Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

**********pierwszy dzień okresu w dniu ślubu*********

Polecane posty

Kobietki, za rok mam ślub, policzyłam i akurat tego dnia dostanę okres. Mam badzreo regularny cykl, więc raczej nic nie ulegnie zmianom. Do tego jest zawsze bardzo bardzo bolesny. I stąd moje pytanie: co moge zrobic żeby jakos go przesunąc??? Dodam że nie wolałabym nie brac żadnych tabletek hormonalnych, bo trasznie rozregulowuja mi cykl....

hmmmm, może akurat tak ci nie wypadnie rok do przodu ja bym nie liczyła.......zmieni się na przykład za miesiąc o dzien i juz ci tak nie wypadnie. A jak juz cos to ja znam tylko jedna metode i to sa tabletki hormonalne. Nie ma co sie nimi przerazac bo sa całkiem oki. Moęsz sobie prxesunac okres lub zrobic tak ze nie bedziesz miała wogóle w danym miesiącu.

Patilll, mam na tyle regularny cykl, że bardzo wątpie, żeby cos się przesunęło.. Przez 3 ostatnie lata miełam tylko jeden raz dzień szybciej, a poza tym zawsze idealnie.. A co do tabletek to właśnie chciałabym znalezc jakieś inny sposób, który pozwoli mi przesujnąc okres, a jeśli nie znajdę, to na epwno je zastosuję.

nie znam chyba innego sposobu jezeli masz tak regularnie. Spokojnie z tabletkami nie musisz ich brac cały czas wystarczy 2 miesiace i mozesz sobie o kilka dni okres przestawic albo np nie miec w danym miesiacu i nie wpływa to niekorzystnie na organizm jezeli nie robi sie tego regularnie. A pozniej spokojnie odstawisz tabletki i bedzie ok. Nie wiem co jeszcze innego mozesz zastosowac poza metodami hormonalnymi. W każdym razie ja polecam nawet okres bedzie mniej bolesny :)

Gość regularność regularnością
ale możesz sie przed ślubem tak zestresować i być np. zmęczona przygotowaniami, że sie może przesunąć nawet o kilka dni.

Gość nieznajaca sie
tabletki to najpewniejszy temat. slub to stres a okres ze stresu moze sie przyspieszyc, moze sie spoznic a moze i zoistac na swoim miejscu. nie wiem jakie miewasz te okresy ale ja sobie nie wyobrazam wymiany tamponow sukni slubej, no sorry. mozesz zaczac barc tabletki dwa miesiace przed slubem, tak zeby drugie lub trzecie opakowanie wypadlo na slunb, a mozesz isc do ginekologa i poprosic aby dal ci tabletki na przesuniecie przed samym slubem. jak tak zrobilam przed studniowka. zero problemow, przy okazji wyregulowal mi sie okres.

Gość llopez
mozesz zajsc w ciaze przed slubem

Ja dostałam @ w piątek przed ślubem, po południu. Wcześniej zjadłam full witaminy C, bo słyszałam, ze pomaga opóźnić, piłam wapno, porcja stresu też była spora - a @ dostałam punktualnie co do dnia i godziny:-D

Gość a ja polecam
a ja polecam spróbować brać magnez. Poradzono mi to na forum antykoncepcji kiedyś na wydłużenie fazy lutealnej i jestem zadziwiona bo nie tylko wydłuzyło mi fazę lutealną ale też sprawiło że miesiączki są mniej bolesne. wcześniej miałam 5 dni krwawienia gdzie pierwsze 3 dni były na proszkach przeciwbólowych a teraz mam 1 czasem 2 dni krwawienia gdzie prawie nic mnie nie boli i 3, 4 dni plamienia. Masz duzo czasu więc moze to ci pomoże, może nie przesunie okresu ale miesiączki moga byc mniej bolesne i mniej obfite