Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiii

Wasze pomysły na jajecznicę

Polecane posty

Tak ostatnio jadłam jajecznicę i zastanawiam się jak Wy ją robicie? Nie chodzi mi o zwykłe jajka usmażone na czyms tam ale o takie bardziej zbajerzone ;) ja na ten przykład robię sobie często jajecznicę z duuużą ilością cebulki, albo jajecznicę po diabelsku czyli jajka, cebulka, dużo przypraw, ziół, żółty ser i koncentrat pomidorowy - wyglada okropnie ale smakuje bosko ;) A jakie są wasze sprawdzone przepisy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość obiadokolacja
na koniec wymieszaj jajecznicę z serkiem śmietankowym Almette-tak ze 4 lyzeczki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łłooo matkooo
no własnie z grzybami, albo na bekonie - dla odpornych na cholesterol :P i właśnie z pomidorami- tylko z takimi świeżymi nie z przecierem! no a wykwintnie to oczywiście z kawiorem....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blerbi
z krewetkami i szparagami - kupuje paczke morozonych, roztapiam na patelni i wlewam jajka - pycha kroje chleb w kostke i podsmazam, wlewam jajka pomidory i ser

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No zapomniałam :p moja mamunia robi własnie z kurkami i dużą ilością pietruszki - pycha :) a ja jeszcze robię z papryka i kiełbaską też super :) no i standardowo z samą kiełbasą lub boczkiem - tłusto ale pysznie :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A jak robicie z pomidorami? Bo ja kiedyś próbowałam ale coś mi nie poszło :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja zawsze wybieram miąższ. No i oczywiście pomidory dodajesz na końcu, jak już jajka się zetną. Składniki mogą być naprawdę różne, grunt to dopasować je do własnych gustów;) A wiadomo, że każdy lubi co innego.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość łłooo matkooo
ja też wywalam środki z pomidorów i zdejmuje skórę, bo z nimi jajecznica wychodzi za wodnista, dalej w sumie robie odwrotnie podsmażam cebulkę z pomidorami chwilkę i na to wpijam jajka....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
na tłuszczyk cebula, czosnek pokrojony, łyżka koncentrstu pomidorowego, pomidory bez skórki, papryk świeża lub konserwowa, mogą być ogórki konserwowe, grzybki konserwowe, sól, dużo pieprzu i na to wlewamy rozbełtane jajka, po zdjęciu z ognia kosteczki żółtego sera.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja najpierw podsmazam cebulke i troche wedliny,jak sa juz zeszklone,to wrzucam pieczarki,gdy zmienka jajka,pieprz sol wiadomo,a na samym koncu juz zimne kukurydze z puszki,szczypiorek i czasem pomidor...super:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No widze że też macie fajne przepisy, w takim razie cały tydzień będę eksperymentowała z jajecznicą na wszystkie sposoby ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość spróbujcie z drobniutko
pokrojonym mięsem wieprzowym np, poddusić z cebula, przyprawić i na to jajka można też dusić pieczarki razem z mięskiem. Tak robi mój tata, przepysznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jajecznica, tak jak bigos najlepsza jest na winie. Wrzuca się wszystko co się nawinie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ja bardzo lubię jajecznicę na boczku z pomidorami, pieczarkami, cebulką i zółtym serem. Fajna jest też to plus szczypior. Pycha jest tez jajecznica z kurkami.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×