chce? moze ktos tez był w takiej sytuacji

Gość pupeczka D
moze zorganizuj pierwsze spotkania u was w domu, aż mały się przyzwyczai. później stopniowo spacery aż sam się przekona do spotkań z ojcem.

Gość help27
na pytanie gdzie był przez tyle miesiecy odpowiada ze miał wazniejsze sprawy na głowie!! i nagle kochany tatus

Gość pupeczka D
kochany czy nie sąd spotkania wyznaczył więc musisz sie dostosować. Niestety :(

Gość co to znaczy nie chce
musisz delikatnie wytłumaczyć synusiowi ze to jego ojciec i tęskni za maluchem tak jak Ty byś tęskniła dla syna ojciec jest bardzo ważnym autorytetem nie zaniedbaj tego ,postaraj sie będzie to z korzyścia dla dziecka

Gość Wydaje mi się że swoją niechęć
do męża sprzedałaś dziecku i cieszysz się z tej sytuacji, zamiast próbować ją łagodzić i zmieniać. Możesz nawet nienawidzić byłego, ale on nadal jest ojcem dziecka i jego kontakty i postrzeganie ojca przez syna będą rzutować na jego przyszłym życiu, więc pohamuj emocje i staraj się poprawić relacje syna z ojcem

Gość help27
ja nigdy nie buntowałam dziecka przeciw ojcu, rozmawiałam z nim jak z dorosłym przedstawiłam mu cała sytuacje jaka jest miedzy nami ( ale bardzo łagodnie) tłumaczyłam mu ze to jego tato

Gość help27
moj synek bardzo sie zżył z moim obecnym partnerem nawet mówi do niego tato (ze swoim biologicznym ojcem nigdy nie miał takiego kontaktu) i to moje dziecko mowi ze chce miec spokój ze teraz jest szczesliwy ze wkoncu ma normalna rodzine

Gość help27
Jak myslicie, czy jak zrobie bylemu mezowi loda to odczepi sie ode mnie i mojego dziecka?

Gość help27
no widze ze sprawia wam radosc nabijanie sie z czyjegos problemu